Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Какви са икономическите последици от Brexit?

Петък, 24 Юни 2016 / Общество
1518
  • theguardian.com

Как ще се отрази излизането на Великобритания от Европейския съюз на България

 

Паундът вече падна с над 10%, а също така падат и цените на акциите на британски компаниии на фондовите борси. Bank of England ще интервенира на валутния пазар, а след това и на лихвения пазар.

Излизането на Великобритания от Евросъюза ще има отрицателен ефект върху българите работещи като сезонни работници на временни договори.

Българските студенти за в бъдеще ще плащат по-високи такси в британските университети.

България като евтина туристическа дестинация може и да спечели от повече нискобюджетни британски туристи. Гражданите на Великобритания, които имат имоти в България, ще трябва да преоформят собствеността си, тъй като според българските закони земя и имоти у нас могат да притежават само граждани на ЕС.

Решение за излизане на страната от съюза ще се отрази и на паричните потоци, идващи от българите, работещи във Великобритания, защото пазарът на труда ще се позатвори.

Икономически ефекти от решението на Великобритания за излизане от ЕС ще има и за двустранните икономически отношения с България.

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Brexit, Великобритания, референдум, Европейски съюз

StreetView

Призрачни места: Надценени инвестиции

Неделя, 12 Юни 2016 / Места
Продължаваме с поредицата за призрачните места – градове и сгради, в които никой не е живял заради недомислена правителствена или частна инвестиция, или които са изоставени по друга причина. Ето кои са едни от най-големите надценени инвестиции - проекти, погълнали милиарди и без го [...]

Планинската дъга в Китай

Сряда, 09 Май 2018 / Места
Този изключителен природен феномен се е образувал в продължение на 24 млн. години     Знаете ли къде дъгата” разлива” цветовете си на земята? В Китай в Националният геоложки Данксия. Дългите планини наподобяват дъга с пъстри цветове. Националният парк Данксия се н [...]