Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Най-големият графит в Източна Европа е в Сливен

Неделя, 06 Юни 2021 / Места
527
  • Сн. Домейн бояр
  • Сн. Домейн бояр
1 / 2

Проектът на Насимо и „Домейн Бойар“ е по случай 30-та годишнина на най-големия винопроизводител у нас

 

Най-големият и детайлно изработен графит у нас се намира върху съдове за съхранение на вино на „Домейн Бойар“ в Сливен. Композицията "Жар" е дело на известния художник Насимо и е по повод 30-годишнината на компанията.

Художествената композиция, която разказва за пътя на виното и човешкия живот, е разположена върху 11 винификатора в изба „Сините скали“, като е изрисувана върху площ от над 1 декар или 1000 кв.м. За разлика от други подобни свръх монументални проекти, правени досега по света, които впечатляват със своя мащаб, но не дотолкова със сложност на изпълнение, тази композиция представлява 12 отделни разработени в детайл и концептуално свързани творби.

Това е най-големият и най-трудният за изпълнение проект в кариерата на Станислав Трифонов - Насимо, който отнема на него и на екипа му 45 дни рисуване по 10 часа на ден. За направата му са използвани над 600 литра боя. 

„Тази година празнуваме своята 30-годишнина и бихме искали да отправим послание към младите хора у нас как да оценяват важните моменти в живота, показвайки колко е важна всяка една стъпка и в живота на виното, за да бъде то пълноценно и качествено“, коментира Евгени Харамлийски, изпълнителен директор на „Домейн Бойар“.

Всички 12 картини абстрактно разказват етапите от живота на виното, които много наподобяват човешкия живот.

 

Още рисунки на Насимо може да видите в галерията.

 

Вижте още:

Нова рисунка на Насимо преобрази бивш завод в пространство за култура

Графит в народна носия

София вече има и спортен подлез

 

 

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

графит, стенопис, художник, Насимо, Домейн Бойар, изкуство

StreetInside

Защо е важно да прощаваме

Неделя, 26 Февуари 2017 / Към себе си
Прошката изисква от нас да излезем от цикъла на вината, да премахнем негативните модели, които ни задържат към болката и страха   „..Стаята може да бъде тъмна, защото сте затворили прозорците, спуснали сте щорите. Но слънцето грее навън, въздухът е свеж. За да пуснете свежия възду [...]

Медитация за освобождаване и пречистване на отрицателна енергия

Вторник, 29 Август 2017 / На предела
    Отдайте цялата болка, цялата негативна енергия, всичко, което задържате в себе си   За медитацията няма определени изисквания, единственото най-важно е сами да почувствате по кое време на деня и на кое място да я изпълните. В началото ще ви е най-лесно, ако сте усамотени [...]