Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Над 13 хил. атентата са били извършени за година

Четвъртък, 24 Август 2017 / Общество
200
  • епа/бгнес

През 2016 година жертвите на терористични атаки са 34 000

 

 

Над 13 400 терористични акта по света са били извършени през 2016 г., което е с 9 процента по-малко в сравнение с 2015 г., съобщава Франс прес, цитирана от БТА. В тях са загинали над 34 000 души. Данните са на изследователи от Университета в Мериленд в САЩ, публикувани в доклад.
Броят на жертвите на атентати през 2016 г. е с 10 процента по-малко в сравнение с жертвите през 2015 г.

Над 11 600 от загиналите в терористичните актове през 2016 г. са извършителите на тези атентати, се уточнява в изследването, което се извършва всяка година от специалистите от Националния консорциум за изследване на тероризма и реакция на тероризма към Университета в Мериленд.
През 2016 г. терористични актове е имало в 108 страни, но в 87 процента от случаите и при 97 процента от жертвите става дума за страни от Близкия изток, Северна Африка, Югоизточна Азия и Субсахарна Африка.
Десет от единадесетте най-смъртоносни терористични актове през 2016 г. са били в Близкия изток и Северна Африка, като девет са били в Ирак. Най-тежката равносметка е регистрирана през юли 2016 г. в Багдад, когато камикадзе се взриви с кола в търговски център в квартала Карада и загинаха 382 души. 
В Западна Европа са били извършени едва 2 процента от атентатите през 2016 г. Броят на жертвите е по-малко от 1 процент от общия брой на жертвите на атентати по света през изминалата година. Това е с 20 процента спад в сравнение с предишната година.
В изследването се отбелязва зачестилото използване през 2016 г. на превозни средства като "оръжия на атентатите". Тактиката на прегазване на пешеходци с коли от терористи не е безпрецедентна, но има ясно нарастване на използването й и на смъртните случаи от нея, се констатира в доклада на експертите.

Добави коментар


Добави
Loading ...
  • 1 -0
    Красимир Харизанов 24.08.2017 / 07:54

    И ка така нито един от атентатите не е извършен от руснак ???????????????????????????? Къде спят другарите русофоби ???n


Автор

повече за автора

Ключови думи:

атентати, жертви, тероризъм, Европа, Близък Изток, жертви на терористични атаки

Street of Hope

Тайнственият огън

Понеделник, 19 Ноември 2018 / В клас
Само обичта може да придаде смисъл и баланс в училищния ред и йерархия   Каквото, и колкото красиво да се говори, в образованието абсолютно всичко се свежда до тайнствената му сърцевина, а именно, до обичта между учител и ученик. Всеки подход към него, който не отчита тази сърцевина, би [...]

Кабинетът прие критерии за средищни градини и училища

Сряда, 28 Юни 2017 / В клас
Минимум 4 деца трябва да пътуват от друго населено място, за да не бъде закрита детска градина    Минимум четири деца в предучилищна възраст от друго населено място – това е изискването за определяне на една детска градина за средищна, което означава, че няма да бъде закриван [...]