Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Хора на лъжата

Вторник, 27 Септември 2016 / Към себе си
1959
  • pixabay.com

Осем знака за фалшиво любезните хора, от които да стоим настрана

 

 

Колко често ви се случва да се разочаровате от хората около себе си? Много хора разпознават успешно престорено милото поведение, но сред нас има такива майстори на манипулациите, че се случва и да се объркаме. Защо момичето, което вчера преди изпита ви се усмихваше мило докато й помагахте да „преговори“ нещата, които всъщност не беше научила? Защо шефът ви се усмихва само, когато иска нещо от вас или колегата от съседното бюро не спира да критикува околните? Има хора, които няма да пораснат и винаги ще търсят оценката на другите, за да повярват в силите си. Но има и такива, които откровено искат да ви навредят. Ето 8 прости правила, с които Lifehack.org припомня за какво да внимаваме докато обядваме с колегите, а ние ги допълваме:

 

1. Истинските хора имат уважението на всички. Фалшивите хора респектират единствено със сила.

Въпросът е какво количество от едните и другите има на едно работно място обаче. Ако преобладават онези, които просто налагат решенията или проблемите си, няма големи шансове да се чуе гласа на останалите. Такава среда се нарича токсична и е въпрос на самоуважение и здраве да намерите по-подходящо обкръжение, дори и когато има какво да губите.

 

2. Истинските хора не се опитват да направят останалите като себе си. Фалшивите хора настойчиво се опитват да променят останалите.

Това е типично за България, тук обичаме да лепим етикети и да се месим в живота на всички.

 

3. Истинските хора не търсят внимание. Фалшивите хора правят всичко възможно, за да бъдат забелязани.

Най-често тези хора просто имат нужда от внимание, защото са били отгледани от някоя твърде любаща баба, докато всъщност са жадували за прегръдката на родителите си. За съжаление повечето от тях не искат да пораснат и да разберат, че светът не се върти около тях.

 

4. Истинските хора не са самохвалковци. Фалшивите хора се самоизтъкват през цялото време.

Така че, ако някой често започва изречението с „Аз“, да знаете, че рано или късно ще имате проблеми.

 

5. Истинските хора изразяват мнението си открито. Фалшивите хора обичат да клюкарстват много.

Естествено е, когато човек има радостен и изпълнен със събития живот да не го вълнува животът на околните. Клюкарите просто се опитват да се харесат на останалите, но често сами не харесват себе си.

 

6. Истинските хора винаги дават най-доброто от себе си, за да изпълнят своите обещания. Фалшивите хора лесно поемат ангажименти, но рядко ги изпълняват.

Е, това сте го виждали често, няма какво да го коментираме – един кредит на доверие е достатъчен.

 

7. Истинските хора се радват на успеха на останалите и ги поздравяват за това. Фалшивите хора критикуват останалите, за да създадат впечатление, че те са по-добри от тях.

В България не умеем да се радваме искрено на успеха на околните, така че внимавайте и за онези, които ви хвалят, искрената радост се усеща. На вас самите обаче нищо не ви пречи да потупате по рамото колега, който се е справил, не само може да научите нещо от него, вие самите ще се почувствате по-добре от това.

 

8. Истинските хора са мили и любезни през цялото време. Фалшивите хора са любезни само, когато имат скрити планове и намерения. А те имат.

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

истински и фалшиви хора, лицемерие, отношения

StreetBoard

Роботи в ресторанта

Вторник, 18 Юли 2017 / Истории от града
Те, естествено, са китайски, но първото автоматизирано заведение се появява преди почти 50 години в САЩ   Те работят без почивка, не правят грешки, не изпадат в лошо настроение и обикновено забавляват клиентите без да получават бакшиш. Естествено те са роботи. В Китай ги „наемат& [...]

Няма епидемия в лагера в Харманли

Събота, 26 Ноември 2016 / Общество
Центърът се връща към нормалния си живот   Няма опасност от епидемично рискови заболявания, показват медицинските прегледи, които се проведоха днес в лагера в Харманли. Това съобщи пред БТА директорът на РЗИ - Хасково д-р Соня Димитрова. Единственото кожно заболяване, установено от спе [...]