Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Свободен вход в Музейко

Вторник, 05 Юли 2016 / Истории от града
4160
  • dnes.bg

 

Тази неделя детският научен център е безплатен за всички деца

 

На 10 юли, в неделя „Музейко“ отваря врати с вход свободен за всички, които искат да учат и играят, съобщават от детския научен център. Входът е свободен от 10 до 18 часа. Музейко е пространство от 2000 кв.м с над 130 интерактивни игри за деца и възрастни. Цялото съдържание на музея е мислено с цел да вдъхнови децата за познание, откривателство и наука и да помогне на деца, родители, баби, дядовци, учители да прекарат време заедно активно и да научат нещо ново за живота и природата.

 

 

На три етажа в центъра децата и родителите могат да разгледат 13 изложби и 130 интерактивни игри. В работилниците децата учат за планетите, за живота на земята – откъде идва храната, какво представлява енергията, защо се случват природните бедствия, какви са съвременните начини за комуникация.

 

 

В „Музейко“ децата учат за природата и света от астрономи, метеоролози, урбанисти, откриватели...

 

 

Ако посещавате музея с по-голямо дете и бебе в количка, трябва да имате предвид, че трябва да оставите количката на обособено място. За най-малките също има специален кът за учене чрез игра.

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Музейко, свободен вход, научен център, деца

StreetView

В Холивуд откриха хотел с форма на китара

Неделя, 10 Ноември 2019 / Места
Първият хотел-китара отвори врати в Холивуд преди около месец, съчетавайки в едно любовта към рок музиката, креативни решения и търговски нюх. Проектът включва хард рок казино с 3267 игрови машини, 178 игри с маса и преустроен Hard Rock Live  театър със 7000 места. Сградата е висока 137 [...]

Магистрала ще произвежда ток в Китай

Събота, 30 Декември 2017 / Места
  Слънчевите панели върху 1 км път могат да осигурят енергия за 800 домакинства   Πъpвaтa в cвeтa coлapнaтa мaгиcтpaлa бe oтĸpитa в Kитaй. Tecтoвият пътeн yчacтъĸ e c дължинa eдин ĸилoмeтъp и e чacт oт oĸoлoвpъcтния път oĸoлo Цинaн, cтoлицaтa нa пpoвинциятa Шaн-гo в изтoчнaтa [...]