Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Танци по улиците на София

Събота, 30 Юли 2016 / Истории от града
258
  • streetdancefans.blogspot.com

Можете да се научите да танцувате и да помогнете в организацията

 

От днес в продължение на 4 съботи до края на лятото всеки може да се научи да танцува по улиците на София. Проектът "Танцуваща София" ще превърне четири градски пространства в танцови площадки, на които всички желаещи ще могат да се докоснат до разнообразие от танцови стилове и спортни тренировки. Програмата включва над 30 различни урока под професионалния инструктаж на преподаватели от близо 20 танцови и спортни центрове в София. За финал, през септември, ще има танцов турнир, томбола с награди и отворена дискусия с публиката на теми, свързани с активния начин на живот и адаптирането на градски пространства за спортни дейности на открито. Проектът се осъществява в подкрепа на "София - Европейска столица на спорта 2018".

Идеята е да се изгради интерес и желание у хората за редовно практикуване на спортни дейности с цел постигане на активен и здравословен начин на живот, както и да предложи достъпна и приятелска платформа за популяризиране на танцовото изкуство в България. А също и да покаже, че заедно можем да променим средата и да създадем условия за практикуване на спорт и танц и на открито.

Търсят се усмихнати и динамични помощници в организацията на терен, които да помогнат за почистването и подреждането, разпространяването на флаери за събитията, предоставяне на информация на посетителите на уроците и съдействие на преподавателите. Събитията в първите четири съботи ще се провеждат винаги от 10:00 до 12:30 ч., като доброволците ще бъдат ангажирани от 9:00 до 14:00 ч. Подробности на timeheroes.org.

 

Кога и къде

30  юли - Панчаревско езеро

13 август - парк "Хиподрума"

27 август - Бизнес парк София

10 септември - Подлез "Подуяне"

24 и 25 септември - Derida Dance Center 

 

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

танци, Танцуваща София, доброволци

Street of Art

Великите барабанисти на всички времена

Четвъртък, 26 Май 2016 / Под прожектора
Те не са просто майстори, те свирят със страст    Винаги съм имал слабост към особеното звучене на барабаните, даже ми е било детска мечта да стана виртуоз с палките. Но истински си дадох сметка, че това освен огромен труд е и невероятна страст, когато чух умопомрачителното гръмоте [...]

Изложба в памет на Григор Вачков

Понеделник, 20 Март 2017 / Под прожектора
Актьорът щеше да навърши 85 години през тази година    Искам баща ми да бъде запомнен като човекът, който е искал да изиграе нечовешки роли, а е изиграл най-човечните, топлите и сърдечни роли. Това заяви актрисата Мартина Вачкова на откриването на изложба, посветена на 85-годишнина [...]