Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Детската болница няма да е готова в следващите 2 години

Петък, 04 Януари 2019 / Общество
225
  • Строежът в двора на Александровска болница стои незавършен от десетилетия

Сградата едва ли ще бъде завършена с предвидения бюджет смята проф. Генчо Начев

 

Строежът на националната детска болница ще отнеме повече от 2 години и едва ли ще се вмести в бюджет от 20 млн. лева. Първо трябва да се изследва конструкцията на строежа в района на Александровска болница, след това да се препроектира и да се продължи строителството на сградата. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия директорът на МБАЛ "Св. Екатерина" проф. Генчо Начев.

„Всички сме съгласни, че трябва да има национална педиатрична болница, закъсняхме много. Сградата, за която става дума и която е в района на Александровска болница, е проектирана за детска болница”, каза лекарят.

Според него причината да няма такава болница е липсата на достатъчно силно лоби и последователност в действията.

Във връзка с идеята за поставянето на камери в операционните и въпроса дали те ще спрат злоупотребите, проф. Начев коментира, че те се слагат по-скоро с охранителна цел, а не толкова да се следят пациентите. По думите му това не е пътят за ефективен контрол и винаги могат да се заобиколят.

 

Вижте още: 

Някогашната детска болница ще бъде завършена

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

детска болница, недовършена сграда, строеж, педиатрия, Александровска болница, проф. Генчо Начев, болница

Street of Hope

Връзките на обувките са предизвикателство за всяко дете

Вторник, 24 Октомври 2017 / Родители
Лесен начин да научим детето да се справи със сложното завръзване   Всички деца имат трудности с връзването на обувките. Някои деца имат проблеми, защото още не са укрепнали двигателните им умения или имат проблем с координацията. Други не могат да си спомнят последователността на стъпк [...]

Книга за добродетелите

Събота, 17 Септември 2016 / Родители
  Излезе от печат сборник от 35 детски песни с ноти „Добродетели“   Книгата е създадена за родители и учители, които искат да бъдат в помощ на изграждането на характера на децата. Автори са специалистът Любов Миронова и музикалният педагог Камелия Данков [...]