Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Детската болница няма да е готова в следващите 2 години

Петък, 04 Януари 2019 / Общество
154
  • Строежът в двора на Александровска болница стои незавършен от десетилетия

Сградата едва ли ще бъде завършена с предвидения бюджет смята проф. Генчо Начев

 

Строежът на националната детска болница ще отнеме повече от 2 години и едва ли ще се вмести в бюджет от 20 млн. лева. Първо трябва да се изследва конструкцията на строежа в района на Александровска болница, след това да се препроектира и да се продължи строителството на сградата. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия директорът на МБАЛ "Св. Екатерина" проф. Генчо Начев.

„Всички сме съгласни, че трябва да има национална педиатрична болница, закъсняхме много. Сградата, за която става дума и която е в района на Александровска болница, е проектирана за детска болница”, каза лекарят.

Според него причината да няма такава болница е липсата на достатъчно силно лоби и последователност в действията.

Във връзка с идеята за поставянето на камери в операционните и въпроса дали те ще спрат злоупотребите, проф. Начев коментира, че те се слагат по-скоро с охранителна цел, а не толкова да се следят пациентите. По думите му това не е пътят за ефективен контрол и винаги могат да се заобиколят.

 

Вижте още: 

Някогашната детска болница ще бъде завършена

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

детска болница, недовършена сграда, строеж, педиатрия, Александровска болница, проф. Генчо Начев, болница

StreetView

Ще оцелеят ли коралите?

Неделя, 09 Юли 2017 / Места
Големият бариерен риф остана извън списъка на застрашените обекти на ЮНЕСКО   Най-голямата коралова система, дом за огромен животински свят, образуван преди 20 млн. години, Големият бариерен риф е “събрал” 900 острова и 2900 рифа с дължина от 2600 км и площ от близо 350 хил [...]

Кукенхоф - Градината на лалетата

Петък, 14 Април 2017 / Места
Когато луковиците попадат в Холандия, настъпва такава истерия, че се надува най-големият балон на пазара на цветя, познат в света изобщо   Кукенхоф е най-красивата пролетна градина в света със столетна традиция в отглеждането на лалета. Кукенхоф означава Кухненска градина – по в [...]