Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Електронна платформа свързва учениците и бизнеса

Петък, 23 Август 2019 / Кариера
142

На сайта Headstarter фирмите могат да публикуват обяви за стажове

 

Ученици от Софийската математическа гимназия разработиха електронна платформа, която свързва учениците, желаещи да натрупат практически опит, с компаниите, които предлагат стажантски програми. Платформата Headstarter е разработена в рамките на програмата „Tийноватор“, чиято цел е създаването на стартъп клубове в българските училища. В нея ментори-предприемачи от стартиращи и развити компании помагат на ученици да открият страстта си и да я превърнат в печеливш бизнес проект.

Програмата е базирана на практики от Станфордския университет и е изцяло практическа. В края на учебната година се провежда национално състезание, където всички стартъп проекти от клубовете на „Тийноватор“ се презентират пред жури от инвеститори.

Най-добрият отбор от България участва в международно състезание и има възможността да спечели стипендии в Watson University, Колорадо.

Идеята на седемте младежи е да създадат платформа, която да свързва тях и техните съученици с реалния бизнес, за да могат да открият мечтаната професия. Разработват платформата само за няколко месеца, а в момента на сайта може да бъдат открити вече предложения за стажове от редица компании. Подкрепа децата получават от Българската стопанска камара, която помага информацията за сайта да достигне до фирмите, а Министерството на образованието и науката ще помогне идеята да се разпространи сред повече ученици.

На 9 септември българският отбор заминава за Словения, където ще участва в международното състезание за ученически стартъпи.

 

Вижте още:

Две трети от учените търсят възможности за собствен бизнес

Десетокласници от Русе разработиха биопестицид, който не убива пчелите

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

платформа, сайт, стажове, стажантски прогами, ученици, бизнес, фирми, образование

Street of Art

Идан Райхел под звездите на софийското небе

Вторник, 23 Август 2016 / Под прожектора
  Световноизвестният музикант Идан Райхел ще открие Фестивала на толерантността   Концертът на мултикултурната формация Idan Raichel Project ще се проведе 17 септември на открита сцена под звездите, изградена сред внушителен античен декор във филмово студио Nu Boyana. Идан Райхел [...]

Защо водораслите са суперхрана?

Четвъртък, 15 Март 2018 / Хранене и Здраве
  Основното им предимство е, че пречистват тялото от токсини и повишават съпротивителните му сили към инфекции    Защо японците живеят дълго (средно до 82), здрави са, слаби са (под 3% от населението страда от затлъстяване) и са спокойни и уравновесени? Причината е в цялостни [...]