Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Стартира конкурсът на „Карол“ за докторантска стипендия

Понеделник, 14 Октомври 2019 / Кариера
537
  • сн. Карол

Фондацията на финансовата група подпомага с 8000 лева един млад учен всяка година

 

До 22 ноември млади учени, които са редовни докторанти в български висши училища, могат да кандидатстват за годишната стипендия на Фондация „Карол Знание“. Стипенцията от 8000 лева се отпуска от 2011 година, но пез последните две години това става чрез фондацията, създадена от финансовата група „Карол“.

Получателят на стипендията се избира чрез конкурс, а изискванията към кандидатите са да са редовни докторанти в български висши училища и БАН, да не са последна година от обучението си и проектът, по който работят да има потенциално практическо приложение в областта на прирордните, инженерните науки, разработването на нови технологии и материали или изкуствения интелект.

Всеки, който иска да участва, може да намери изискванията тук.

 

През миналата година стипендията беше присъдена на Галина Соколова, докторант към катедра „Масивни конструкции“ в УАСГ – София.  Темата на работата й е свързана с модерния, но непопулярен у нас аспект на съвременното проектиране за осигуряване срещу т.н. прогресивен (непропорционален) колапс. Научната ѝ работа търси алтернативни пътища за предаване на натоварванията, чрез които да се осигурят стоманобетонните конструкции на сгради при взрив, за да се осигури безопасност.

 

Вижте още: 

Две трети от учените търсят възможности за собствен бизнес

Лекар спечели 30 000 лева за иновативна диагностика

Деница, която обича да открива неизвестното

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

докторанти, стипендия, Карол знание, наука

Street of Art

„Адифарм“ представя работата си по проект с европейско финансиране

Вторник, 01 Август 2017 / Стил
Официално представяне на напредъка по проект BG16RFOP002-2.001-1033-C01  „Подобряване на производствения капацитет и експортния потенциал на  „Адифарм” ЕАД“ *   На 02 август 2017 г., сряда, „Адифарм” ЕАД ще представи официално напредъка по п [...]

Вечните дънки

Понеделник, 27 Юни 2016 / Стил
  Какви са модните тенденции през тази година   Лятото е сезонът на ефирните материи, късите поли и ...скъсаните дънки. Дънките не излизат от гардероба ни дори в топлите месеци. А тенденциите тази година ни връщат отново в 70-те години и към моделите с дължина 7/8. През тази годи [...]