Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Котка на борда

Събота, 20 Май 2017 / Истории от града
448
  • Министерство на отбраната на Русия

Традицията да се вземат котки на борда на кораби датира още от древни времена

 

Руското министерство на отбраната сподели снимка, показваща първата котка, участвала в дългосрочно пътуване на руски военни кораби до сирийското крайбрежие, предаде Sputnik, цитирана от БГНЕС.

Рижавият домашен любимец определено изглежда бдителен и готов да се изправи срещу всяко предизвикателство като войник. Потребители на руските социални медии „осъдиха“ министерството, защото не разкрива името на котката. „Просто котка – как така? Такъв герой трябва да има име“, пишат те. Според други пък морякът трябвало да се отличава с класическата синьо-бяла блузка, за да се различава от другите, не-морски котки.

Традицията да се вземат котки на борда на кораби, било то при търговска или военна мисия, датира още от древни времена. Те са известни със своите умения за унищожаване на гризачите, което ги прави незаменими спътници, тъй като плъховете и мишките могат да повредят стоките и дървения материал на самия кораб. Освен това пухкавите четириноги издържат безпроблемно водните пътувания и придават усещане за уют и дом на кораба.

 


Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

котка, кораб, руски военен кораб

StreetInside

Практически уроци по щастие

Събота, 30 Април 2016 / Към себе си
      Няколко прости съвета, които понякога не са толкова лесни за изпълнение     За него са правени филми, писани са книги, правени са научни изследвания, а много страни са отделяли средства за него – това е единственото нещо, което всички ние искаме...Не, [...]

Лекар спечели 30 000 лева за иновативна диагностика

Вторник, 18 Декември 2018 / Кариера
Д-р Иван Лютаков е победителят в конкурса „Предприемач в науката“   Капсула с размера на обикновено хапче ще помага за диагностика на хора с гастроентеорологични проблеми. Разработката е на д-р Иван Лютаков от УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“. С нея той спечел [...]