Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Котка на борда

Събота, 20 Май 2017 / Истории от града
818
  • Министерство на отбраната на Русия

Традицията да се вземат котки на борда на кораби датира още от древни времена

 

Руското министерство на отбраната сподели снимка, показваща първата котка, участвала в дългосрочно пътуване на руски военни кораби до сирийското крайбрежие, предаде Sputnik, цитирана от БГНЕС.

Рижавият домашен любимец определено изглежда бдителен и готов да се изправи срещу всяко предизвикателство като войник. Потребители на руските социални медии „осъдиха“ министерството, защото не разкрива името на котката. „Просто котка – как така? Такъв герой трябва да има име“, пишат те. Според други пък морякът трябвало да се отличава с класическата синьо-бяла блузка, за да се различава от другите, не-морски котки.

Традицията да се вземат котки на борда на кораби, било то при търговска или военна мисия, датира още от древни времена. Те са известни със своите умения за унищожаване на гризачите, което ги прави незаменими спътници, тъй като плъховете и мишките могат да повредят стоките и дървения материал на самия кораб. Освен това пухкавите четириноги издържат безпроблемно водните пътувания и придават усещане за уют и дом на кораба.

 


White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

котка, кораб, руски военен кораб

Street of Hope

Само храни по БДС в детските градини и училищата

Сряда, 10 Февуари 2021 / В клас
Киселото мляко, сиренето и кашкавалът, които се предлагат в детските градини и училищните столове задължително трябва да са произведени по Български държавен стандарт. Това предвижда наредба за специфичните изисквания към безопасността и качеството на храните за децата, която влиза в сила в кр [...]

Всички ученици ще могат да получават стипендии

Събота, 26 Август 2017 / В клас
МОН обещава да поправи грешката си с промени в наредбата   Учениците от частни училища вече също ще могат да получават стипендии. Това ще се случи от началото на следващата година след промяна в наредбата, съобщи във Фейсбук зам.-министърът на образованието Деница Сачева. „На пъ [...]