Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Военният министър получи обвинение

Сряда, 23 Ноември 2016 / Общество
348
  • БГНЕС

Няма от какво да се притеснявам, заяви Николай Ненчев

 

Втори министър от квотата на Реформаторския блок стана клиент на прокуратурата. Министърът на отбраната в оставка Николай Ненчев получи обвинение във връзка с договора с Полша за ремонт на двигателите на самолетите МиГ-29. 

"Връчиха ми обвинение, което не ме безпокои. Абсолютно съм сигурен, убеден съм във всичко онова, което съм правил през тези години", каза Николай Ненчев на излизане от столичното следствие, където бе извикан на разпит, предаде БГНЕС. Обвинението във връзка с договора с Полша „на мен ми е малко странно, дори да не кажа смешно, че съм накърнил, нарушил интересите на РСК МиГ”, твърди министърът в оставка.

Ненчев е с мярка за неотклонение „подписка” . В качеството си на адвокат на Ненчев Радан Кънев посочи, че днес единствено е повдигнато обвинението, не са били предявени материалите. А самият Ненчев отново коментира, че натискът върху него е бил огромен: „за това, че съм се придържал строго към българския национален интерес и към интересите на нашите партньори, т.е. към Алианса, към който самите ние принадлежим. Обезпокоително е всичко това, което се случва”.
Междувременно Найден Зеленогорски от РБ коментира пред бТВ, че е твърде загадъчно, че двама от четирима министри от блока стават клиенти на прокуратурата. "Аз нямам съмнение – нито аз, нито колегите – в професионализма на Петър Москов и Николай Ненчев. Познавам и двата случая в детайли, те са работили в интерес на държавата”, заяви съпредседателят на ПГ на блока.

 

Вижте още: 

Петър Москов получи три обвинения

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Николай Ненчев, прокуратура, обвинение

StreetView

Версайският дворец чака пратка, закъсняла с над 3 века

Понеделник, 25 Февуари 2019 / Места
Мраморен блок, предназначен за параклиса, ще бъде доставен по Сена    Блок от червен мрамор, който е бил поръчан преди 350 години, ще бъде доставен по река Сена във Версайския дворец, съобщава РИА Новости. Закъснялата пратка се очаква през 2024 година.Камъкът е бил изгубен през&nbs [...]

Момчиловци - за границите и българския дух

Неделя, 15 Май 2016 / Места
Родопското село получи признанието „Духовен и здравен център на туризма“   Решихме да разкажем за село Момчиловци по повод новината, че е получило признанието „Център на българския здравен и духовен туризъм“ (решението е след аргументиран положителен отговор от [...]