Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Електронна платформа свързва учениците и бизнеса

Петък, 23 Август 2019 / Кариера
111

На сайта Headstarter фирмите могат да публикуват обяви за стажове

 

Ученици от Софийската математическа гимназия разработиха електронна платформа, която свързва учениците, желаещи да натрупат практически опит, с компаниите, които предлагат стажантски програми. Платформата Headstarter е разработена в рамките на програмата „Tийноватор“, чиято цел е създаването на стартъп клубове в българските училища. В нея ментори-предприемачи от стартиращи и развити компании помагат на ученици да открият страстта си и да я превърнат в печеливш бизнес проект.

Програмата е базирана на практики от Станфордския университет и е изцяло практическа. В края на учебната година се провежда национално състезание, където всички стартъп проекти от клубовете на „Тийноватор“ се презентират пред жури от инвеститори.

Най-добрият отбор от България участва в международно състезание и има възможността да спечели стипендии в Watson University, Колорадо.

Идеята на седемте младежи е да създадат платформа, която да свързва тях и техните съученици с реалния бизнес, за да могат да открият мечтаната професия. Разработват платформата само за няколко месеца, а в момента на сайта може да бъдат открити вече предложения за стажове от редица компании. Подкрепа децата получават от Българската стопанска камара, която помага информацията за сайта да достигне до фирмите, а Министерството на образованието и науката ще помогне идеята да се разпространи сред повече ученици.

На 9 септември българският отбор заминава за Словения, където ще участва в международното състезание за ученически стартъпи.

 

Вижте още:

Две трети от учените търсят възможности за собствен бизнес

Десетокласници от Русе разработиха биопестицид, който не убива пчелите

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

платформа, сайт, стажове, стажантски прогами, ученици, бизнес, фирми, образование

StreetBoard

Бебе или биологичен отпадък

Вторник, 13 Февуари 2018 / Общество
  Нов стандарт за работата на акушер-гинеколозите поставя под въпрос живота на част от недоносените деца   "В началото Екатерина беше в кувьоз и не можеше да диша самостоятелно. Днес тя вече тежи близо 1800 грама, храни се с биберон и е усмихнато бебе, което обича да спи през деня [...]

Бежанският център в Харманли е поставен под карантина

Понеделник, 21 Ноември 2016 / Общество
Струва ми се, че тази карантина се прави само за да бъдат успокоени жителите на Харманли, но дори самите те не вярват, че ще е успешна    Днес всички медии съобщиха, че лагерът в Харманли се затваря за карантина – заради кожните и други заболявания, с които нашумя напоследък. [...]