Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Стартира конкурсът на „Карол“ за докторантска стипендия

Понеделник, 14 Октомври 2019 / Кариера
232
  • сн. Карол

Фондацията на финансовата група подпомага с 8000 лева един млад учен всяка година

 

До 22 ноември млади учени, които са редовни докторанти в български висши училища, могат да кандидатстват за годишната стипендия на Фондация „Карол Знание“. Стипенцията от 8000 лева се отпуска от 2011 година, но пез последните две години това става чрез фондацията, създадена от финансовата група „Карол“.

Получателят на стипендията се избира чрез конкурс, а изискванията към кандидатите са да са редовни докторанти в български висши училища и БАН, да не са последна година от обучението си и проектът, по който работят да има потенциално практическо приложение в областта на прирордните, инженерните науки, разработването на нови технологии и материали или изкуствения интелект.

Всеки, който иска да участва, може да намери изискванията тук.

 

През миналата година стипендията беше присъдена на Галина Соколова, докторант към катедра „Масивни конструкции“ в УАСГ – София.  Темата на работата й е свързана с модерния, но непопулярен у нас аспект на съвременното проектиране за осигуряване срещу т.н. прогресивен (непропорционален) колапс. Научната ѝ работа търси алтернативни пътища за предаване на натоварванията, чрез които да се осигурят стоманобетонните конструкции на сгради при взрив, за да се осигури безопасност.

 

Вижте още: 

Две трети от учените търсят възможности за собствен бизнес

Лекар спечели 30 000 лева за иновативна диагностика

Деница, която обича да открива неизвестното

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

докторанти, стипендия, Карол знание, наука

Street of Art

Динята – изкушението на Боговете

Четвъртък, 02 Август 2018 / Хранене и Здраве
  Откъде идва и защо е толкова полезна?   Знаете ли какво ядат Боговете? Диня, казал Марк Твен. Историята на динята е изгубена в древността, но градинар на име Хари Париш посвещава живота си на каузата да открие откъде идва тя. Дивата диня се е появила първо в Африка, преди да се [...]

Библиотеката като място на общуване

Събота, 17 Ноември 2018 / Стил
Университетската библиотека в Хелзинки показва отношението на финландците към четенето като начин за живот   Добре известно е, че Финландия е страната с най-добра образователна система. И това едва ли е случайно, като се има предвид отношението на финландците към четенето. За разлика от [...]