Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Най-дългият стъклен мост

Събота, 20 Август 2016 / Места
1252
  • telegraph.co.uk

В Китай откриха най-мащабното подобно съоръжение в света 

 

Най-дългият и висок стъклен мост в света бе открит официално в Китай, съобщават чуждестранните агенции.

Мостът е в националния парк Чжан-цзя-цзе, в провинция Хунан. Дълъг е 430 м, широчината му е 6 метра. Съставен е от 99 трислойни прозрачни стъклени панела, които съединяват каньона на височина 300 метра.

 

Може да издържи едновременно 800 посетители. Максималният брой на посетителите на моста ще бъде ограничен на около 8000 души на ден.

 


Мостът е проектиран от израелския архитект Хаим Дотан. Построяването му е струвало 3.4 млн. долара,
предава China News Service, цититана от „Фокус“. Районът е известен с това, че там е заснет филмът на Джеймс Камерън "Аватар".

Неотдавна в провинция Хунан стар и опасен дървен мост беше заменен със стъклено съоръжение - с дължина от 300 метра и височина от 180 метра над земята.

 

 

Подът е направен от специален вид стъкло с дебелина  24 милиметра, като е 25 пъти по-издръжливо от обикновеното стъкло. Подобни стъклени конструкции набират все по-голяма популярност сред туристите в Китай, макар за някои преминаването по стъклото над бездната да е сериозно изпитание. 

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

мост, стъкло, стъклен мост, Китай

Street of Hope

Предучилищната подготовка ще е задължителна за 4-годишните

Четвъртък, 03 Август 2017 / В клас
Това е мярка срещу отпадането на децата от училище, твърди МОН   Просветното министерство ще направи нов опит да въведе задължително образование за децата от 4-годишна възраст, обяви вчера просветният министър Красимир Вълчев. Това може да стане от учебната 2018/2019 г. В момента задъл [...]

Кунева даде заден за ромските стипендии

Четвъртък, 27 Октомври 2016 / В клас
Министерство на образованието няма да дава пари за ромските стипендии   Сумата за стимулиращите стипендии ще бъде изцяло поета от Международния ромски фонд, а Министерство на образованието ще дава пари за учителите (менторите), които ще работят с тези ученици. Това стана ясно от из [...]