Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Танци по улиците на София

Събота, 30 Юли 2016 / Истории от града
348
  • streetdancefans.blogspot.com

Можете да се научите да танцувате и да помогнете в организацията

 

От днес в продължение на 4 съботи до края на лятото всеки може да се научи да танцува по улиците на София. Проектът "Танцуваща София" ще превърне четири градски пространства в танцови площадки, на които всички желаещи ще могат да се докоснат до разнообразие от танцови стилове и спортни тренировки. Програмата включва над 30 различни урока под професионалния инструктаж на преподаватели от близо 20 танцови и спортни центрове в София. За финал, през септември, ще има танцов турнир, томбола с награди и отворена дискусия с публиката на теми, свързани с активния начин на живот и адаптирането на градски пространства за спортни дейности на открито. Проектът се осъществява в подкрепа на "София - Европейска столица на спорта 2018".

Идеята е да се изгради интерес и желание у хората за редовно практикуване на спортни дейности с цел постигане на активен и здравословен начин на живот, както и да предложи достъпна и приятелска платформа за популяризиране на танцовото изкуство в България. А също и да покаже, че заедно можем да променим средата и да създадем условия за практикуване на спорт и танц и на открито.

Търсят се усмихнати и динамични помощници в организацията на терен, които да помогнат за почистването и подреждането, разпространяването на флаери за събитията, предоставяне на информация на посетителите на уроците и съдействие на преподавателите. Събитията в първите четири съботи ще се провеждат винаги от 10:00 до 12:30 ч., като доброволците ще бъдат ангажирани от 9:00 до 14:00 ч. Подробности на timeheroes.org.

 

Кога и къде

30  юли - Панчаревско езеро

13 август - парк "Хиподрума"

27 август - Бизнес парк София

10 септември - Подлез "Подуяне"

24 и 25 септември - Derida Dance Center 

 

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

танци, Танцуваща София, доброволци

StreetInside

„Така трябва“ – отровата на обществото

Неделя, 19 Януари 2020 / Към себе си
Не е важно дали сме добри плувци, а дали се наслаждаваме на водата   Всяка седмица синът ни ходи на плуване с баща си, но днес реших да отида с тях. Все още плува, използвайки макарон, но за него е огромно удоволствие да бъде във водата и да се състезава с баща си. Стоях и наблюдавах ко [...]

Великолепното каре на Бергман

Сряда, 10 Октомври 2018 / Към себе си
  Томът с твърди корици събира шедьоврите „Сцени от един семеен живот”, „Сарабанда”„Есенна соната” и „Персона”   Четири шедьовъра на гениалния режисьор Ингмар Бергман скачат от големия екран на страниците на великолепен том, издаден [...]