Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Електронна платформа свързва учениците и бизнеса

Петък, 23 Август 2019 / Кариера
229

На сайта Headstarter фирмите могат да публикуват обяви за стажове

 

Ученици от Софийската математическа гимназия разработиха електронна платформа, която свързва учениците, желаещи да натрупат практически опит, с компаниите, които предлагат стажантски програми. Платформата Headstarter е разработена в рамките на програмата „Tийноватор“, чиято цел е създаването на стартъп клубове в българските училища. В нея ментори-предприемачи от стартиращи и развити компании помагат на ученици да открият страстта си и да я превърнат в печеливш бизнес проект.

Програмата е базирана на практики от Станфордския университет и е изцяло практическа. В края на учебната година се провежда национално състезание, където всички стартъп проекти от клубовете на „Тийноватор“ се презентират пред жури от инвеститори.

Най-добрият отбор от България участва в международно състезание и има възможността да спечели стипендии в Watson University, Колорадо.

Идеята на седемте младежи е да създадат платформа, която да свързва тях и техните съученици с реалния бизнес, за да могат да открият мечтаната професия. Разработват платформата само за няколко месеца, а в момента на сайта може да бъдат открити вече предложения за стажове от редица компании. Подкрепа децата получават от Българската стопанска камара, която помага информацията за сайта да достигне до фирмите, а Министерството на образованието и науката ще помогне идеята да се разпространи сред повече ученици.

На 9 септември българският отбор заминава за Словения, където ще участва в международното състезание за ученически стартъпи.

 

Вижте още:

Две трети от учените търсят възможности за собствен бизнес

Десетокласници от Русе разработиха биопестицид, който не убива пчелите

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

платформа, сайт, стажове, стажантски прогами, ученици, бизнес, фирми, образование

Street of Art

Зеленчуци, който не яде

Сряда, 24 Януари 2018 / Хранене и Здраве
Кои храни ще ни помогнат да сме здрави в сезона на грипа?   Понякога може и да правим компромиси с храненето, но в „сезона на грипа“ грижата за имунитета може да ни спести неприятните симптоми. Трябва да се храним така, че на тялото ни да му липсва нищо, но и да не се прето [...]

Температурата на храната е много важна

Събота, 22 Октомври 2016 / Хранене и Здраве
Ако ядете прекалено студено или прекалено топло, "убивате" ензимите    Ензимите са жизненоважни за човешкия организъм. Незаменими са при смилането на храната и дават възможност на веществата в нея да бъдат абсорбирани в кръвта и от там да се използват при различните функции на тяло [...]