Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Какви са икономическите последици от Brexit?

Петък, 24 Юни 2016 / Общество
1482
  • theguardian.com

Как ще се отрази излизането на Великобритания от Европейския съюз на България

 

Паундът вече падна с над 10%, а също така падат и цените на акциите на британски компаниии на фондовите борси. Bank of England ще интервенира на валутния пазар, а след това и на лихвения пазар.

Излизането на Великобритания от Евросъюза ще има отрицателен ефект върху българите работещи като сезонни работници на временни договори.

Българските студенти за в бъдеще ще плащат по-високи такси в британските университети.

България като евтина туристическа дестинация може и да спечели от повече нискобюджетни британски туристи. Гражданите на Великобритания, които имат имоти в България, ще трябва да преоформят собствеността си, тъй като според българските закони земя и имоти у нас могат да притежават само граждани на ЕС.

Решение за излизане на страната от съюза ще се отрази и на паричните потоци, идващи от българите, работещи във Великобритания, защото пазарът на труда ще се позатвори.

Икономически ефекти от решението на Великобритания за излизане от ЕС ще има и за двустранните икономически отношения с България.

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Brexit, Великобритания, референдум, Европейски съюз

StreetInside

Ние и "черните лебеди"

Сряда, 04 Януари 2017 / На предела
  Скоростта, с която се менят теориите и представите ни за света, започва да става отчайваща. Вместо знанието да разширява кръгозора ни, очакваме то да ни опрости живота. Но не става така, пише Ивайло Дичев   Черният лебед за древните бил синоним на нещо невъзможно и невъобразимо. [...]

12 начина да промените живота си

Сряда, 22 Февуари 2017 / Към себе си
    Как да избегнем прегарянето    Вероятно познавате това усещане – 10 часа сутринта е, а вие сте нервни след третата чаша кафе, а умът ви е като лепило. Изцедени сте – физически, психически и емоционално, и безразлични към нещата, които би трябвало да ви р [...]