Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Най-големият графит в Източна Европа е в Сливен

Неделя, 06 Юни 2021 / Места
164
  • Сн. Домейн бояр
  • Сн. Домейн бояр
1 / 2

Проектът на Насимо и „Домейн Бойар“ е по случай 30-та годишнина на най-големия винопроизводител у нас

 

Най-големият и детайлно изработен графит у нас се намира върху съдове за съхранение на вино на „Домейн Бойар“ в Сливен. Композицията "Жар" е дело на известния художник Насимо и е по повод 30-годишнината на компанията.

Художествената композиция, която разказва за пътя на виното и човешкия живот, е разположена върху 11 винификатора в изба „Сините скали“, като е изрисувана върху площ от над 1 декар или 1000 кв.м. За разлика от други подобни свръх монументални проекти, правени досега по света, които впечатляват със своя мащаб, но не дотолкова със сложност на изпълнение, тази композиция представлява 12 отделни разработени в детайл и концептуално свързани творби.

Това е най-големият и най-трудният за изпълнение проект в кариерата на Станислав Трифонов - Насимо, който отнема на него и на екипа му 45 дни рисуване по 10 часа на ден. За направата му са използвани над 600 литра боя. 

„Тази година празнуваме своята 30-годишнина и бихме искали да отправим послание към младите хора у нас как да оценяват важните моменти в живота, показвайки колко е важна всяка една стъпка и в живота на виното, за да бъде то пълноценно и качествено“, коментира Евгени Харамлийски, изпълнителен директор на „Домейн Бойар“.

Всички 12 картини абстрактно разказват етапите от живота на виното, които много наподобяват човешкия живот.

 

Още рисунки на Насимо може да видите в галерията.

 

Вижте още:

Нова рисунка на Насимо преобрази бивш завод в пространство за култура

Графит в народна носия

София вече има и спортен подлез

 

 

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

графит, стенопис, художник, Насимо, Домейн Бойар, изкуство

StreetBoard

Спорове за Рила

Вторник, 26 Юли 2016 / Общество
Кой ще понесе отговорност за делото срещу България заради незащитените зони за дивите птици, питат природозащитници   Нехайството на институциите заради недостатъчната защита на природата в Рила може да струва скъпо на данъкоплатците, предупредиха за пореден път от коалицията от неправи [...]

Доброто е заразно и не е добре да се „лекува“

Четвъртък, 18 Юни 2020 / Истории от града
  Тази история може да бъде разказана по различен начин, от името на всеки един от участниците в нея, като в японски роман от минали епохи… Когато Ковидът ни заседна в гърлото, буквално и преносно, като паника и страх, някои от нас се затвориха между четирите стени. Други се изле [...]