Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

В Ротердам монтират мост от отпадъци

Понеделник, 13 Юли 2020 / Места
440
  • hondsdol.nl

Мост от отпадъци, изработен на 3D принтер ще се появи в Холандия до края на годината, съобщи РИА Новости, цитирана от БГНЕС.

Властите на Ротердам обявиха, че ще монтират нов мост, отпечатан на 3D принтер от рециклирани материали, според Euro-Pulse.

Дължината му ще бъде 6,5 метра и ще бъде монтиран до края на 2020 г. в парка Kralingse Bos.

Конструкцията ще замени съществуващата дървена конструкция в парка, монтирана през 1975 година. Според изчисленията на проектантите новият мост може да издържи два пъти по-дълго - тоест до 2100 година.

Той ще бъде оборудван със специални сензори, които ще събират данни за състоянието на обекта и ще ги предават на „цифровия двойник“, разположен в съседна сграда.

След края на живота на моста всички негови материали могат да бъдат рециклирани и използвани повторно.

 

Вижте още:

Холандец измина 95 000 км с електрически автомобил

Кукенхоф - Градината на лалетата

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

мост, отпадъци, рециклиране, 3D принтер, Холандия, Ротердам

Street of Art

Генни войници

Събота, 16 Юни 2018 / Хранене и Здраве
Или как учените променят кода на клетката, за да излекуват причината, а не симптомите на болестта   Генната терапия е експериментална техника, която има за цел да разреши генетичен проблем и да помогне на болните тъкани да заработят правилно. В бъдеще тази техника може да позволи на л [...]

Кого обича публиката

Четвъртък, 19 Януари 2017 / Под прожектора
  Анимационен филм, актрисата Дженифър Лоурънс и певецът Джъстин Тимбърлейк станаха носители на наградата People's Choice Awards   43-та церемония по връчването на "Наградите на публиката" се състоя в театър „Майкрософт“ в Лос Анджелис. Звездата на вечерта беше телевиз [...]