Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Електронна платформа свързва учениците и бизнеса

Петък, 23 Август 2019 / Кариера
185

На сайта Headstarter фирмите могат да публикуват обяви за стажове

 

Ученици от Софийската математическа гимназия разработиха електронна платформа, която свързва учениците, желаещи да натрупат практически опит, с компаниите, които предлагат стажантски програми. Платформата Headstarter е разработена в рамките на програмата „Tийноватор“, чиято цел е създаването на стартъп клубове в българските училища. В нея ментори-предприемачи от стартиращи и развити компании помагат на ученици да открият страстта си и да я превърнат в печеливш бизнес проект.

Програмата е базирана на практики от Станфордския университет и е изцяло практическа. В края на учебната година се провежда национално състезание, където всички стартъп проекти от клубовете на „Тийноватор“ се презентират пред жури от инвеститори.

Най-добрият отбор от България участва в международно състезание и има възможността да спечели стипендии в Watson University, Колорадо.

Идеята на седемте младежи е да създадат платформа, която да свързва тях и техните съученици с реалния бизнес, за да могат да открият мечтаната професия. Разработват платформата само за няколко месеца, а в момента на сайта може да бъдат открити вече предложения за стажове от редица компании. Подкрепа децата получават от Българската стопанска камара, която помага информацията за сайта да достигне до фирмите, а Министерството на образованието и науката ще помогне идеята да се разпространи сред повече ученици.

На 9 септември българският отбор заминава за Словения, където ще участва в международното състезание за ученически стартъпи.

 

Вижте още:

Две трети от учените търсят възможности за собствен бизнес

Десетокласници от Русе разработиха биопестицид, който не убива пчелите

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

платформа, сайт, стажове, стажантски прогами, ученици, бизнес, фирми, образование

StreetView

Енергийни места: Рилските езера

Събота, 08 Април 2017 / Места
Заблатяването на част от езерата е предречено от Учителя Беинса Дуно, като част от преминаването през трудни години и духовно падение   Това е един от най-силните енергийни центрове не само в България, но и на Планетата. За съжаление през последните години тук е налице силно еколог [...]

Красиви плажове

Събота, 01 Юли 2017 / Места
За какво да мечтае човек на 1 юли? Лято, море и някои от най-впечатляващите плажни ивици   Ще ви потопим в морска красота, за да помечтаем заедно. Представяме пет от най – красивите плажове в света.     Остров Тикехау, Френска Полинезия   Красотата на к [...]