Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Как лесно да вземем трудно решение

Понеделник, 01 Август 2016 / На предела
2956
  • gratisography.com

Техника за визуализация, каквато може да сте срещали в модерната психотелапия или курсовете по НЛП

 

 

Първо, трябва да помните ситуации в живота си, когато сте направили правилния избор. Това може да е било решението да купите печеливш билет от лотарията, или решението за поемете по път, който ви е довел до успех. Това трябва да е изборът, чийто резултат наистина ви е направил щастлив.

Представете си, че този избор е сфера, и позволете на подсъзнанието си да го постави в пространството около вас (можете да си представите, че сте под хипноза и ръката ви поставя тази сфера на определено място).

Второто нещо, което трябва да направите, е да помислите за лош избор, който сте направили в живота си. Вие може би все още съжалявате, че някога сте взели това решение и се чувствате зле заради това. Представете си, че този избор е представен в сфера и позволете на позволете на съзнанието си да го сложи някъде около вас (вижте във видеото).

Сега имате две сфери, които стоят във въображаемото пространство около вас. Можете да нарисувате стрелка между тях, която символизира скалата на верността на избора, който искате да направите. Нека да я наречем линията на правилния избор. Сега, ако трябва да направите избор в живота си и искате той да е правилен, можете да общувате с подсъзнанието си, използвайки тази линия на правилния избор.

 

 

Можете да си представите малък екран над линията на правилния избор и да позволите на подсъзнанието си да ви покаже нещо като филм за това какво ще се случи с вас, ако вземете това решение. Нека този екран да се спусне към линията на правилния избор. Забележете къде ще попадне екрана върху линията на правилния избор, ще бъде ли по-близо до решението, което ви е направило щастливи или до избора, за който съжалявате.

След това можете да направите същото с втория вариант, който имате. Позволете вашето подсъзнание да ви покаже резултата на екрана и вижте къде ще попадне този екран върху линията на правилния избор. Може би вече разбирате, че правилният избор е този, изходът от който стига по-близо до сферата на щастливия ви избор от миналото.

Много важно нещо - когато позволявате на подсъзнанието си да ви покаже резултата от избора трябва да чувствате през тялото си. Когато мозъкът ви ви показва някакви изображения или изход от ситуацията, тялото ви е това, което обикновено реагира първо. Когато мислите или си представате резултатът от лошо решение, може да се чувствате гадене, болки в стомаха или неприятно усещане в слънчевия сплит. Виждайки себе си в бъдещете, когато сте взели правилно решение, може да ви накара да се усмихвате (или вътрешно да се усмихвате), да почувствате, че нещо ви пада от плещите или вълна от топлина по цялото тяло.


Източник: LifeScriptDoctor 

 

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

техника за визуализация, решение, избор

Street of Art

Фламенко метъл в София през октомври

Четвъртък, 18 Август 2016 / Под прожектора
Виртуозните китаристи Ben Woods и Thomas Zwijsen ще свирят у нас за трети път   Китаристите Ben Woods и Thomas Zwijsen ще изнесат акустичен концерт в София на 23.10.2016 г в Клуб Три Уши. Виртуозите представят своите варианти на песни на Iron Maiden, Black Sabbath, Judas Priest, UFO, Eu [...]

Рекорд за новия сингъл на Ред Хот

Събота, 14 Май 2016 / Под прожектора
Dark Necessities влезе в няколко класации на „Билборд“     Новият сингъл на „Ред Хот Чили Пепърс” веднага влезе в няколко класации на „Билборд” и приближава групата до рекорд на U2. "Dark Necessities" e 30-тият сингъл на групата в алтернативни [...]