Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Курс за обучители по добродетели

Четвъртък, 23 Февуари 2017 / В клас
551
  • pixabay.com

Добродетелите са малка част от ценностите, които гарантират че това, което правим днес, е добро за нас дългосрочно

 

Ако ви интересува защо въпреки усилията ви да научите децата на честност и уважение към останалите например, не винаги нещата се получават добре, ако правите разлика между ценности и добродетели, или искате да разберете каква е тя, курсът по добродетели на Фондация „Учители Родители Деца“ може да бъде полезен.

От ФРУД организират въвеждащо вечерно онлайн обучение на 7 и 11 март, подходящо за родители и учители, които биха искали да преподават добродетели.

Същинският курс е с продължение една година и съдържа пълната програма за обучение на деца от 6 до 11 години в 29 урока. Системата е адаптирана и разработена така, че чрез приказки, специално написани песнички и игри, децата да осъзнаят какво е да си щедър, честен, или толерантен например и сами да изберат добрите качества на характера.

Обучението е подходящо за родители, които търсят по-успешен начин за общуване с децата си, или за учители, които да водят допълнителни занимания за деца в детските градини или в начална училищна възраст.

До 7 години децата правят това, което правят възрастните около тях, без значение какво те им говорят, тоест копират моделите в зависимост от това с какви хора са заобиколени. Между 7 и 14 години децата могат относително лесно да променят тези копирани модели. Това е периодът, в който има смисъл и полза да се преподават добродетели, защото детето вече може да ги осъзнае и да избере само какъв човек иска да бъде.


Вижте още: 

Книга за добродетелите

Работилница за добродетели

Децата и добродетелите 

Бонбончо - съвмеренни приказки за деца, предаващи мъдрост

 


White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

добродетели, характер, деца, родители, ценности

StreetView

Омая – място от приказките

Сряда, 07 Февуари 2018 / Места
  Приказна природа сгушена в Славянската планина с две езерца. Гори и скали, които сякаш пазят от бури и ветрове седемте къщички направени от камък, глина и дърво. Но с всички съвременни удобства. Човек може да се пренесе в приказките, попадайки във ваканционното селище „Омая&ldquo [...]

Планинската дъга в Китай

Сряда, 09 Май 2018 / Места
Този изключителен природен феномен се е образувал в продължение на 24 млн. години     Знаете ли къде дъгата” разлива” цветовете си на земята? В Китай в Националният геоложки Данксия. Дългите планини наподобяват дъга с пъстри цветове. Националният парк Данксия се н [...]