Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Котка на борда

Събота, 20 Май 2017 / Истории от града
464
  • Министерство на отбраната на Русия

Традицията да се вземат котки на борда на кораби датира още от древни времена

 

Руското министерство на отбраната сподели снимка, показваща първата котка, участвала в дългосрочно пътуване на руски военни кораби до сирийското крайбрежие, предаде Sputnik, цитирана от БГНЕС.

Рижавият домашен любимец определено изглежда бдителен и готов да се изправи срещу всяко предизвикателство като войник. Потребители на руските социални медии „осъдиха“ министерството, защото не разкрива името на котката. „Просто котка – как така? Такъв герой трябва да има име“, пишат те. Според други пък морякът трябвало да се отличава с класическата синьо-бяла блузка, за да се различава от другите, не-морски котки.

Традицията да се вземат котки на борда на кораби, било то при търговска или военна мисия, датира още от древни времена. Те са известни със своите умения за унищожаване на гризачите, което ги прави незаменими спътници, тъй като плъховете и мишките могат да повредят стоките и дървения материал на самия кораб. Освен това пухкавите четириноги издържат безпроблемно водните пътувания и придават усещане за уют и дом на кораба.

 


Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

котка, кораб, руски военен кораб

StreetInside

Петчасовото правило за успех

Петък, 03 Март 2017 / Кариера
Мислете за развитието, не просто за продуктивността   Работите усилено ден след ден, но никога не виждате дългосрочно развитие. Чувствате се хванат в капана на сегашното си ниво, неспособен да се придвижите напред. Виждате приятелите и колегите си, които получават повишение и се чудите [...]

Медитацията спира смаляването на мозъка

Понеделник, 07 Ноември 2016 / На предела
Интензивното смаляване на мозъка може да доведе до старческо слабоумие, депресии и риск от инфаркт   Медитацията не е просто занимание, свързано с духовност или философия. Тя оказва физическо въздействие върху мозъка, затова потенциално може да предотврати мозъчни заболявания. Ето крат [...]