Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Електронна платформа свързва учениците и бизнеса

Петък, 23 Август 2019 / Кариера
325

На сайта Headstarter фирмите могат да публикуват обяви за стажове

 

Ученици от Софийската математическа гимназия разработиха електронна платформа, която свързва учениците, желаещи да натрупат практически опит, с компаниите, които предлагат стажантски програми. Платформата Headstarter е разработена в рамките на програмата „Tийноватор“, чиято цел е създаването на стартъп клубове в българските училища. В нея ментори-предприемачи от стартиращи и развити компании помагат на ученици да открият страстта си и да я превърнат в печеливш бизнес проект.

Програмата е базирана на практики от Станфордския университет и е изцяло практическа. В края на учебната година се провежда национално състезание, където всички стартъп проекти от клубовете на „Тийноватор“ се презентират пред жури от инвеститори.

Най-добрият отбор от България участва в международно състезание и има възможността да спечели стипендии в Watson University, Колорадо.

Идеята на седемте младежи е да създадат платформа, която да свързва тях и техните съученици с реалния бизнес, за да могат да открият мечтаната професия. Разработват платформата само за няколко месеца, а в момента на сайта може да бъдат открити вече предложения за стажове от редица компании. Подкрепа децата получават от Българската стопанска камара, която помага информацията за сайта да достигне до фирмите, а Министерството на образованието и науката ще помогне идеята да се разпространи сред повече ученици.

На 9 септември българският отбор заминава за Словения, където ще участва в международното състезание за ученически стартъпи.

 

Вижте още:

Две трети от учените търсят възможности за собствен бизнес

Десетокласници от Русе разработиха биопестицид, който не убива пчелите

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

платформа, сайт, стажове, стажантски прогами, ученици, бизнес, фирми, образование

StreetBoard

Депутатите гласуваха Бюджет 2017

Петък, 18 Ноември 2016 / Общество
Владислав Горанов: Гласувайте бюджета без популизъм     Предложеният от правителството на Бойко Борисов проект за бюджет за 2017 година беше приет на първо четене в парламента след призив на финансовия министър в оставка Владислав Горанов към депутатите да не се поддават на п [...]

Пешеходна пътека с букви

Вторник, 23 Май 2017 / Истории от града
  Зебрата срещу Софийския университет беше изрисувана с кирилица и глаголица   По инициатива на Емил Джасим и Столична община пешеходната пътека срещу Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ беше изри [...]