Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Завръщане в бъдещето

Вторник, 22 Ноември 2016 / На предела
3973
  • Unsplash.com, Yolanda Sun

 

Тяло на паметта, лекуване на кармата и справяне със стреса от миналото

 

 

Концепцията "Завръщане в бъдещето" е очарователна. Но как можем да се върнем в бъдещето?! Ако мислим за него наистина обаче, всички ние трябва да се върнем и да почистим миналото си - за да имаме сила и енергия за ефективно планиране и реализиране на нещата, които ще ни се случват занапред.

Когато започнем да живеем "сега", както е много популярно да се казва, ние започваме да мечтаем за нещата, които искаме да имаме в живота си (вероятно сте гледали "Тайната" и сте чували за Закона на привличането). Въпреки това, ние често започваме да проектираме бъдещето си, без да почистим миналото и повечето от нашите мисли (мечтите и желанията) са повлияни от грешките и стреса, които сме преживели. По този начин, без почистване (поправяне) на миналото си, получаваме изкривена представа за това, което трябва да правим, за да имаме по-добро бъдеще.

Всички имаме нашите спомени и стресиращи преживявания в миналото. Имаме два варианта - или да блокираме стреса от миналото (което може да стане само за ограничен период от време) и да продължим да вървим по пътя към целите и мечтите си, или да спрем за малко, да почистим и тогава да разберем какво търсим.

 

 

За да открием грешките в нашето „училище на живота“, можем да отидем на терапия или енергийно лечение, които често струват много време и пари, или можем да научим инструментите, които ще ни помогнат да открием своя собствен път - единственият правилен за нас.

Плашещо е да се върнеш в миналото и да поправиш грешките, които си направил. Много по-лесно е да намериш някой, който да поправи тези грешки вместо теб – много хора са склонни да харчат много енергия (време и пари), за да открият някой, който знае по-добре какво би трябвало да се направи, за да подобрят живота си. Всичко това зависи от това каква стойност придавате на собствения си живот и дали сме готови да поемем отговорност за него. Другите хора могат да ни предложат средства за защита или инструменти да излекувате симптомите, и много често те са ефективни, но е наша собствена отговорност да следваме инструкциите и открием начина за решаване на проблема, който работи за нас. 

Можем да се обрънем към нашата собствена креативност и да разработим най-ефективните начини за възстановяването си. Вашият собствен опит в живота е уникален и никой не може да ви го отнеме, освен ако не прехвърлите отговорността за собствения си живот на някой друг.

Как можем да се върнем и да направим нещо за нашето собствено минало? Имаме ли нужда от професионална помощ – психиатър или учител, за да го направим?

Мислете за вашето подсъзнание, вашият Висш Аз или Дух като за единственият професионалист, който може да ви помогне. Всички наши спомени са записани в нашето подсъзнание и вие винаги имате достъп до тях и възможност да разрешите стресовите ситуации или блокажи, които сте имали в миналото. Дори в настояща ситуация, създала много силен психологически блокаж (подсъзнателно контролиране на стреса) ние имаме способността да насочим волята си да се върне към стресовата ситуация в миналото и да я „поправи“ чрез използването на определени инструменти или техники.

10 сесии с психотерапевт могат лесно да бъдат заместени с един час или по-малко, прекаран сам със себе си – изпълнявайки определени техники за визуализация. Това са просто лесни за научаване инструменти, които могат да ни помогнат да се върнем в нашата памет, да определят точно стреса от миналото, който все още изсмуква енергията ни, да разрешим тези проблеми и да започнем да се движим напред, изпълнени с енергия (енергията, която ще си върнем, след като се справим с тези подсъзнателно контролирани стресови ситуации) към нашите цели в живота.

Някои проблеми ми отнеха години, за да ги разреша и трябваше да блокирам много от тях, за да имам нормален живот. Ето защо дори 10 психотерапевтични сеанса може да не са достатъчни, а ние говорим за техники за визуализация, които отнемат по-малко от час?!

 

 

Както някои от вас вероятно знаят, ние всички имаме нещо повече от физическо тяло - имаме енергийни тела – каквото е аурата. Аурата показва енергийното ни състояние в момента и ние буквално можем да видим (има хора, които могат да виждат аурите, а и вие самите можете да се научите да я виждате) какви са енергийните проблеми, които имаме в момента, като резултат от нарушаването на природните закони. Ако вземем човешката аура, която често се изобразява като черупка от яйце, и добавим времето, получаваме нещо, което можем да наречем тяло на паметта или ментално тяло на човека (виж картинката отгоре)

В известен смисъл ние просто разтягаме нашата аура във времето. Гледайки нашето тяло на паметта, можем да видим времето, в което енергията ни е намаляла, което показва времето, в което сме сгрешили, направили сме нещо, което не е в хармония с природата. Понякога ние дори не осъзнаваме, че грешим, обаче невежеството не е оправдание.

 

 

 

Техниката, която може да ни помогне да заснемем своето собсвено или нечие друго тяло на паметта е pondermotor writing  ("електрокардиограма" на чакрите) Тя дава бърза, обективна и точна оценка на стреса. Съществува още техника за корекция на кармата, която помага да установим връзка с подсъзнанието и да получим отговорите, от които имаме нужда в момента, да решим проблемите си. Това всъщност е доста лесно и може да бъде приемано като игра. Всеки може да използва своя талант и да създаде връзка с подсъзнанието, висшия аз или духа. Техниката за корекция на кармата (Излекувайте стреса от миналото) помага да започне процеса на комуникация, да открием нашия подсъзнателен стрес, който се отразява на живота ни в настоящето и ни дава възможност да пренапишем миналото, за да си върнем енергията.

 

Източник: LifeScriptDoctor

 

Вижте още:

Физиката зад акашовите записи и стреса върху менталното тяло

Нивата на съзнанието и съвременното разбиране за света

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

енергия, стрес от миналото, аура, тяло на паметта, карма

Street of Art

Слънце, море и лятото дойде

Вторник, 06 Юни 2017 / Стил
Какви са модните тенденции на Лято 2017?   Това лято Вие поставяте правилата, но знайте, за да не сте демоде трябва да сте в стил 80-те. Този стил витае с пълна сила това лято. Искате да сте пънк –принцеса в дизайнерска рокля от тюл и бродерия. Ако се завъртите около килера няма д [...]

Паниката е лечима

Вторник, 13 Юни 2017 / Хранене и Здраве
Недостатъчното или лошо качество на съня може да влоши безпокойството, така че опитайте да спите повече   Паническата атака е внезапна вълна от непреодолимо безпокойство и страх. Сърцето ти бие и не можеш да дишаш. Може дори да почувствате, че умирате или полудявате. Останали нелекуван [...]