Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Кризисните години и уроците на живота

Понеделник, 09 Януари 2017 / На предела
6533
  • oprah.com, Marcos Chin

7-годишните цикли и как да се справим добре в училището на живота

 

Всички ние постоянно научаваме по нещо ново в нашето училище на живота, където също трябва да взимаме изпити в кризисните години или времена на драстични трансформации и промени в нашия живот. През тези години ние преминаваме през тест за това колко добре можем да учим от природата и колко добре успяваме да приложим наученото в живота си.

Ако преминем изпита, минаваме на следващото ниво. Тогава ние трябва да минем през нови уроци с нашите учители, които ни помагат да научим нови неща за живота. Процесът на непрекъснато учене и развитие ни помага да направим нашето пътуване по-интересно и радостно и всички ние знаем, че позитивният подход към живота е по-здравословен и по-успешен.

Ако не успеем да вземем изпитите, нашето тяло ни изпраща предупредителни сигнали – имаме здравословни проблеми, успоредно с неприятностите в нашия социален живот – работа и лични връзки. Чрез спиралата, или циклите на живота, ние имаме шанса да решим проблемите от миналото. Тези проблеми обаче са много по-трудни за решаване тогава, когато ние сме се провалили в нашите първи опити да преминем изпитите. А непрекъснатото проваляне в тези изпити може да ни изхвърли от училището на живота. Това не е толкова страшно, колкото звучи. Вие просто ще трябва да се върнете в това училище в "следващия живот".

Всички знаем, че има определени етапи на човешкия живот: всички се раждаме, преминаваме през ранна детска възраст, детството, юношеството и зрелостта. Но, това ли е наистина всичко, което трябва да постигнем в живота си?

За да отговорим на този въпрос нека разгледаме научния факт, че нашите клетки на всеки 7 години се сменят заедно с характеристиките на 7-те енергийни центрове (чакри) на човешкото тяло, и да видим таблицата, която може да ни помогне да обясним човешкия живот (виж снимката). Може би този начин на възприемане на живота ще ви помогне да отговорите на много въпроси, които сте си задавали. Информацията за 7 годишни цикли може да ви помогне да свържете точките в живота си, да видите какви са уроците, които вече сте научили и кои са изпитите, за които да се подготвите.

 

Вертикалната колона показва кой енергиен център (чакра) е определящ през 7-годишния цикъл. Доминантната чакра е отговорна за 60% от енергията в човешката аура, или енергийната ни обвивка. Хоризонталната линия показва чакрата, която е отговорна за 20% от енергията през определена година в живота ни. Ще използваме характеристиките на нашите енергийни центрове, за да обясним тази таблица.

 

1-7 години

 

По време на първия ни 7-годишен цикъл всички ние трябва да отговорим на въпроса – къде съм аз? Активирането на имунната ни система е основен приоритет и целта през първите 7 години от нашия живот е да се „заземим“ в света чрез изучаване на основната функция на съответния енергиен център. Докато всичко е ново за нас, ние трябва да учим и да опитваме всичко. Ние тестваме и тренираме нашите сетива, учим се да ходим, говорим и независимо да се грижим за себе си.

„Родителите ни учат да ходим и да говорим, така че в бъдеще те могат да кажат да седнем и да млъкнем“.

 

Ние трябва да поставим основата, да прегърнем енергията около нас, да научим това, което трябва да направим, за да оцелеем, да се научим да изразяваме емоциите си, да научим как правилно да изразяваме нашата воля, как да използваме паметта и ума си, да се научим да изразяваме емоциите си, как да изразяваме правилно нашата воля, как да използваме паметта и ума си, както и да започнем обучението за интуицията си.

Някои източници твърдят, че първите 70 дни на един човешки живот показват какъв ще бъде животът на детето – ако внимателно гледате детето си през този период, вие имате голям шанс да познаете какъв ще неговият бъдещ живот.

Нашият пръв 7-годишен цикъл в училището на живота е много важен, тъй като това е времето, когато се формира енергийната ни обвивка и е основата за бъдещите открития за това как работят нашите енергийни центрове. Нашата енергийна обвивка също се учи как да си взаимодейства с геомагнитната мрежа на нашата планета (можете да потърсите информация за работата на д-р Ернст Хартман, Брус Кати, Бете Хейгънс и Уилям Бейкър, както и други източници за "магнитната решетка" на нашата планета).

Ние откриваме способностите, които ще ни помогнат да оцелеем и да успеем (ако непрекъснато ги развиваме) в живота си. Този цикъл е много важен, защото ние трябва да научим от нашите родители, че те не са тези, които ще се грижат за нас през целия ни живот, трябва да започнем да осъзнаваме идеята, че има висши сили (космос, дух, ангели пазители или висше съзнание), които ни обичат и се грижат за нас където и да отидем и каквото и да направим. Ние също започваме да учим правилата, по които трябва да живеем чрез зависимостите в семейството, културата и обществото, в което сме родени.

Идеалният резултат от този пръв 7-годишен цикъл е щастливо детство (Дори и със строги родители и трудно детство, всички сме имали поне няколко момента на щастливо детство, които трябва да пазим).

Пазенето на щастливите детски спомени ще ни помогне в бъдеще да вярваме твърдо в чудесата и магичното, това ще ни помогне да върнем в себе си своето „вътрешно дете за творчество“ и ще ни даде много по-добри шансове да бъдем щастливи в живота.

Родителите трябва да научат децата си, че те не са в центъра на вселената и че не всичко се прави за тях. Всяко дете трябва да се научи, че ще има време, когато той или тя ще има свои собствени отговорности.

През 7-те години на заземяване на енергията от нашата чакра и активирането на имунната ни система, ние научаваме, че околният свят ни обича и е готов да играе с нас. Ние се учим как да изразим любовта и да обичаме себе си, което ще е от решаващо значение за нас в нашите години като възрастни.

 

8-14 години

 

Следващият 7-годишен цикъл е изцяло за възприемане на силата на нашия енергиен двигател (2-ра чакра). Това е времето, когато осъзнаваме разликата между двата пола и времето, когато ни удря пубертета. Много е важно да се научим как да приемаме нашия собствен пол и как да оценяваме ролята на противоположния пол в живота. В противен случай, може да се сблъскате с проблеми, свързани с половите роли в зряла възраст.

През този период ние истински започваме да изследваме свободата на нашите потенциални таланти и творческа същност. Това е времето, когато нашият енергиен потенциал се събужда. Ние ставаме много активни физически и искаме да се отличим в спорта. Това също е времето, когато нашето съзнание става много динамично и гладно за нови знания. Родителите трябва да видят този глад и да се опитат да помогнат за запълването му, може би дори да преоткрият за себе си процеса на обучението.

Много често да бъдеш пример е най-добрият начин да мотивираш младия човек, който наистина не разбира къде да инвестира цялата тази мощна енергия. Ако родителите просто остави нещата такива, каквито са, това може да доведе до пасивност на детето и обезпокоителни проблеми, които ще трябва да бъдат решени в бъдещия му живот като възрастен.

 

„Няма асансьор за успеха. Трябва да стигнеш по стълбите“.

 

Като деца в този 7-годишен цикъл ние искаме всички да се отнасят с нас като с възрастни. Това е времето, в което искаме да изразяваме собственото си мнение, докато започваме да се учим как да използваме нашата енергия. Това е много важно време за родителите, които трябва да играят ролята на учители или наставници. Те трябва да внимават да не пречупят децата, но също така трябва да поставят граници за това как и кога творческата енергия може да бъде използвана.

Това е времето, когато започваме да помагаме за къщата и когато трябва да се научим да сме отговорни за уроците си. С помощта от родителите и чрез нашите собствени опити и грешки, ние се учим как да се справяме с огромното влияние от заобикалящата среда - училище, приятели и телевизия.

Следва продължение

 

Източник: LifeScriptDoctor 

 

Втора част

Трета част 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

кризи, житейски цикли, училището на живота, енергия

StreetView

Спират джиповете до Рилските езера

Четвъртък, 13 Август 2020 / Места
До парка ще може да се стига само с лифта и пеша   Министърът на околната среда и водите Емил Димитров-Ревизоро спази обещанието си да забрани нелегалните превози с джип под лифта към Седемте рилски езера. От днес е в сила негова заповед със забрана, а на пътя има бариера. Джиповете от [...]

Тайнственият град на траките и македонските царе

Неделя, 14 Май 2017 / Места
Повече от 100 години учените са спорили къде е разположен античният град Хераклея Синтика   Продължават археологическите проучвания на античния град Хераклея Синтика близо до Рупите. През изминалата седмица са открити 8 нови помещения, за които се предполага, че са магазини, съобщи за Р [...]