Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Тренирайте ума си, за да привлечете изобилието в живота си

Петък, 29 Септември 2017 / На предела
2972
  • unsplash.com

Възможно е да привлечете изобилие в живота си, без да вярвате в никакви идеи или закони на привличането. Просто сменете фокуса

 

„Дали мислите, че можете или че не можете, вие сте прави“

Хенри Форд

 

Умовете ни са силни, но не винаги рационални. Затова трябва да ги научим да работят за нас, а не срещу нас. Така ние можем да привлечем всичко, което желаем, в живота си.

Това, което забелязваме, зависи от това, което очакваме да забележим. Потърсете проблеми и ще намерите проблеми. Потърсете възможности и ще намерите възможности. Така че, ако изберем да се съсредоточим върху възможностите, ще бъде по-вероятно да работим върху тях и следователно е по-вероятно да привлечем добри неща в живота си.

 Нашите мозъци филтрират неща, които според нас са без значение. Това се доказва от проучване, при което участниците се приканват да гледат видео от два отбора, които играят на топка. Те са инструктирани да броят пропуските между отборите. В края на видеоклипа те са запитани дали са видели горила, която преминава през двора по време на играта. Повечето от участниците отговарят, че не са и са учудени, когато при повторение на клипа наистина виждат, мъж, облечен като горила. Просто съзнанието им е съсредоточено върху задачата да броят пропуските на играчите.

Не е трудно да разберем как това може да засегне ежедневието ни и да окаже огромно влияние върху начина, по който възприемаме обстоятелствата. Въпреки това, можем да обучим умовете си да бъдат по-отворени към положителния опит и възможностите за растеж и успех. Ето няколко прости начина за постигане на това:

 

Пребройте благословиите си

 

Нашите мозъци са склонни да се фокусират върху негативните. В еволюционен план това има смисъл. Няма смисъл да се фокусирате върху красивите растения в джунглата или върху огромното небе на саваната, ако няма да забележите тигъра между дърветата или змията в тревата. Но в съвременния свят тези еволюционни процеси са по-малко полезни. Трябва да тренираме мозъците си, за да се грижим за положителните неща (както и да държим очите отворени за автомобили, докато пресичаме!).

Обучението на мозъка ни да забелязва добрите неща е много просто. Всичко, което трябва да направим, е да броим нашите благословии и да ги записваме всеки ден. Изследванията са доказали, че благодарността е ефективен начин да се подобри настроението и да се намали депресията и тревожността. Но добавената полза е, че ако помолите мозъка си да забележи добрите неща, той започва да ги вижда като уместни и активно да ги търси. Това подобрява настроението и ни прави по-отворени към нови идеи и възможности. В неговото състояние на ума, ние сме по-склонни да забележим добри неща, да се чувстваме положителни и оптимистични и да се възползваме максимално от опита си и всички възможности, които получаваме.

 

Създайте добри чувства

 

Често, когато сме тъжни, ние се обръщаме към нещо, което ни успокоява, като пазаруване или хранене. Тези решения рядко работят и често ни карат да се чувстваме по-зле в дългосрочен план. Причината, поради която ги избираме, е, че нашите мозъци освобождават хормоните на щастието, когато си купим нещо ново или опитаме вкусна храна. Също така получаваме повече допамин, когато някой харесва нашия пост в Facebook. Има обаче и много други начини за постигане на добро настроение. Можем да увеличим нивата на допамина чрез физически упражнения, медитация, здравословно хранене или музика. Можем да стимулираме производството на хормона окситоцин, като прегърнем някого.

 

Подобряване на вътрешния диалог


Ако умът ви непрекъснато преодолява причините, поради които не можете да имате изобилие, то това ще е така. Не можем да се възползваме максимално от нещата, да оценяваме нашите благословии и да насочваме енергията и вниманието си към добрите неща, ако постоянно се притесняваме и сме самокритични.

Ако непрекъснато си повтаряте неща като: "Велики неща никога не се случват на хора като мен", "Не заслужавам успех", "Аз не съм умен / привлекателен / достатъчно богат, за да имам това", тогава вашият мозък ще филтрира всякакви мисли, хора или възможности, които не съответстват на тези мисли. Просто негативните мисли затварят пътя към прекрасните преживявания. Ако не вярвате, че заслужавате изобилие, ще филтрирате всички възможности за постигането му. Направете списък с нещата, които сте постигнали, избройте положителните си качества, обърнете внимание, когато постигнете нещо или получите комплимент. Постепенното пренасочване към нещата, които сте постигнали ще тренира мозъка ви да търси добрите възможности и занапред.

 

Бъдете щедри


Нищо не пречи на мисълта за бедност повече от щедростта. Лесно е да вярваме, че ресурсите в света са ограничени и всеки трябва да се бори за своя дял. Когато сме великодушни, когато отделяме от парите, времето си, намираме добра дума за хората около нас или сме гостоприемни, преминаваме към нагласата на щедростта. Ако имаме достатъчно, за да споделим, ние вече трябва да живеем в изобилие, нали?

Като даваме, когато е възможно, ние превключваме нашето отношение от недоимъка към изобилието. Споделянето с останалите също освобождава хормоните на щастието. Даването ни кара да се чувстваме добре, получаването кара някой друг да се чувства добре, така че това е печеливш цикъл. Да бъдеш благодарен, когато другите ти дават, завършва кръга.

 

Тези четири промени в нагласата ни наистина могат да променят живота ни. Когато живеем с чувство на благодарност, удовлетворение и щедрост, ние чувстваме изобилието в живота си. Така откриваме нови възможности за изобилие - материални неща, енергия, пари и взаимоотношения ... Това ни кара да се чувстваме енергични и достатъчно овластени, за да се възползваме максимално от тези възможности. Тогава изобилието ще започне да тече в живота ни.

 

Източник: notmeditating.com

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

изобилие, щастие, енергия, съзнание, позитивизъм, негативизъм

Street of Art

50 години номер 8

Петък, 20 Май 2016 / Под прожектора
Президентски почетен знак и футболен бенефис за юбилея на Христо Стоичков     Най-популярният в света български футболист Христо Стоичков получи Почетния знак на президента за изключителния принос към България и развитието на българския спорт, за особени заслуги към европейския и [...]

Народната музика като световна муза

Петък, 15 Септември 2017 / Под прожектора
Много често концертите на българските народни изпълнители остават встрани от интереса на масовата публика, но същата тази публика реагира с възторг, когато чужд изпълнител включи народни мотиви в творчеството си. Още по време на турнето си в САЩ през далечната 1992 г. на „Мистерията на [...]