Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Военният министър получи обвинение

Сряда, 23 Ноември 2016 / Общество
355
  • БГНЕС

Няма от какво да се притеснявам, заяви Николай Ненчев

 

Втори министър от квотата на Реформаторския блок стана клиент на прокуратурата. Министърът на отбраната в оставка Николай Ненчев получи обвинение във връзка с договора с Полша за ремонт на двигателите на самолетите МиГ-29. 

"Връчиха ми обвинение, което не ме безпокои. Абсолютно съм сигурен, убеден съм във всичко онова, което съм правил през тези години", каза Николай Ненчев на излизане от столичното следствие, където бе извикан на разпит, предаде БГНЕС. Обвинението във връзка с договора с Полша „на мен ми е малко странно, дори да не кажа смешно, че съм накърнил, нарушил интересите на РСК МиГ”, твърди министърът в оставка.

Ненчев е с мярка за неотклонение „подписка” . В качеството си на адвокат на Ненчев Радан Кънев посочи, че днес единствено е повдигнато обвинението, не са били предявени материалите. А самият Ненчев отново коментира, че натискът върху него е бил огромен: „за това, че съм се придържал строго към българския национален интерес и към интересите на нашите партньори, т.е. към Алианса, към който самите ние принадлежим. Обезпокоително е всичко това, което се случва”.
Междувременно Найден Зеленогорски от РБ коментира пред бТВ, че е твърде загадъчно, че двама от четирима министри от блока стават клиенти на прокуратурата. "Аз нямам съмнение – нито аз, нито колегите – в професионализма на Петър Москов и Николай Ненчев. Познавам и двата случая в детайли, те са работили в интерес на държавата”, заяви съпредседателят на ПГ на блока.

 

Вижте още: 

Петър Москов получи три обвинения

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Николай Ненчев, прокуратура, обвинение

StreetView

Съвети за самотни пътешественички

Петък, 22 Април 2016 / Приключения
Как да се чувствате в безопасност, ако пътувате сами     Напоследък има голямо увеличение на соловите пътувания от жени – както за удоволствие, така и по работа, пише BuzzFeed Life. Пътуващият блогър Ники Варгас споделя пред изданието, че за нея това е начин да се подвизава [...]

Зад кулисите на цирка

Събота, 17 Ноември 2018 / Приключения
„Циркът не е нормален живот, а последната истинска романтика“   По този начин мислят хората, свързани с манежа и изкуството, което създават под шарената шатра.     Циркът е нещо повече от представление, той е начин на живот за хората, които са го избрали. Пове [...]