Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Най-големият графит в Източна Европа е в Сливен

Неделя, 06 Юни 2021 / Места
445
  • Сн. Домейн бояр
  • Сн. Домейн бояр
1 / 2

Проектът на Насимо и „Домейн Бойар“ е по случай 30-та годишнина на най-големия винопроизводител у нас

 

Най-големият и детайлно изработен графит у нас се намира върху съдове за съхранение на вино на „Домейн Бойар“ в Сливен. Композицията "Жар" е дело на известния художник Насимо и е по повод 30-годишнината на компанията.

Художествената композиция, която разказва за пътя на виното и човешкия живот, е разположена върху 11 винификатора в изба „Сините скали“, като е изрисувана върху площ от над 1 декар или 1000 кв.м. За разлика от други подобни свръх монументални проекти, правени досега по света, които впечатляват със своя мащаб, но не дотолкова със сложност на изпълнение, тази композиция представлява 12 отделни разработени в детайл и концептуално свързани творби.

Това е най-големият и най-трудният за изпълнение проект в кариерата на Станислав Трифонов - Насимо, който отнема на него и на екипа му 45 дни рисуване по 10 часа на ден. За направата му са използвани над 600 литра боя. 

„Тази година празнуваме своята 30-годишнина и бихме искали да отправим послание към младите хора у нас как да оценяват важните моменти в живота, показвайки колко е важна всяка една стъпка и в живота на виното, за да бъде то пълноценно и качествено“, коментира Евгени Харамлийски, изпълнителен директор на „Домейн Бойар“.

Всички 12 картини абстрактно разказват етапите от живота на виното, които много наподобяват човешкия живот.

 

Още рисунки на Насимо може да видите в галерията.

 

Вижте още:

Нова рисунка на Насимо преобрази бивш завод в пространство за култура

Графит в народна носия

София вече има и спортен подлез

 

 

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

графит, стенопис, художник, Насимо, Домейн Бойар, изкуство

Street of Art

Бижу според зодията

Понеделник, 20 Юни 2016 / Стил
Жените обичат накитите, но как да се ориентира човек какво точно да подари?     Независимо дали ще купите готови или ръчно изработени бижута, винаги остава съмнението дали жената ще ги носи или ще стоят в чекмеджето и няма да видят бял свят отново. Най-лесният начин е да изберете [...]

Смейте се, за да сте здрави

Неделя, 08 Януари 2017 / Хранене и Здраве
  10 начина за подобряване на имунитета   Доказано е, че хората боледуват по-рядко, не само когато водят здравословен начин на живот, но и избягват стреса и живеят, както биха казали психолозите, “в мир със себе си”. Ето няколко съвета за повишаване на имунитета от Zd [...]