Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Детската болница няма да е готова в следващите 2 години

Петък, 04 Януари 2019 / Общество
171
  • Строежът в двора на Александровска болница стои незавършен от десетилетия

Сградата едва ли ще бъде завършена с предвидения бюджет смята проф. Генчо Начев

 

Строежът на националната детска болница ще отнеме повече от 2 години и едва ли ще се вмести в бюджет от 20 млн. лева. Първо трябва да се изследва конструкцията на строежа в района на Александровска болница, след това да се препроектира и да се продължи строителството на сградата. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия директорът на МБАЛ "Св. Екатерина" проф. Генчо Начев.

„Всички сме съгласни, че трябва да има национална педиатрична болница, закъсняхме много. Сградата, за която става дума и която е в района на Александровска болница, е проектирана за детска болница”, каза лекарят.

Според него причината да няма такава болница е липсата на достатъчно силно лоби и последователност в действията.

Във връзка с идеята за поставянето на камери в операционните и въпроса дали те ще спрат злоупотребите, проф. Начев коментира, че те се слагат по-скоро с охранителна цел, а не толкова да се следят пациентите. По думите му това не е пътят за ефективен контрол и винаги могат да се заобиколят.

 

Вижте още: 

Някогашната детска болница ще бъде завършена

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

детска болница, недовършена сграда, строеж, педиатрия, Александровска болница, проф. Генчо Начев, болница

Street of Art

Отпечайте си кожа

Петък, 27 Януари 2017 / Хранене и Здраве
Испански учени представиха био принтер, който печата кожа, напълно идентична с човешката   Изследователи от два университета в Мадрид и Центъра за изследване на енергетиката, околната среда и технологиите разработиха 3D-принтер, който използва като „мастило” биологични матер [...]

Фармацевтична фирма представя проект за подобряване на производството си

Петък, 22 Април 2016 / Стил
Официално представяне на проект BG16RFOP002-2.001-1033-C01  „Подобряване на производствения капацитет и експортния потенциал на  „Адифарм” ЕАД“*   „Адифарм” ЕАД представя официално проект BG16RFOP002-2.001-1033-C01 „Подобряване на прои [...]