Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Обновиха първата кучешка площадка в София

Сряда, 24 Април 2019 / Истории от града
299
 • сн. На ти с кучето
 • сн. На ти с кучето
 • Площадката преди проекта
 • Площадката преди проекта
1 / 4

Мястото ще даде и възможност за срещи на специалисти и собственици на кучета

 

Първата кучешка площадка в София отново е приятно място за разходка на домашни животни и техните стопани. Намира се в в Княжевската градина до Орлов мост и беше открита отново в неделя, след като беше обновена с помощта на доброволци.

Инициативата "На ти с кучето" е на неправителствената организация „На ти с приодата“, с подкепата на район „Средец“, програма „Европа 2019“ и 7 СУ „Свети Седмочисленици“.

До преди няколко месеца мястото изглеждало като кална локва, но с помощ от общината и ентусиазма на добоволците е подменена настилката, съоръженията, боядисани са пейките, сменени са кошчетата и сега хората, които обичат животните, имат място не само за разходка, но и за среща с други, от които да научат как да се грижат по-добре за животните.

 

 

Като например какви са признаците, че животното има някакъв здравословен проблем – дали козината му е загубила блясъка си и е започнала да оредява, има ли промени в поведението му и какво означават, пие ли повече вода от обичайното. 

„На първата среща, която беше с ветеринарен лекар, хората се интересуваха най-много от схемите за обезпаразитяване на животните. Оказа се, че много хора не знаят колко много са паразитите и кои от тях са опасни не само за животните, но и за стопаните им“, разказа Габриела Пападопова от „На ти с природата“.

До есента на новата кучешка площадка ще има по едно събитие всеки месец, което да е полезно за хората, които все още се чувстват неуверени в решението си да отглеждат животно у дома.

 

 „На Ти с общуването с кучето" - на 19.05. от 11 часа: Гост-лектор ще бъде Ралица Миланова - сертифициран Dog Pro инструктор, известна с обученията "По пътя с кучешките лапи". Ще има отговори на въпроси, демонстрации и малко състезание с награди;

 

 „На Ти с обучението на кучето" - на 22.06. от 11 часа. Гост-лектор е Галина Конзова, собственик и инструктор в училище за кучета "Дея". Тя ще разкаже как да изградим връзка с домашния си любимец и защо тя е най- важна.Ще покаже мотивационни методи и техники, които да послужат за основа на обучението. Ще има и игри, свързани с инстинктите на кучето.

 

 „На ти с произхода и породата на кучето (кинология за начинаещи)" - на 25.08. от 11 часа. Гост-лектор ще бъде Десислава Давидова, която ще запознае присъстващите на популярен език с основни понятия от кинологията. Ще обясни и защо не трябва да се купува куче по обява, какъв е смисълът от родословията, защо не трябва да ражда кучето веднъж за здраве и др. Ще има игри за най-запалените и награди.

 

 „На ти с Регистрацията на кучето" - на 8.09. от 11 часа. Гост-лектор ще е екологът на Община Ботевград Ева Нишева, която ще разкаже на присъстващите каква е процедурата за регистрация на домашно куче и защо е важно да се направи.

 

Полезна информация може да откриете на фейсбук страницата на инициативата „На ти с кучето“.

 

Вижте още:

Откриха кучешка площадка в Южния парк

Къщички за домашните любимци у дома

Кучетата на съседите – най-големият проблем на столичани

Добави коментар


Добави
Loading ...
 • 2 -0
  StreetWatch 26.04.2019 / 00:25

  Задайте въпроса си на страницата "На ти с кучето" във Фейсбук - в статията по-горе има линк. Иначе, според нас е добре отношенията да се уточнят в договора, за да се избегнат конфликти.

 • 1 -0
  Владимир Йосифов 25.04.2019 / 01:51

  Здравейте, добре ли към Договора за наем на апартамент с Разрешение за отглеждане на куче да има Правила за отглеждане на животното ?


Автор

повече за автора

Ключови думи:

кучешка площадка, На ти с кучето, На ти с природата, Орлов мост, Княжевска градина, животни

StreetView

На кого е статуята, открита в Хераклея Синтика?

Събота, 01 Септември 2018 / Места
Столицата на Средна Струма е била резиденция на македонските царе, а по-късно и на римските военачалници   Тази година най-значимото откритие на археолозите на античния град Хераклея Синтика е двуметрова статуя на римски управник, която вероятно датирамежду 1-ви и средата на 2-ри век сл [...]

Изиграй си картите

Вторник, 01 Август 2017 / Приключения
Създателите на нова интерактивна игра предизвикват хората да правят добрини   Нова интерактивна игра с карти предизвиква хората да правят добрини и докато се забавляват да променят хората около себе си. Cards2Go е комплект от 55 карти, разделени в няколко категории - &bd [...]