Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Намерете призванието си

Вторник, 01 Ноември 2016 / Към себе си
1677
  • pixabay.com

Ако искате да откриете себе си и не знаете откъде да започнете, тези практически препоръки могат да ви помогнат

 

Има много случаи, в които сме объркани за своите предпочитания, потенциал и страсти в живота. Вашето призвание в живота може би е нещо, за което знаете откакто сте роден, или пък сте успял да го откриете с времето.

Някой, който е пожелал да бъде лекар или инженер от детстските си години и завършва точно това, може да се счита за щастливец. Повечето отхората не знаят какво е призванието им и понякога може да им отнеме целия живот, за да го открият. Но вашата страст е най-важното нещо в живота ви, особено, когато става въпрос за избор на кариера.

 

1. Спомнете си какви бяха детските ви мечти

 

Лупита Ньонго казва, че нашите мечти са действителни. Това може да изглежда като шега, но нашите детски мечти са важни за откриването на нашата страст и потенциал. Чували сте децата, които говорят за това какви искат да станат, когато пораснат. Аз например, имах детска мечта да стана математик, която преследвах страстно. И през декември ще получа степен по математика и икономика и статистика в Кения. Така че, вашата сегашна работа или обстоятелствата в живота ви не могат да ви предпазят от това да достигнете детските си мечти. Ако наистина имате страст в определено поле, вие можете да търсите алтернатви, за да направите така, че мечтата ви да се сбъдне. Попитайте себе си, ако все още имате амбицията да станете човека, който винаги сте желал да бъдете, и направете стъпката с вярата и убеждението, че не е твърде късно да постигнете това, което искате. Ако все още смятате, че си заслужава, направете го.

 

2. Запитайте се на първо място дали сте щастливи

 

Повечето хора обикновено са нещастни на своите работни места и мразят работата си. Но липсата на друга работа ги кара да останат там, за да си изкарат прехраната. Ако при вас дойде по-добра възможност, то със сигурност едва ли ще я намерите на своето работно място. От решаващо значение е да разберете причината, поради която не са доволни от работата си и трябва да предприемете подходящи стъпки за търсене на друга алтернатива. Трябва да разберете специфичните неща, които не харесвате във вашата ситуация, като позицията си сега, начинът на заплащане, колегите и другите фактори, които ви влияят. Запитайте се "Ще намеря ли щастие в тази работа и ако имах другата алтернатива, би ли било твърде трудно за мен да изпълня тази задача“? Тези въпроси ще ви помогнат да намерите вашето призвание и ще ви ориентират къде да потърсите други варианти.

 

3. Открийте какво е това, което правите перфектно с лекота

 

Когато сте на правилното място, вие винаги правите нещата с лекота и удобство без да се насилвате.

За да откриете призванието си, трябва да се прецените дейностите, които обикновено извършване и които смятате за лесни. Лесно можете да разберете това, като оцените резултата от вашата работа и като се вслушате в това, което казват останалите за вашата работа.

Техните коментари и комплименти за това как се справяте в дадена сфера ще ви помогнат да откриете какво можете да постигнете, ако специализирате в точно определена сфера.

Бодгдан Ота например е един от най-добрите пианисти в света. На много ранна възраст той гледал изпълнението на друг пианист и се запалил. Когато започва да тренира, става ясно, че свири на пианото с лекота. Дори неговите родители били изненадани от това колко добре той владеел пианото. Той последвал призванието си и днес, той е един от най-успешните пианисти на този век.

 

4. Какво ще направите, ако спечелите от лотарията

 

Например, ако днес спечелите 100 млн. долара, ще продължите ли да се занимавате с това, което правите в момента? Кое ще е първото, което ви хрумва за това как да използвате тези пари? Бихте ли опитали да направите това, което винаги сте искали да постигнете? Задайте си тези въпроси, за да разберете какво наистина ви „пали“. Повечето хора мислят, че само защото не разполагат с достатъчно пари, мечтите им никога няма да се реализират. Това схващане е най-големият враг в живота ви. Ако една идея се появи в ума ви, и ако имахте достатъчно капитал да я постигнете, това най-вероятно е нещо, свързано с призванието ви, и трябва да помислите как да го постигнете. Ако наистина имате страст да постигнете нещо, парите не трябва да са пречка, тъй като има хиляда и един начина да намерите финансиране. Има много организации, които помагат на хора, които искат да постигнат мечтите си.

 

5. Оценете най-успешните си качества

 

Очевидно всеки превъзхожда останалите в определени сфери. Това, което сте направили досега, може да ви донесе голям успех, единствено, ако сте намерили своето призвание и реализирате своя потенциал. Оценете всяка дейност, в която сте били ангажирани и вижте кои са областите, в които наистина сте били добри. Ако работите в организация, запитайте се, в кой отдел сте били най-продуктивен. Направете списък на възнагражденията или наградите, които сте получили във всяка своя дейност и изберете тези неща, в които се чувствате най-привлечени. Това са някои от индикаторите на вашия потенциал и определят точно нещата, които трябва да направите, за да живеете щастливо и да постигате мечтите си. Няма кой да избере вашата страст вместо вас самия.

Тези съвети са част от малкото насоки, които можете да имате предвид, за да намерите призванието си и да разберете, че небето е само долната граница на това, което можете да постигнете.

 

Диана Бейер, Learning-mind.com

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

призвание, мечти, успехи

StreetView

Шоу на колела и парна тяга

Сряда, 17 Май 2017 / Приключения
Различните атракционни пътувания вече се превръщат в доходоносна традиция на държавната железница   След няколко успешни атракционни пътувания на композиции с парния локомотив Баба Меца, БДЖ отново подготвя празнични изненади. На 24 май Баба Меца ще поведе „Влака на буквите“ [...]

Призрачни места: Старата гара HaTachana

Сряда, 27 Март 2019 / Места
Изоставена жп станция в Израел е популярен развлекателен комплекс   С желание и новаторство старите сгради и дори забравените жп линии могат да заживеят нов живот. Този път примерът е от Израел, където една от най-старите железопътни гари HaTachana.  Намира се в стария град Яф [...]