Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

6 техники за вътрешна трансформация

Понеделник, 24 Октомври 2016 / На предела
7810
  • pixabay.com

Ако сте поели по пътя към вътрешната промяна, тези дългосрочни техники ще ви помогнат да видите в себе си и да постигнете просветление

 

През по-голямата част от живота си съм бил разкъсан между два начина на живот. Единият е пътят на комфорта, а другият е животът в търсене на просветление. Те винаги са в ярък контраст, но и двата пътя включват нещо, което привлича. Но докато е възможно да живееш удобен живот, постигането на просветление не винаги е лесно. А да се шегуваш с въпроса "Кой съм аз" е почти невъзможно.

След 40 години на този свят, накрая достигнах до извода, че без значение колко дълго останалите искат да живеят комфортно, аз трябва на намеря своята цел в живота. Тази цел е в центъра на познанието ми за мен самия – вътрешната трансформация, която е трудна, но и удовлетворяваща. Познавам пътя, познавам и препятствията и мога да споделя с вас как да постигнете вашето просветление.

Тези мисловни упражнения (медитации) отварят врата към вътрешната трансформация и след това, както се досещате, към просветление.

 

Отговорност

 

Вие трябва да осъзнаете, че никой не е отговорен за вашия живот освен вас самият - нито вашият съпруг, нито вашите деца, нито вашите приятели. Това е трудно докато живеем в света на вината.

Въпреки, че не всичко е в рамките на вашия контрол, вие все още сте отговорни за начина, по който действате и реагирате. Поемането на отговорност няма нищо общо с това да обвинявате себе си. Няма как да обвинявате себе си повече, отколкото обвинявате другите, това просто не е подходящо за растежа. Размишлявайте върху поемането на отговорност във всички сфери на живота. Тази отговорност ще ви води напред към вътрешната ви трансформация.

 

Сграбчете вълнението

 

Добре, това е може би най-сложното, но мисля, че мога да го обясня просто. Да контролирате възбудата не се отнася до основните промени, които имате нужда да направите, за да предприемете пътуването си към вътрешната си трансформация.

Става въпрос за това да направите промяна, която да ви позволи да преследвате мечтите си по време на това пътуване. Използването на въображението и следването на сърцето може да ви отвори вратите. Тук трябва да вземете решения, които отразяват това, което наистина искате, вместо това, което всички останали желаят за вас.

Не става въпрос да сте безразсъден или да взимате безотговорни решения, а да сграбчите възможността да имате точно това, което искате в живота. Медитирайте за това да имате повече шансове и за постигане на истинско вътрешно задоволство.

 

Посветете се на положителни цели

 

Да сме позитивни не е нещо, което правим насила. Всъщност, да имаме позитивни цели е един от най-добрите начини да насочваме вътрешната трансформация. Ключът към това не е в състезанието с останалите. Тук няма бързане, няма краен срок, както когато искате да постигнете мечтите си. Много по-удовлетворяващо е, когато можете да поемете по пътя без напрежение. В края на краищата определянето на целите трябва да бъде един от най-освободените от стрес периоди от живота ви – това трябва да бъде живота ви. Въпреки че вътрешната трансформация ще бъде неудобна на моменти, целите са онези прекрасни мечти, които ни поддържат живи. Медитирайте за това да сте позитивни, знаейки, че вашата вътрешна трансформация е уникален процес, отделен от всяка друга човешка трансформация. Вие сте господар на мечтите си.

 

Освобождаване

 

Може да е трудно за приемане, но някои хора трябва да излязат от живота ви. Причината за това се основава на идеята, че хората, лишени от самоанализ, живеят, за да хранят някой друг. Когато започвате пътя към просветлението, вашата вътрешна трансформация ще отдели онези, които искат да продължат да се хранят от вас от онези, които също искат да срещнат себе си.

Не искам да кажа, че трябва да изоставите приятелите или семейството си, за да сте със себе си през цялото време. Много хора ще си тръгнат, когато видят, че нямате нужда от тях, или, че не можете да ги снабдите с това, което имат нужда, за да растат. Съзависимостта ще намали и премахне хората, които не са от полза за вашия растеж. За съжаление, това трябва да се случи, за да продължи пътуването. Мислете за това кои връзки трябва да запазите и кои повече няма да ви служат.

 

Самонаблюдение

 

Може би не става въпрос за това да обвинявате другите, за поемане на отговорност или дори за преследване на мечтите си. Може би всичко, което трябва да направите, е да погледнете навътре и да промените някои неща, които спират растежа ви. Не всяко негативно влияние идва отвън, но и не за всичко сте виновен вие. Самонаблюдението ще ви разкрие дали е необходимо да промените лошите си навици, да детоксикирате тялото си, да бъдете по-подкрепящ, или да се освободите от зависимисотта си от някой. Мислете за това дали не трябва да промените някои неща в живота си и кои са те.

 

Приемането на неудобството/движение напред

 

Докато не се научите да приемете, че някои неща са неудобни, дотогава няма да сте готови да промяна. Вътрешната трансформация идва с привличане на едни неща, отхвърляне на други и избягване на това, което няма да ви служи. Заедно с това ще научите за себе си неща, които няма да ви харесат и трябва да се примирите с това как се обработва тази информация. Да се движите напред, означава да минете през закаляване и когато това каляване приключи, ще заблестите както никога преди. Размишлявайте как може да приемете дискомфорта и да направите така, че да той да работи за вашето здраво и щастливо бъдеще.

Време е. Усъвършенствайте се и давайте напред. Пътят може да е дълъг и стръмен, с ужасни инциденти, но този път ще ви отведе до рая, ако поемете по него. За мен вътрешната трансформация става привлекателна, когато комфортът остава някъде встрани от пътя. Чувам гласа на разума, който ми натяква за удобния стол срещу телевизора. Той казва „Върни се обратно вкъщи, където всичко е безопасно“. Но има и по-силен глас, който нашепва с обещание за светлина, по-ярка от всяка друга.

„Аз чакам, ела и ме открий“.

 

Източник: Learning-mind.com 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

просветление, трансформация, медитация

StreetView

Момчиловци - за границите и българския дух

Неделя, 15 Май 2016 / Места
Родопското село получи признанието „Духовен и здравен център на туризма“   Решихме да разкажем за село Момчиловци по повод новината, че е получило признанието „Център на българския здравен и духовен туризъм“ (решението е след аргументиран положителен отговор от [...]

Европейските столици на културата

Петък, 30 Декември 2016 / Места
Престижното признание увеличава потока от туристи в тези градове средно с 12%   През идващата 2017 г. година градовете Орхус в Дания и Пафос в Кипър ще бъдат Европейски столици на културата. Специалният статут помага за обединяване на общностите чрез културни прояви и за укрепване на ме [...]