Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Обновиха първата кучешка площадка в София

Сряда, 24 Април 2019 / Истории от града
196
 • сн. На ти с кучето
 • сн. На ти с кучето
 • Площадката преди проекта
 • Площадката преди проекта
1 / 4

Мястото ще даде и възможност за срещи на специалисти и собственици на кучета

 

Първата кучешка площадка в София отново е приятно място за разходка на домашни животни и техните стопани. Намира се в в Княжевската градина до Орлов мост и беше открита отново в неделя, след като беше обновена с помощта на доброволци.

Инициативата "На ти с кучето" е на неправителствената организация „На ти с приодата“, с подкепата на район „Средец“, програма „Европа 2019“ и 7 СУ „Свети Седмочисленици“.

До преди няколко месеца мястото изглеждало като кална локва, но с помощ от общината и ентусиазма на добоволците е подменена настилката, съоръженията, боядисани са пейките, сменени са кошчетата и сега хората, които обичат животните, имат място не само за разходка, но и за среща с други, от които да научат как да се грижат по-добре за животните.

 

 

Като например какви са признаците, че животното има някакъв здравословен проблем – дали козината му е загубила блясъка си и е започнала да оредява, има ли промени в поведението му и какво означават, пие ли повече вода от обичайното. 

„На първата среща, която беше с ветеринарен лекар, хората се интересуваха най-много от схемите за обезпаразитяване на животните. Оказа се, че много хора не знаят колко много са паразитите и кои от тях са опасни не само за животните, но и за стопаните им“, разказа Габриела Пападопова от „На ти с природата“.

До есента на новата кучешка площадка ще има по едно събитие всеки месец, което да е полезно за хората, които все още се чувстват неуверени в решението си да отглеждат животно у дома.

 

 „На Ти с общуването с кучето" - на 19.05. от 11 часа: Гост-лектор ще бъде Ралица Миланова - сертифициран Dog Pro инструктор, известна с обученията "По пътя с кучешките лапи". Ще има отговори на въпроси, демонстрации и малко състезание с награди;

 

 „На Ти с обучението на кучето" - на 22.06. от 11 часа. Гост-лектор е Галина Конзова, собственик и инструктор в училище за кучета "Дея". Тя ще разкаже как да изградим връзка с домашния си любимец и защо тя е най- важна.Ще покаже мотивационни методи и техники, които да послужат за основа на обучението. Ще има и игри, свързани с инстинктите на кучето.

 

 „На ти с произхода и породата на кучето (кинология за начинаещи)" - на 25.08. от 11 часа. Гост-лектор ще бъде Десислава Давидова, която ще запознае присъстващите на популярен език с основни понятия от кинологията. Ще обясни и защо не трябва да се купува куче по обява, какъв е смисълът от родословията, защо не трябва да ражда кучето веднъж за здраве и др. Ще има игри за най-запалените и награди.

 

 „На ти с Регистрацията на кучето" - на 8.09. от 11 часа. Гост-лектор ще е екологът на Община Ботевград Ева Нишева, която ще разкаже на присъстващите каква е процедурата за регистрация на домашно куче и защо е важно да се направи.

 

Полезна информация може да откриете на фейсбук страницата на инициативата „На ти с кучето“.

 

Вижте още:

Откриха кучешка площадка в Южния парк

Къщички за домашните любимци у дома

Кучетата на съседите – най-големият проблем на столичани

Добави коментар


Добави
Loading ...
 • 2 -0
  StreetWatch 26.04.2019 / 00:25

  Задайте въпроса си на страницата "На ти с кучето" във Фейсбук - в статията по-горе има линк. Иначе, според нас е добре отношенията да се уточнят в договора, за да се избегнат конфликти.

 • 1 -0
  Владимир Йосифов 25.04.2019 / 01:51

  Здравейте, добре ли към Договора за наем на апартамент с Разрешение за отглеждане на куче да има Правила за отглеждане на животното ?


Автор

повече за автора

Ключови думи:

кучешка площадка, На ти с кучето, На ти с природата, Орлов мост, Княжевска градина, животни

Street of Hope

Време с децата: Довърши изречението

Вторник, 20 Юни 2017 / Родители
Или какво може да хрумне на 6-годишно дете, когато чуе поговорките, които използват възрастните   Видях една история за учителка, която изпитала първокласници като ги накарала да довършат поговорки, от които се бяха получили забавни изречения. Реших да опитаме вкъщи, въпреки че за 6-год [...]

Дуалното обучение прохожда уверено

Сряда, 21 Декември 2016 / В клас
46 ученици от Габрово и Ямбол получават заплата за практиката си в 7 предприятия по австрийски проект    През 2016 г. за втора поредна година Националната финансово-стопанска гимназия, гр. София и ПТГ „Д-р Никола Василиади“, гр. Габрово приеха ученици в 3 паралелки, кои [...]