Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Кабинетът „Борисов 3“

Сряда, 03 Май 2017 / Общество
474
  • Съставът на новия кабинет не вещае сериозна промяна в политиката на третото правителство на Бойко Борисов

Осем министри от стария кабинет на Борисов остават и в новия Министерски съвет, петима - на старите си постове  

 

Третият кабинет на Бойко Борисов вече е подреден. Утре предложеният от ГЕРБ състав на правителството ще бъде представен на президента Румен Радев и обсъден и гласуван в парламента.

Министър председател ще е Бойко Борисов. За вицепремиери са предложени Томислав Дончев, Екатерина Захариева - вицепремиер по правосъдната реформа и министър на външните работи,Красимир Каракачанов – зам.-министър председател по обществения ред и сигурността и министър на отбраната, Валери Симеонов - вицепремиер по икономическата и демографската политика.

Петима бивши министри остават на постовете си – на финансите Владислав Горанов, на енергетиката – Теменужка Петкова, на транспорта – Ивайло Московски, на туризма – Николина Ангелкова и на младежта и спорта – Красен Кралев.

Доскорошният министър на регионалното развитие Лиляна Павлова ще поеме работата по подготовката на председателството на България на Европейския съвет, а бившият й заместник в МРРБ Николай Нанков, който отговаряше за програмата за санирането, ще оглави строителното ведомство.

Кандидатът на ГЕРБ за президент и председател на 42-тия и 43-тия парламент Цецка Цачева ще бъде министър на правосъдието.

МВР ще бъде оглавено от Валентин Радев – зам.-министър на отбраната в първия кабинет на Борисов и зам.-председател на комисията по отбрана в 43-то НС.

Управителят на НОИ Бисер Петков ще поеме социалното министерство, а дългогодишният главен секретар в образователното министерство Красимир Вълчев сяда в министерското кресло.

На горещия стол в здравното министерство сяда директорът на Военномедицинска академия генерал–майор проф. Николай Петров.

Дали заради скандала с отнемането на статута на паметник на културата и събарянето на Двойната къща в София или заради претенциите на Патриотите, но Вежди Рашидов няма да се върне в Министерството на културата. Ведомството ще бъде оглавено от Боил Банов, който беше негов заместник.

Бившият член на СДС Нено Димов ще е министър на околната среда и водите. Димов беше главен секретар и зам.-министър в МОСВ по времето на кабинета "Костов", когато водеше преговорите по околна среда за членство в ЕС. След това участва в създаването на ДСБ, но през ноември 2007 г. напусна партията след критики към Иван Костов.

Скандално известният бивш шеф на Държавен фонд „Земеделие“ Румен Порожанов ще управлява земеделското министерство. Порожанов беше ръководител на фонда от 2011 до 2013 година, после беше служебен министър на финансите, от 2014 година отново се върна като директор на ДФЗ, а през февруари беше освободен от служебния земеделски министър Христо Бозуков. Министър на икономиката ще е изпълнителният директор на Агенцията за приватизация Емил Караниколов, той е предложение на "Атака". 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

трети кабинет на Бойко Борисов, министри, ГЕРБ, ОП

Street of Art

Синдромът на Рапунцел

Неделя, 24 Септември 2017 / Хранене и Здраве
Всички сме чели и гледали приказката за Рапунцел, но колко от нас са наясно, че има Синдром на Рапунцел. Страдащи от него са както деца, така и възрастни, а причините са свързани със страх, неувереност или психично разстройство. Когато са под напрежение, те започват да ядат косата си, което е [...]

Продадоха чайник за 800 хиляди долара

Събота, 24 Февуари 2018 / Стил
 Керамичният съд е изработен през 18-и век от прочут майстор    Британски колекционер продаде чайник за 800 000 долара. Тъй като е със счупена дръжка и без капак, керамичният съд е купен на аукцион през 2016 г. за около 20 долара, съобщава Independent. По-късно става ясно, че [...]