Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Детската болница няма да е готова в следващите 2 години

Петък, 04 Януари 2019 / Общество
115
  • Строежът в двора на Александровска болница стои незавършен от десетилетия

Сградата едва ли ще бъде завършена с предвидения бюджет смята проф. Генчо Начев

 

Строежът на националната детска болница ще отнеме повече от 2 години и едва ли ще се вмести в бюджет от 20 млн. лева. Първо трябва да се изследва конструкцията на строежа в района на Александровска болница, след това да се препроектира и да се продължи строителството на сградата. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия директорът на МБАЛ "Св. Екатерина" проф. Генчо Начев.

„Всички сме съгласни, че трябва да има национална педиатрична болница, закъсняхме много. Сградата, за която става дума и която е в района на Александровска болница, е проектирана за детска болница”, каза лекарят.

Според него причината да няма такава болница е липсата на достатъчно силно лоби и последователност в действията.

Във връзка с идеята за поставянето на камери в операционните и въпроса дали те ще спрат злоупотребите, проф. Начев коментира, че те се слагат по-скоро с охранителна цел, а не толкова да се следят пациентите. По думите му това не е пътят за ефективен контрол и винаги могат да се заобиколят.

 

Вижте още: 

Някогашната детска болница ще бъде завършена

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

детска болница, недовършена сграда, строеж, педиатрия, Александровска болница, проф. Генчо Начев, болница

Street of Art

Изложба на спасени старинни книги

Вторник, 04 Октомври 2016 / Под прожектора
Уникален фалшификат на "Тефтерчето на Раковски" и още над 40 старопечатни издания и ръкописи представят в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий”   Изложбата, която беше открита днес, показва редки старобългарски издания и ръкописи, иззети от частно [...]

Лекарство за редактиране на гени е на крачка от пациентите

Събота, 21 Април 2018 / Хранене и Здраве
  Технологията може да се използва за лечение на голямо разнообразие от генетични заболявания   Представете си бъдещето, в което насочваният биомасан, поставен във вашето тяло, търси във всички клетки дефектните гени и редактира правилната информация с прецизна точност. Това се н [...]