Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Свободен вход в Музейко

Вторник, 05 Юли 2016 / Истории от града
4460
  • dnes.bg

 

Тази неделя детският научен център е безплатен за всички деца

 

На 10 юли, в неделя „Музейко“ отваря врати с вход свободен за всички, които искат да учат и играят, съобщават от детския научен център. Входът е свободен от 10 до 18 часа. Музейко е пространство от 2000 кв.м с над 130 интерактивни игри за деца и възрастни. Цялото съдържание на музея е мислено с цел да вдъхнови децата за познание, откривателство и наука и да помогне на деца, родители, баби, дядовци, учители да прекарат време заедно активно и да научат нещо ново за живота и природата.

 

 

На три етажа в центъра децата и родителите могат да разгледат 13 изложби и 130 интерактивни игри. В работилниците децата учат за планетите, за живота на земята – откъде идва храната, какво представлява енергията, защо се случват природните бедствия, какви са съвременните начини за комуникация.

 

 

В „Музейко“ децата учат за природата и света от астрономи, метеоролози, урбанисти, откриватели...

 

 

Ако посещавате музея с по-голямо дете и бебе в количка, трябва да имате предвид, че трябва да оставите количката на обособено място. За най-малките също има специален кът за учене чрез игра.

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Музейко, свободен вход, научен център, деца

StreetView

Астробиолог твърди, че има скрит живот на Марс

Понеделник, 13 Май 2019 / Места
Вероятно под Южния полюс на планетата се намира обширно езеро   Човечеството винаги е търсило признаци за извънземен живот във Вселената, включително на Червената планета, пише „Спутник нюз“, цитиан от БГНЕС. Някои астробиолози дори са създали теория, според която „дре [...]

Забавни родителски провали

Сряда, 01 Ноември 2017 / Приключения
  Да си родител не е лесна работа и тези, които имат деца, добре знаят това   Независимо от нашите най-добри намерения, понякога ситуацията може да стане неудобна, особено когато малките ни грешки са на гърба на децата. BoredPanda предлага колекция с родителски провали, които [...]