Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Увеличават цените в зимните курорти

Четвъртък, 08 Декември 2016 / Места
1526
  • Повечето българи ходят на ски през уикендите, но пък по няколко пъти

Голяма част от хотелите вече са запълнени за празниците през декември

 

Очакването за повече туристи през зимния сезон води до повишаване на цените в зимните курорти. Така зимната почивка се очертава с 10-15% по-скъпа в сравнение с миналогодишната. С 25% повече са и резервациите, показват данните на Green Life Resorts в началото на ваканционния период.

Ранните резервации са налице, особено от страна на чуждестранните туристи. Най-сериозен е ръстът при турските туристи – около 35% спрямо 2015 г., тъй като няколко големи туроператори в източната ни съседка започнаха активно да работят с българските зимни курорти. Сериозен е интересът и на останалите ни съседки – Румъния, Сърбия, Македония”, казва Илиян Маринов, търговски мениджър на компанията.

Според него румънците и българите са склонни да платят повече, ако получат и по-добри условия. „Ние също се стремим да покачим качеството на услугата си, за да отговорим на очакванията на клиентите. Тази година изцяло реновирахме легловата си база, като тази тенденция е характерна за всички, предлагащи туристически услуги този сезон”.

Чужденците планират дългосрочно и правят ранни резервации за престой от 5 до 7 дни. Българите запазват ваканцията си относително късно, като обикновено отиват в планината само за уикенда. Това обаче се случва по няколко пъти в сезон, а най-много са почиващите в началото на януари и февруари.

За празниците през декември обаче вече почти няма свободни места, като най-много са желаещите да почиват в Банско, посочват от компанията. „След 17 декември ще започне да функционира почти цялата ски зона в Банско, което вероятно ще засили допълнително туристическия поток. Надяваме се и метеорологичните условия да подпомогнат добрия старт на сезона и стремежа за по-високо качество от страна на хотелиерите. Така към месец март ще можем да се похвалим с един от най-силните сезони за последните няколко години”, казва Илиян Маринов.

 

 

Националност

Дял

Българи

30%

Турци

20%

Румънци

16%

Гърци

15%

Сърби

11%

Македонци

8%

Green Life Resorts

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

зимни курорти, ски ваканция, цени

Street of Art

Най-богатите знаменитости

Сряда, 13 Юли 2016 / Под прожектора
Поп звездата Тейлър Суифт оглави топ 100 на класацията на Forbes   Поп звездата Тейлър Суифт оглави годишната класация на списание Forbes за най-печелившите звезди за 2016 г. За периода юни 2015 – юни 2016 г. певицата е получила общо 170 млн. долара, като основната част от сумата [...]

Синята светлина краде от съня ни

Четвъртък, 07 Февуари 2019 / Хранене и Здраве
Шумът от различните устройства също е вреден за здравето   Случвало ли ви се е да се въртите с часове в леглото след тежък ден, в който не ставали от компютъра? Или децата ви да не искат да си легнат навреме, защото са прекарали много време в игра с таблети или телефони? Не, не си въобр [...]