Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

От оцеляването до живота

Понеделник, 06 Юни 2016 / На предела
5858
  • сн. pixabay.com

 

Как да бъдем нормални по време на информационната парадигма

 

 

„Научете как работи духа, с няколко просто правила, изживяването на перфектен духовен живот е лесно“ – Ричард Бах

 

Защо има толкова много хора, които говорят за повишаване на тяхното съзнание, лечебна енергия, пробуждане, чакри, просветление, човешка аура, квантова физика и информационна парадигма? Защо не живеят просто като повечето хора – да се образоват, да намерят работа, да се оженят, да имат деца и да живеят нормален живот? Този подход към живота всъщност повдига друг въпрос – какво всъщност означава да бъдеш нормален? Изглежда, че съвременният научен модел, включително психологията, или всякакви други свързани със съзнанието науки, не могат да ни дадат еднозначен отговор на този въпрос.

 

Един от начините да опишем разбирането за нормалност е да живеем в процес на реализиране на собствения си творчески потенциал, докато хармонично се напасваме към постоянно променящата се среда.

 

Ако можем да се съгласим, че това е истинското значение зад "нормален", тогава защо ние все още се нуждаем от цялото това познание за пробуждане на съзнанието и новото духовно знание? Тъй като в интерес на истината вашето съзнание няма наистина нужда да се събуди, ако оцелява, и не иска да изпитва това, което е реалния живот. Ако вашето съзнание иска ефективно да инвестира потенциала, който ви е даден с раждането ви, за да получите най-добрата възможна полза, тогава може би искате да погледнете на нещата през интуицията си, по-висшето ви аз и изследването на по-високите нива на съзнанието.

Обективната реалност, която ни е дадена през нашите чувства, ни показва, че ние живеем в информационната парадигма. Това означава, че с цел да се премине от самото оцеляване към живот в XXI век, ние се нуждаем от информация. Имаме нужда от ефективни начини да филтрираме информацията, която ни отдалечава от реализирането на нашия потенциал. Също имаме нужда да научим как да се фокусираме в информацията, която наистина подобрява живота ни и ни помага да достигнем до целта си.

В последните векове хората са се обърнали към науката и духовното познание, за да отговорят на въпроса за целта на живота. Представители на науката и на духовното познание все още спорят кой от тях има най-добрия отговор за това как работи светът наистина. Нито един от тях сам не може да ни даде практически модел, който да можем да използваме ефективно днес. Науката и духовното познание ни дават представа за начина, по който работи вселената. Те дават интерпретации на законите, които определят нашето съществуване и може би само чрез комбинирането на двете ние можем да се приближим до разбирането каква е целта на живота.

И двете – и науката, и духовното познание имат обща цел и ключ към даването на отговорите за модела на нашия свят, които би трябвало да вземем предвид. Новото научно поле инфосоматика осигурява модел на енергийно- информациония свят около нас, обяснява как човешкият мозък взаимодейства по-висшите нива на съзнание и предлага мощни техники, които могат да подобрят качеството на живота ни в рамките на информационната парадигма. Тя не застава срещу духовните вярвания или научните открития, тя предлага физика зад духовността.

Според Инфосоматиката човешкият мозък е много сложна радарна система. Има три основни орбитали на дейността на човешкия мозък: вертикална - духовна (или творческа) мозъчна дейност и две хоризонтални орбитали на мозъчната дейност – биологична и и социална.

 

 

 

В космически мащаб човек може да се сравни с атом, който има творчески, биологичен и социален опит. Нашата биологична мозъчна активност е отговорна за проявяването на нашето физическо тяло в пространството и времето. Социалната мозъчна активност е отговорна за начина, по който си взаимодействаме с хората около нас на енергийно-информационно ниво. Орбиталата на нашата вертикална мозъчна активност е това, което ни дава възможност да общуваме на по-високо съзнание или да бъдем нашия висш аз. Горното листенце /на картинката/ на вертикалната орбитала на мозъчната дейност е нашият канал за комуникация с нашия дух, или нашият висш аз. Той е архитектът на събитията в нашия живот и има план, според който можем да минем през кармичните предизвикателства в живота и да намерим щастието чрез реализирането на нашия потенциал.

Един начин да се погледне на Висшия Аз е да си го представим като винилен запис с информация за човека. Вертикалната мозъчната дейност чете следите на записа на винила. Увеличението на пистата на "винил записа" ще разкрие неравностите и дупките, които създават вибрациите или "музиката" на човешкия живот. Тези неравности и дупки могат да бъдат описани като кармични уроци, през които трябва да преминем в живота.

За съжаление, повечето хора днес просто слушат записа, без да правят нищо за отклоненията, които неравностите и дупките могат да причинят. Те живеят в режим на оцеляване, без да се опитват да разберат истинските причини за проблемите, които имат със здравето, в личния или професионалния живот.

С цел да се придвижим от оцеляването към живота ние имаме нужда да започнем да следваме интуицията си и чрез положителни емоции да направим избор към щастието. В края на краищата щастието е избор. Позитивните емоции изпращат съобщение до Висшето Аз, доказвайки че настоящият кармичен урок е научен и повърхността на „винилния запис“ е станала гладка. Гладката повърхност на Висшия Аз елиминира изкривяването в комуникационния канал с по-високите нива на съзнанието. Това прави много по-лесно разбирането кой е пътят към откриването на хармония в живота и за реализиране на потенциала, с който сме се родили.

Вашето Висше Аз не е само тяло на висшите нива на съзнание. За да знаете наистина какво се случва с живота ви, вие имате нужда да вземете предвид всички „тела“. Когато тяхната работа е синхронизирана на високите нива на съзнанието, ви сте в състояние да достигнете хармония и да живеете пълноценен живот в света на информационната парадигма.

 

Източник: LifeScriptDoctor

 

Вижте още:

Нивата на съзнанието и съвременното разбиране за света

Откъде идва енергията на живота и защо  блокираме 

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

инфосоматика, духовно развитие, хармония, енергия

StreetBoard

Стъклен дом за 24 млн. лева

Понеделник, 06 Юни 2016 / Общество
ЕРБ рестартира идеята за преместване на депутатите в Партийния дом    От средата на 2018-та година се очаква Народното събрание да гласува законите под стъклен купол. Това става ясно от обществената поръчка за изграждане на нова пленарна зала на Народното събрание, което ще се мест [...]

Границите на възможното в "съюза" Путин - Ердоган

Събота, 20 Август 2016 / Общество
  Песимизмът се превръща в самоизпълняващо се предсказание, което се възпроизвежда блокирайки нашата воля да действаме Хауърд Зин      След охладняването в отношенията между Русия и Турция и доминиращия геостратегически контекст в личната дипломация на Ердоган и Путин [...]