Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Терез и Масуд заминават за Холандия

Вторник, 30 Януари 2018 / Истории от града
304
  • cross.bg

Надяваме се този път наистина

 

Четиримесечните лъвчета Терез и Масуд ще заминат на лечение в Холандия, съобщиха от Българската агенция по безопасност на храните. Новината дойде след втори протест пред сградата на Министерски съвет, на който министърът на околната среда и водите Нено Димов съобщи, че двете животни ще отидат в зоопарка в Пазарджик. По думите му проверката показала, че там има необходимите условия за отглеждането им. Вчера от община Пазарджик обявиха, че са готови да осигурят необходимите медицински грижи за лъвчетата и да си сътрудничат с международната организация „Четири лапи“ за тяхното лечение.

Именно това е организацията, която успя да осигури помощ за лъвчетата в спасителен център в Холандия, като след адаптирането и възстановяването им, Терез и Масуд трябва да бъдат пуснати да живеят в дивата природа в Африка.

„Целта е да се направи най-доброто за здравето на двете лъвчета. В България няма достатъчно възможности и не могат да им се окажат необходимите грижи. По тази причина най-доброто за тях е да бъдат изпратени в специализиран център в Холандия. Там разполагат с необходимата експертиза и ще им бъде осигурено необходимото лечение“, обяви изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните Дамян Илиев.

Преди дни от международната неправителствена организация за защита на животните „Четири лапи“ заявиха, че Българска агенция по безопасност на храните бави заминаването на лъвчетата Терез и Масуд за Холандия и излага здравето им на сериозен риск.

След намесата на премиера Бойко Борисов институциите съобщиха, че лъвчетата ще отпътуват още утре сутринта. Според доброволците, отгледали животните, това е най-добрият вариант, тъй като те се нуждаят от ежедневни медински грижи и наблюдение, каквото не могат да получат в нито един зоопарк у нас.

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Терез, Масуд, лъвчета, Разград, протест

Street of Art

Изкуство в автомат

Петък, 21 Юли 2017 / Под прожектора
Група художници предлагат картините си навити си върху кенчета   Група художници от английския град Брайтън станаха популярни след решението си да продават картините си във вендинг машина. Автоматът се намира в центъра на града и предлага на публиката творби от млади артисти на цени от [...]

Цаца, ама един тон - на фестивал

Петък, 10 Юни 2016 / Хранене и Здраве
  Тридневен фестивал на цацата се провежда от днес в Кранево     От днес до 12 юни в Кранево се порвежда първият Фестивал на цацата. На посетителите на черноморския курорт ще бъдат предложени 1 тон цаца, риба и морски дарове. Част от курорта ще се превърне във фестивална зо [...]