Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Колко тежи човешката душа?

Петък, 22 Март 2019 / На предела
1561
  • unsplash.com

Години наред учените са правили опити да докажат съществуването й

 

Идеята, че човек освен тяло има и душа, в последните години като че ли се споделя и от най-големите скептици. Но дори човек да не е вярващ, наличието на душа е доказано от редица експерименти. 

Пръв въпроса дали, ако душата е нематериална по природа и превъзхожда нашето материално тяло, можем  да кажем колко тежи, си задава един лекар от Дорчестър, Масачузетс. През 1901 година в необичаен експеримент д-р Дънкан Макдугъл се опитал да докаже, че човешката душа има маса и може да бъде измерена.  

Шестима пациенти на смъртно легло се съгласяват да участват в експеримента и били поставени на специално направени везни.  Целта била да се измери теглото на тялото преди и след смъртта, за да се види има ли разлика. Разбира се, взел предвид телесните течности и въздуха в белите дробове. Средната загуба на тегло на всеки човек била 3/4 унция, или 21 грама.  

В статия от 11 март 1907 г., публикувана в New York Times, лекарят пише: "В момента, в който животът прекъсна, противоположната везна се наклони удивително внезапно – сякаш нещо изведнъж бе повдигнато от тялото. Незабавно бяха извършени обичайните приспадания за физическа загуба на тегло и беше открито, че все пак има една унция тегло, която не е отчетена".

 

 

Д-р Макдугъл повтаря опита и с 15 кучета. Резултатите показват, че нямало никаква разлика в теглото на животните преди и след тяхната смърт. Така медикът стига до заключението, че само хората имат душа, разказва firsttoknow.com.

Д-р Макдугъл признава, че за да бъдат потвърдени резултатите му, трябва да бъдат извършени още много проучвания. Но след тези експерименти той пренасочва вниманието си към заснемането на самата душа, докато тя напуска човешкото тяло.

Твърденията му по-късно били подкрепени от експериментите на учени от университета в Тел Авив. Ръководителят на експеримента проф. Миха Райф обяснява, че от телата на всички умиращи се отделя субстанция с тегло 21 грама, което е категорично доказано с използването на най-съвременните електронни везни.

Тази субстанция се състои от изключително малки и отделени един от друг атоми, чиято плътност е 176.5 пъти по-малка от тази на въздуха. Учените откриват, че тя не излиза от конкретен орган, а е равномено разпределена в тялото.

Руските учени професор Константин Коротков и професор Барнаул Госков пък заснемат с кирлианов апарат аурата на умиращи пациенти в болница в Санкт Петербург. След физическата смърт на пациентите ауата продължавала да свети още няколко часа, след което постепенно се разнасяла в пространството, пише sanovnik.bg.

Професор Госков разработил метод за улавяне на уникалните характеристики на различните души той нарекъл метод “материализация на душата“.

За целта проф. Госков използвал уникалната възможност на водата „да помни“. Водата регистрира всяка промяна в биоелектричните полета чрез промяна на собствената си структура. В хода на експериментите проф. Госков и екипа му поставяли в близост до различни пациенти съдове с вода, която преди това била внимателно изчистена от всякакво влияние. След 10 минути те събирали стъклениците и изследвалите структурните промени във водата.

Резултатите от проведените експерименти надхвърлили всички очаквания. Не само, че при всички експерименти били наблюдавани структурни изменения, но за всеки човек те били уникални. По този начин, те не просто доказали наличието на душа, но и открили, че всяка отделна душа е уникална.

 

Вижте още: 

Зрелите хора имат развити души

Кризисните години и уроците на живота

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

душа, аура, тяло, енергия, експерименти, Макдугъл

StreetView

В клетка от стъкло

Неделя, 30 Април 2023 / Приключения
Ултрамаратонецът Красимир Георгиев ще прекара 2 седмици в изолация   Известният с нестандартните предизвикателства маратонец и треньор Красимир Георгиев влезе в стъклена клетка. Той ще прекара в изолация следващите 15 дни в съоръжение, монтирано пред Националния дворец на културата. Цел [...]

В Холивуд откриха хотел с форма на китара

Неделя, 10 Ноември 2019 / Места
Първият хотел-китара отвори врати в Холивуд преди около месец, съчетавайки в едно любовта към рок музиката, креативни решения и търговски нюх. Проектът включва хард рок казино с 3267 игрови машини, 178 игри с маса и преустроен Hard Rock Live  театър със 7000 места. Сградата е висока 137 [...]