Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Нова рисунка на Насимо преобрази бивш завод в пространство за култура

Понеделник, 31 Декември 2018 / Истории от града
147
  • сн. Невские новости

Българският художник ще представи своята последна изложба в Петербург 

 

Българският уличен художник Насимо с нов графит – този път в Петербург. Той пристига там по покана на групата Fortunate people, а новата му творба е на вътрешната стена на дизайн центъра Artplay, съобщава „Невские новости“. Насимо (Ernaste Nasimo Kardami Kapila Das) работи върху стенописа в продължение на 7 дни.

 

„В Петербург имах избор – бяха ми посочили няколко стени, за да мога да създам произведението си. Но когато видях пространството във вътрешния двор на Artplay, разбрах, че това е моето място. Стената ме порази с мащаба си и енергията. Освен това тази стена е на входа на изложбената зала, където се провеждат различни градски събития“, казва художникът пред изданието.

 

Освен това, Насимо се замислил над това да представи своята последна изложба MInd Souldiers в петербургския културен център. Този графит, както и другите произведения на българския артист са изпълнени в една стилистика, която носи послание за любов и мир.

 

„Първоначално имах идея и послание за произведенията, които исках да създам в Петербург, но бях силно вдъхновен от урбанистистичния стил на тази сграда, че малко преработих концепцията. Потресен съм как територията на бившия завод се преобрази в обществено пространство, център за дизайн и архитектура. Ето защо нарисувах белия гълъб. Освен любов и мир, той символизира този преход ”, казва още Насимо пред „Невские новости“.

 

Насимо рисува от 1995 година. Учил е живопис във Велико Търново и във Ведическия колеж Бхакти Йога в Индия. Правил е изложби в Канада, Германия, Англия, Гърция, Турция, Индия, участвал е в културни фестивали у нас и в региона. 

Един от последните му популярни проекти е "Прегръдката", създадена по време на "квАРТал 2018" във връзка с Европейска година на културното наследство. 

"Основната идея на този графит е да напомня на всички ни, че човешките взаимоотношения са най-важни и за да бъдем по-щастливи и богати, трябва просто повече да се прегръщаме и обичаме. Бъдете здрави, обичащи и обичани", споделя художникът във фейсбук страницата си

 

Още картини на Насимо вижте в галерията. 

 

Вижте още:

Графит в народна носия

София вече има и спортен подлез

В Старо Железаре известните делят дувар с обикновените хора

 

Станете наш благодетел в Patreon 

Дарете на PayPal: office@streetwatch.bg

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Насимо, графит, рисунка, изложба, Петербург, ARTPLAY, дизайн, архитектура, култура

StreetInside

Съзидателната визуализация

Четвъртък, 15 Юни 2017 / На предела
Както утвърждението, така и визуализацията е мощно средство  за преобразяване на нашата действителност   Успешното практикуване на визуализация, което изисква от практика (човек практикуващ) да усвои пет основни ключови момента, за да достогне до успешната й реализация. Но преди т [...]

Говорете така, че хората да ви слушат

Четвъртък, 26 Януари 2017 / Кариера
Добрите лидери са способни да разбират другите, разпознават нуждите им и говорят открито   Проучване, организирано от Чикагския университет, поставя под въпрос връзката на общуването с познанството между хората и близостта им.  За целта от университета провеждат инт [...]