Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Детската болница няма да е готова в следващите 2 години

Петък, 04 Януари 2019 / Общество
142
  • Строежът в двора на Александровска болница стои незавършен от десетилетия

Сградата едва ли ще бъде завършена с предвидения бюджет смята проф. Генчо Начев

 

Строежът на националната детска болница ще отнеме повече от 2 години и едва ли ще се вмести в бюджет от 20 млн. лева. Първо трябва да се изследва конструкцията на строежа в района на Александровска болница, след това да се препроектира и да се продължи строителството на сградата. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия директорът на МБАЛ "Св. Екатерина" проф. Генчо Начев.

„Всички сме съгласни, че трябва да има национална педиатрична болница, закъсняхме много. Сградата, за която става дума и която е в района на Александровска болница, е проектирана за детска болница”, каза лекарят.

Според него причината да няма такава болница е липсата на достатъчно силно лоби и последователност в действията.

Във връзка с идеята за поставянето на камери в операционните и въпроса дали те ще спрат злоупотребите, проф. Начев коментира, че те се слагат по-скоро с охранителна цел, а не толкова да се следят пациентите. По думите му това не е пътят за ефективен контрол и винаги могат да се заобиколят.

 

Вижте още: 

Някогашната детска болница ще бъде завършена

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

детска болница, недовършена сграда, строеж, педиатрия, Александровска болница, проф. Генчо Начев, болница

StreetView

Гнездото на тигъра

Събота, 08 Октомври 2016 / Места
До известния скален манастир в Бутан се стига трудно, но всяко стъпало си заслужава гледката      Манастирът „Гнездото на тигъра” (Tiger’s Nest Temple) е едно от най-свещените места в Бутан. Построен върху почти вертикална скала на 3000 м височина в Хималаит [...]

Призрачни места: Замъците в Болу

Събота, 19 Януари 2019 / Места
Проектът е на стойност 200 млн. долара, но няма достатъчно купувачи   Стотици изкуствени замъци, построени за богатите инвеститори от Персийския залив, стоят празни в недовършено ваканционно селище в Турция. Проектът Burj Al Babas в северната провинция Болу започва през 2014 г., но&nbs [...]