Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Котка на борда

Събота, 20 Май 2017 / Истории от града
421
  • Министерство на отбраната на Русия

Традицията да се вземат котки на борда на кораби датира още от древни времена

 

Руското министерство на отбраната сподели снимка, показваща първата котка, участвала в дългосрочно пътуване на руски военни кораби до сирийското крайбрежие, предаде Sputnik, цитирана от БГНЕС.

Рижавият домашен любимец определено изглежда бдителен и готов да се изправи срещу всяко предизвикателство като войник. Потребители на руските социални медии „осъдиха“ министерството, защото не разкрива името на котката. „Просто котка – как така? Такъв герой трябва да има име“, пишат те. Според други пък морякът трябвало да се отличава с класическата синьо-бяла блузка, за да се различава от другите, не-морски котки.

Традицията да се вземат котки на борда на кораби, било то при търговска или военна мисия, датира още от древни времена. Те са известни със своите умения за унищожаване на гризачите, което ги прави незаменими спътници, тъй като плъховете и мишките могат да повредят стоките и дървения материал на самия кораб. Освен това пухкавите четириноги издържат безпроблемно водните пътувания и придават усещане за уют и дом на кораба.

 


Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

котка, кораб, руски военен кораб

Street of Art

Най-необикновените къщи в света

Сряда, 16 Август 2017 / Стил
В Самолет, в контейнер за смет, върху водопад или в ерата на Семейство Флинтстоун - хората разбират дома по различен начин   Кои са най-необикновените къщи в света? Повечето от нас знаят какво е да живееш в бетонна или тухлена сграда със стени, прозорци, врати и стълбища. Но навсякъде п [...]

Вдовицата и папагалът

Сряда, 31 Май 2017 / Под прожектора
Тест за детското сърце от Вирджиния Улф Съчувствие, съпричастност, уважение, любов. Доброто сърце побира тези неща, без да води сметки на кого колко е дало. Хубавата книга също. „Вдовицата и папагалът” от Вирджиния Улф проверява сърцето. Писана е за деца, но историята на госпожа [...]