Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Урок по доброта

Събота, 10 Септември 2016 / Истории от града
1046
  • bgonair.bg

За една учителка от Асеновград този 15 септември ще бъде много специален

 

Людмила Ангелова заболя тежко, но днес казва, че са я спасили вярата, любовта и помощта на нейните ученици.

Госпожа Люси, както я наричат учениците й, премина успешно лечение в Германия и се надява, че от левкемията вече няма и следа, след като нейните ученици успяха да съберат 340 хиляди лева за животоспасяващата й операция, разказва Нова телевизия. 

Тя е на 48 години. Незаменима е не само на децата, които е родила, но и зa учениците си. За 23 години през дневника й са минали стотици, а тя е останала в сърцата им. И името й е такова – Людмила.

Оказва се обаче, че даже когато искаме да даваме обич и грижа, това не зависи само от нас. По Великден миналата година тя разбира, че страда от левкемия.  Единственият й шанс е трансплантация в Германия на стойност 168 хиляди евро. По Великден, казват, стават чудеса. Учениците на г-жа Люси се заемат да го докажат.

За броени дни любимата госпожа по английски език от Асеновград става любима в цяла България. За лечението й са събрани 340 хиляди лева. Животът й е все така неоценим. Усилията на учениците й – също. Чудото не закъснява. Животът на любимата учителка е спасен.

На този 15 септември г-жа Ангелова ще прекрачи отново прага на класната стая и ще онагледи най-важния урок – за стойността на човешкия живот, човещината и благодарността. Няма никакво значение дали ще говори на български, или на английски. Нейните ученици и всички, които я гледат сега, ще я разберат.

„Кампанията се разви толкова лавинообразно, че повярвах още от самото начало, че ще успеем. Човек не трябва да губи вяра и надежда, че нещата ще се случат. Това е нещото, което помага да се пребориш с всяко препятствие. Всички вярвахме и никой не допускаше мисълта, че може нещо да се развие в друга посока”, каза Людмила.

 

 
 
White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Людмила Ангелова, ученици, лечение, кампания

Street of Hope

Учене чрез изпълнение на мисии

Понеделник, 03 Октомври 2016 / В клас
  Как можем да прилагаме дизайн мислене в детската градина и началното училище     Red Paper Plane (Червеният хартиен самолет) се появи преди малко повече от година и вече има своите верни почитатели на възраст от 3 до 6 години. Този образователен модел – игра се отлич [...]

Да останем спокойни е възможно...когато сме тук и сега

Петък, 19 Април 2019 / Родители
И когато намеим начин да обънем внимание на нуждите на всички   Едно от нещата, които много ми помогна да остана спокойна, е да се отърва от вършенето на няколко неща едновременно (multitasking). Методът "майндфулнес" (mindfulness) се е превърнал в много модерна дума тези дни, но наисти [...]