Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Най-необикновените къщи в света

Сряда, 16 Август 2017 / Стил
872
  • earthporm.com

В Самолет, в контейнер за смет, върху водопад или в ерата на Семейство Флинтстоун - хората разбират дома по различен начин

 

Кои са най-необикновените къщи в света? Повечето от нас знаят какво е да живееш в бетонна или тухлена сграда със стени, прозорци, врати и стълбища. Но навсякъде по света има къщи, които са доста по-различни от традиционните, предлагайки наистина различен начин на живот – това са места за живеене, които са повече изкуство, отколкото дом. Представя ги earthporm.com.

 

Стъклена къща в Токио

 

Тази стъклена къща е проектирана от Sou Fujimoto Architects и архитектурата й поставя на ново ниво естествена светлина в къщата. Намира се на популярна улица в Токио, но единственото нещо, което липсва на тази къща е известно уединение.

 


 

Къща върху водопад

 

Когато архитектът вижда, че няма достатъчно земя в местността Bear Run в Пенсилвания, решава да построи къщата направо върху водопада. Архитектурата й е забележително новаторство.


 

Най-тясната къща в света


The Keret House показва най-доброто оползотворяване на малко пространство. Затисната между две сгради, къщата „се простира“ на широчина между 92 на 152 см.

 

 

 

Хотел Боинг 727 в Коста Рика

 

Да живееш на борда на самолет е възможно. Двуспалният дом има епичен изглед към океана и околните градини, благодарение на дългия коридор, украсен с безкрайни прозорци, осигурени от самолета. Самолетът е транспортиран за 4 000 долара до Коста Рика и са изразходвани допълнителни 24 000 долара за ремонт, за да стане уютно място, в което човек да се чувства като в дом.


 

 

Хобитска къща в Уелс


Собственикът на тази къща Хобит от Уелс успява да я построи с известна помощ само от естествени материали и с инвестиция от 5200 долара. Целта му била да създаде жизнено пространство, подобно на хобитските къщички от „Властелина на пръстените“, за да живее със семейството си. Успява за 4 месеца.


 

 

Дом в часовникова кула

 

Това е уникално скъп апартамент, разположен в сградата на часовниковата кула в Бруклин. Просторен мезонет с площ от 7000 кв./м с гледка към Манхатън, Бруклин и Куинс, предлагащ някои от най-невероятните гледки в Ню Йорк.

 

 

Къща Флинтстоун

 

Разположена в Малибу, Калифорния тя е точно като на анимационния герой с епичното „Яба-дабадуууу“.

 

 

Къща пързалка в Япония

 

Може да изглежда като обикновен, модерен 3-етажен дом с над 1700 кв./м площ, но отвътре тази къща има както конвенционално стълбище от едната страна, така и не толкова конвенционална пълзалка за алтернативна употреба.

 

 

 

Дом в контейнер за смет

 

Боклукът на един човек е съкровище за друг - старата поговорка има съвсем нов прочит, след като видите този дом в контейнер. Грегъри Клоун е дизайнер от Калифорния, който превърнал стар контейнер в свой дом в Бруклин.

 

 

Може да е „дъмп“, но пък си има всичко необходимо като микровълнова печка, мини-фурна и дори малка тоалетна. Ако не харесвате съседите си, просто може да преместите дома си, казва Клоун.

 

 

Къща на скала

 

Някои хора мечтаят да живеят на самотен остров. Други не мечтаят, а действат. Архитекти построиха жилище на скала. Този уникален дом се намира в Сърбия.

 

 

Вижте още: 

Стъклен дом в гората 

Слънчев дом във воден резервоар 

Да превърнем дефекта в ефект

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

уникални къщи, дом, жилище, стил

StreetInside

Замърсяването на Космоса поставя под въпрос новите проучвания

Понеделник, 20 Март 2023 / На предела
Като отразяват слънчевата светлина, спътниците увеличават ефекта от светлинното замърсяване от Земята   Хоризонтът на астрономите се затваря: космическото замърсяване, причинено от увеличаването на броя на сателитите в орбита, пречи на наблюденията на телескопите до степен да застраши б [...]

Медитацията спира смаляването на мозъка

Понеделник, 07 Ноември 2016 / На предела
Интензивното смаляване на мозъка може да доведе до старческо слабоумие, депресии и риск от инфаркт   Медитацията не е просто занимание, свързано с духовност или философия. Тя оказва физическо въздействие върху мозъка, затова потенциално може да предотврати мозъчни заболявания. Ето крат [...]