Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Най-дългият стъклен мост

Събота, 20 Август 2016 / Места
1056
  • telegraph.co.uk

В Китай откриха най-мащабното подобно съоръжение в света 

 

Най-дългият и висок стъклен мост в света бе открит официално в Китай, съобщават чуждестранните агенции.

Мостът е в националния парк Чжан-цзя-цзе, в провинция Хунан. Дълъг е 430 м, широчината му е 6 метра. Съставен е от 99 трислойни прозрачни стъклени панела, които съединяват каньона на височина 300 метра.

 

Може да издържи едновременно 800 посетители. Максималният брой на посетителите на моста ще бъде ограничен на около 8000 души на ден.

 


Мостът е проектиран от израелския архитект Хаим Дотан. Построяването му е струвало 3.4 млн. долара,
предава China News Service, цититана от „Фокус“. Районът е известен с това, че там е заснет филмът на Джеймс Камерън "Аватар".

Неотдавна в провинция Хунан стар и опасен дървен мост беше заменен със стъклено съоръжение - с дължина от 300 метра и височина от 180 метра над земята.

 

 

Подът е направен от специален вид стъкло с дебелина  24 милиметра, като е 25 пъти по-издръжливо от обикновеното стъкло. Подобни стъклени конструкции набират все по-голяма популярност сред туристите в Китай, макар за някои преминаването по стъклото над бездната да е сериозно изпитание. 

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

мост, стъкло, стъклен мост, Китай

StreetBoard

Отпада ДДС за дарени храни

Сряда, 07 Септември 2016 / Общество
Въвежда се ограничение за количеството дарявани стоки, за да няма злоупотреби    Да отпадне ДДС при дарения на храни, чийто срок на годност изтича, реши на първо четене Народното събрание. Това стана по предложение на Реформаторския блок. Целта на предложението е да се облекчи рабо [...]

Паневритмия в Рила

Петък, 19 Август 2016 / Истории от града
С "Танца на живота" Бялото братство посреща слънчевата Нова година    Всяка година, на 18 срещу 19 август последователи на учението на Петър Дънов се събират край Седемте рилски езера за да посрещат своята Слънчева Нова година. Те изпълняват своя танц паневритмия кра [...]