Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Котка на борда

Събота, 20 Май 2017 / Истории от града
536
  • Министерство на отбраната на Русия

Традицията да се вземат котки на борда на кораби датира още от древни времена

 

Руското министерство на отбраната сподели снимка, показваща първата котка, участвала в дългосрочно пътуване на руски военни кораби до сирийското крайбрежие, предаде Sputnik, цитирана от БГНЕС.

Рижавият домашен любимец определено изглежда бдителен и готов да се изправи срещу всяко предизвикателство като войник. Потребители на руските социални медии „осъдиха“ министерството, защото не разкрива името на котката. „Просто котка – как така? Такъв герой трябва да има име“, пишат те. Според други пък морякът трябвало да се отличава с класическата синьо-бяла блузка, за да се различава от другите, не-морски котки.

Традицията да се вземат котки на борда на кораби, било то при търговска или военна мисия, датира още от древни времена. Те са известни със своите умения за унищожаване на гризачите, което ги прави незаменими спътници, тъй като плъховете и мишките могат да повредят стоките и дървения материал на самия кораб. Освен това пухкавите четириноги издържат безпроблемно водните пътувания и придават усещане за уют и дом на кораба.

 


White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

котка, кораб, руски военен кораб

Street of Hope

Близо 60% от паралелките ще са професионални

Сряда, 15 Май 2019 / В клас
  Това предвижда план-приемът за следващата учебна година   План-приемът за следващата учебна година предвижда близо 60 процента от паралелките да са професионални. По този начин ще се постигнат стойностите от преди 30 години, съобщи министърът на образованието и науката Красимир [...]

Как се променят мъжете, когато станат бащи

Петък, 15 Април 2016 / Родители
  Оказва се, че по време на бременността техните хормони бушуват не по-малко от тези на бъдещата майка   Помня момента, когато казах на мъжа ми, че съм бременна. Постоянно ми се гадеше и реших да направя тест. Той показа две чертички, аз изтичах в стаята и му казах „Ще става [...]