Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Откъде идва енергията на живота и защо я блокираме

Понеделник, 25 Април 2016 / На предела
22808
  • сн. pixabay.com

 

 

Физика на седемте чакри и причините за липсата на хармония

 

 

Какво представляват седемте чакри, за които вероятно сте чували от йога инструктора или по време на сесия за лечебна енергия? Съществуват ли наистина?

Има ли някой, който всъщност да ги е виждал или да е бил в състояние да ги измери по някакъв начин? Може ли познанието за чакрите наистина да подобри качеството ни на живот? Все още има много хора, които смятат, че чакрите са просто част от една духовна система от вярвания, която няма нищо общо с реалния живот.

 

Ако спрете да четете само за няколко минути и се огледате, какво ще видите? Въпреки, че най-вероятно ще видим само материалните обекти, които заемат място в заобикалящата ви среда, все още има нещо друго, което окото ви не е свикнало да вижда. Има хиляди електромагнитни вълни на различни честоти около нас, идващи от Wi-Fi рутери, мобилни телефони, както и радио станции. Дали тези вълни са реални, въпреки че не можем да ги видим или докоснем? Ами, вие знаете, че те съществуват, просто защото ако включите вашия компютър или iPad, можете да сърфирате в интернет, можете да чуете мелодия по любимата си радиостанция, или да използвате мобилния си телефон, за да се обадите на ваш приятел и да го попитате дали може да види всички седем чакри.

 

За какво отговарят чакрите

 

Вероятно сте чували, че всичко е енергия. Чакрите са енергийни центрове, които са част от човешката енергийна обвивка, позната като човешка аура. Те са отговорни за абсорбирането на жизнено важните енергийно-информационни частици от различен спектър от заобикалящата ни среда и за освобождаване на енергийно-информационни частици от човешкото тяло. Чакрите са като енергийно-информационни рутери, които получават и разпръскват енергия, както и информация, която ни дава възможност да взаимодействаме със заобикалящата ни среда (енергийно-информационно поле) и хората.

Енергийните центрове филтрират и снабдяват човешкото тяло с необходимата енергия от хаоса на заобикалящата среда. Всяка чакра има своя честотен спектър и своя собствен енергиен код. Прекомерната или употребената енергия се освобождава от човешкото тяло чрез тяхната работа. Те също са отговорни за предаването на кодирана енергия, която се използва, за да се свържете и да си взаимодействате с други хора.

Нека да го кажем с прости думи и да видим как енергията на живота е свързана към системата на чакрите. Ние всички получаваме енергия за живот от храната, която ядем, но само частично. Чрез храната не можем да обхванем всички енергийни честоти, от които се нуждаем, за да живеем. Ако вземем под внимание целия спектър от енергийни честоти, от които се нуждае човешкото тяло, за да живее наистина (а не просто неосъзнато материално оцеляване), тогава трябва да има друг източник на енергия.

Системата на чакрите е като енергийно-информационна храносмилателна система.

Тя черпи енергия отвън и освобождаваната или ненужна енергия, която се изхвърля от други жили или неживи системи в заобикалящата ни среда. Работата на енергийните центрове е неразделна част от живеенето на здравословен живот.

Общоприето е, че има седем чакри в енергийната обвивка на човека – аурата, но има и други системи за чакрите, които използват 9, 12, 16, 22, и т. н., енергийни центрове, за да обяснят как работи човешкото енергийно тяло. Ключът е да намерите тази, който пасва на вас и работи при вас.

 

 

Ако си спомняте курса по физика от гимназията, или от университета, може да си припомните частта за електромагнитните полета и как информацията се предава чрез вълни. Информацията е кодирана и се пренася от енергията чрез преобразуване. Това е начинът чакрите да получават и да предават информация. Енергийната вълна може да бъде променена чрез информационна вълна.

Долните три чакри са доминирани от енергията, докато горните две чакри съдържат повече информация. Двата енергийни центъра в средата – 4-та и 5-та чакра служат като преобразуватели на информацията в енергия и обратно.

 

Всяка от седемте чакри може да работи на две фази:

 

- Поглъщане на енергия и информация от околното пространство

- Излъчване или освобождаване на енергия и информация от човешкото тяло

Ето как са разположени в човешкото тяло:

7-ма чакра, Коронна чакра (Sahasrara) – на върха на главата

6-та чакра, Третото око (Ajna) – на челото между очите

5-та чакра, Гърлена чакра (Visuddha) – областта на гърлото, щитовидна жлеза

4-та чакра, Гърлена чакра (Anahata) – на нивото на сърцето, в средата на гърдите

3-та чакра, Слънчев сплит (Manipura) – стомах, в областта на пъпа

2-ра чакра, Сексуална чакра (Svadisthana) – в областта на пубиса, долна част на корема

1-ва чакра, Земна чакра (Muladhara) – в зоната на перинеума, в основата на гръбначния стълб.

Структурата на чакрите може да бъде илюстрирана като конус с диаметър от 3-5 см. Тези енергийни конуси се събират като влизат в човешкото тяло, и след това се „свързват“ към основния енергиен стълб - гръбначният стълб.


 

В зависимост от мястото им в тялото, чакрите подпомагат работата на различни органи и човешки системи, чрез доставяне на енергия (и информация) отвън и разпръскване на използваната енергия (и информация) от вътрешността на същите органи и системи. Това е начинът енергията да се запази в баланс в организма. Също като дишането – ние вдишваме кислород и издишваме въглероден двуокис. Чрез анализ на качеството на енергията и честотата на всяка чакра - енергийният „дихателен“ процес - е възможно да се оцени какво се случва във вътрешните органи на тялото.

 

 

 

Тестване и диагностика на седемте чакри 


Възможно е да се диагностицира работата на чакрите със съвременни техники и когато знаете как да се настроите/усъвършенствате (вашето съзнание, което е сложна радарна система) с цел да тествате динамичната енергийно-инфорационна структура на друг човек. Отдолу можете да видите снимка на идеални характеристики на чакрите на човек, тестван чрез използването на новата духовна наука инфосоматика. 

 

 

Тест на чакрите и диагностична техника, позната като pondemotor writing technique, е базирана на новото научно поле инфосоматика. Можете да видите пример за състояние еталон на енергийни поток. То показва, че седемте чакри работят в хармония и са перфектно балансирани – нещо много рядко в реалността.

 

Чрез използването на диагностичните техники е възможно да се оцени ефективността на енергийния поток във всяка чакра, както и цялостното енергийно състояние на човека (в България има специалисти, които правят подобна диагностика с аура камери и след това я тълкуват – бел. ред).

Тъй като хармонична работа на човешките вътрешните органи е свързана с работата на чакрите, е възможно да се види цялата картина и как функционира човешкото тяло, както и да се идентифицират отклонения ("неизправности") в работата на човешки органи и системи.

 

 

Отклоненията на графиката показват от проблемите с енергийния поток. Отклонението наляво от осевата линия показва забавяне на енергийния поток в чакрата, а отклонението вдясно показва хиперактивност на енергийния поток в дадената чакра.

 

Изглежда очевидно, че за да реши проблемите на физическото тяло и органите, човек трябва да поправи небалансирания енергиен поток във всичките си седем чакри. Има много видове техники за лекуване и балансиране на чакрите, които помагат на хората да възстановят здравето чрез работата на енергията на чакрите, но това е само краткосрочно решение.

Повечето енергийни техники за оздравяването на чакрите са основани на факта, че енергията е първичното значение. Ако енергийният поток е балансиран, материалните органи ще се регулират в хармония с него и в резултат на това тялото ще се възстанови.

 

Много лечители вярват, че блокирана чакра е основната причина за това жизнената енергия да не протича правилно, за да се осигури здравословна функция на човешкото тяло и органите. Можете да видите хора, които търсят онлайн "как да балансираме чакрите си“ и „как да отворим седемте чакри", "чакра балансираща медитация", "чакра прочистване", "изцеление на чакрите" и др. Но това не е толкова просто, колкото изглежда.

Ако вземем предвид физиката зад енергията на чакрите и енергийно-информационната карта, която се използва в инфосоматиката, можем да видим, че отговорите на проблемите със здравето, а и на професионалния и личния живот, лежат в основата на процеса на трансформиране на информацията в енергия и по-навътре в материята. За да получим отговорите, имаме нужда да отидем зад седемте чакри и аурата. Имаме нужда да погледнем към високите нива на съзнанието.


Процес на материализация и дематериализация на материята. Процесът на трансформиране на информацията в енергия и по-навътре в материята и после дематериализирането й обратно до информация преминава чрез точката на "тук и сега". Енергийно-информационна взаимозависимост на бъдещето, миналото и настоящето.

 

Без да навлизаме твърде дълбоко във физиката на материализационните и дематериализационните процеси, които имат значение, можем да кажем, че физическото тяло на човека не е статичен материален обект. Нашето материално тяло е в постоянен процес на материализация и дематериализация на разгръщащата линия на времето и пространството.

Ето защо, човек или неговата физическа обвивка, е пулсираща субстанция във времето и пространството, което е непрекъснато – във всеки един момент от време – проявява себе си в настоящия момент и дематериализира след преминаването на момента „тук и сега“.

Чакрите, както и аурата, също не са постоянни или статични във времето. Те проявяват себе си и се разтварят в потока на времето. Човешката аура заедно със своите енергийни центрове или чакри се проявява заедно с физическото тяло на човек, в точката на "тук и сега".

Затова блокираната енергия на чакрата или друга небалансирана чакра, свързана с проблема, често е в резултат на разрушаването на човешките тела на по-високите нива на съзнанието. Ако има проблем с тялото или неговата програмираща последователност на високите нива на съзнанието, това причинява проблеми с потока на енергията в чакрите и като резултат физическото тяло се разболява.

Проблеми с енергията също може да бъдат предизвикани от дългосрочно близко присъствие на човек с енергиен дефицит или енергиен вампир. Хората с недостиг на своя собствена енергия, често подсъзнателно, смучат необходимия им спектър от енергия от околните. В някои случаи това може сериозно да разболее донора.

Така че, какво като използваме лечебни енергийни практики, чакра медитации или балансиращи техники, когато реалната причина за енергийния дисбаланс или заболяването е живеещият в съседство, или много често е роднина, или дори нашият собствен партньор?

Отварянето на чакрите, енергийното лечение, рейки, медитацията или йогата не са дългосрочно решение. Енергийните пиявици и паразити първо трябва да бъдат изключени, и чак тогава енергийните дупки да бъдат „запълнени“.

Някои енергийни техники за прекъсване и енергийна защита могат да направят това. След това потокът от енергия може да се хармонизира и без намесата на лечители.

 

Причини за разбалансиране на чакрите

 

Истинската причина за проблема най-често не се намира на нивото, където той е открит. За да намерим решение, трябва да погледнем едно ниво нагоре и да видим цялата картина.

Ако ние говорим за проблеми на материално ниво, тогава решенията могат да бъдат открити на енергийно-информационно ниво (или по-високо ниво на съзнание). Причини и решения на проблемите с блокирана или небалансирана чакра често се намират извън астралния план. Те лежат върху умственото или върху причинно-следственото ниво на съзнание. Тези нива на висшето съзнание съдържат информацията за енергийната структура на астралното тяло, човешката аура и чакрите, както и как трябва да се материализира физическото тяло на човека.

Най-честата причина за проблеми на психичното ниво на съзнание, което има негативен ефект върху хармоничния потока на енергия във всички седем чакри е подсъзнателно контролиран стрес. Когато стресът от миналото не е приключен, енергията, която човешките чакри получават в настоящето тече назад във времето, за да покрие за този стрес (вижте Физиката зад акашовите записи и стреса върху менталното тяло).

Блокажи на чакрите може да има и заради кармични проблеми.

 

 

Хармоничният живот и духовната еволюция на човек би трябвало да започне със знанието как да отворим всички чакри или научаването на оздравяващи чакрите техники, но съчетано с познаването на физиката зад енергийно-информационния свят и високите нива на съзнанието. Природата очаква от нас да живеем в хармония с нейните закони. Когато проблемът е решен на високите нива на съзнание, това позволява плавно преобразуване на информация в енергия и по-навътре в материята, която създава здраво тяло и човек, който има шанс да бъде щастлив.


Източник: lifescriptdoctor.com

 

Преводът на статията и отговорността за него е на StreetWatch. Копирането на съдържанието без хиперлинк към страницата ни не е разрешено. 

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

чакри, енергия, физика, преобразуване на енергия, лекуване на чакрите, тяло, болест, здраве, хармония

StreetView

Призрачни места: Европа в Китай

Неделя, 26 Юни 2016 / Места
  Странно или не, но в Китай има подобия на много европейски градове – с изцяло френска, италианска, немска, австрийска, холандска архитектура. А това, което ги обединява, е, че не се радват на особен интерес от местното население, ако говорим за заселване там. Затова пък привличат [...]

В Сахара заваля сняг

Четвъртък, 22 Декември 2016 / Места
Това е вторият документиран случай изобщо, първият е преди 37 години   В Сахара заваля сняг за първи път от 37 години, съобщи The Washington Post. Пясъкът на известната с жегите си пустиня беше покрит със сняг в близост до алжирско градче Аин Сефра. Явлението е документирано от ф [...]