Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Терез и Масуд заминават за Холандия

Вторник, 30 Януари 2018 / Истории от града
269
  • cross.bg

Надяваме се този път наистина

 

Четиримесечните лъвчета Терез и Масуд ще заминат на лечение в Холандия, съобщиха от Българската агенция по безопасност на храните. Новината дойде след втори протест пред сградата на Министерски съвет, на който министърът на околната среда и водите Нено Димов съобщи, че двете животни ще отидат в зоопарка в Пазарджик. По думите му проверката показала, че там има необходимите условия за отглеждането им. Вчера от община Пазарджик обявиха, че са готови да осигурят необходимите медицински грижи за лъвчетата и да си сътрудничат с международната организация „Четири лапи“ за тяхното лечение.

Именно това е организацията, която успя да осигури помощ за лъвчетата в спасителен център в Холандия, като след адаптирането и възстановяването им, Терез и Масуд трябва да бъдат пуснати да живеят в дивата природа в Африка.

„Целта е да се направи най-доброто за здравето на двете лъвчета. В България няма достатъчно възможности и не могат да им се окажат необходимите грижи. По тази причина най-доброто за тях е да бъдат изпратени в специализиран център в Холандия. Там разполагат с необходимата експертиза и ще им бъде осигурено необходимото лечение“, обяви изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните Дамян Илиев.

Преди дни от международната неправителствена организация за защита на животните „Четири лапи“ заявиха, че Българска агенция по безопасност на храните бави заминаването на лъвчетата Терез и Масуд за Холандия и излага здравето им на сериозен риск.

След намесата на премиера Бойко Борисов институциите съобщиха, че лъвчетата ще отпътуват още утре сутринта. Според доброволците, отгледали животните, това е най-добрият вариант, тъй като те се нуждаят от ежедневни медински грижи и наблюдение, каквото не могат да получат в нито един зоопарк у нас.

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Терез, Масуд, лъвчета, Разград, протест

Street of Art

Клетъчно хранене

Четвъртък, 24 Май 2018 / Хранене и Здраве
Как работи тялото и защо толкова се говори за суперхрани   Червените кръвни клетки се подменят изцяло на всеки четири месеца, тези на кожата – на 30 дни, а тези на тънките черва се сменят за по-малко от седмица. Всеки ден тялото ни подменя между 50 и 70 милиарда клетки. Ако се х [...]

Как да запазим сиянието на кожата си

Петък, 18 Август 2017 / Хранене и Здраве
Важно е да се движим повече и да живеем здравословно, но също и да ползваме правилната козметика     Остаряването на кожата е естествен и неизбежен процес. Още след 20-тата година кожата бавно започва да губи своята хидратация, a след 30-те бариерната й функция значително отслабва [...]