Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

На гости на непознати

Понеделник, 30 Април 2018 / Приключения
258
  • couchsurfing.com

Couchsurfing – начинът да видите много места по света и да срещнете нови и различни хора

 

Ана и Богдан са двойка от Украйна и пътуват из Азия повече от година. Те пътуват през Русия, Казахстан, Узбекистан, Таджикистан, Киргизстан, Монголия, Китай, Виетнам, Лаос, Камбоджа, Тайланд, Малайзия и Индонезия.

„От самото начало на пътуването имахме пари само за визи. Нашата цел беше да бъдем по-близо до обикновените хора, природата, културата и местните традиции. Когато нямате пари, хората се опитват да ви помогнат. Вие ставате гост и сте като приятели или роднини. Всеки ден от пътуването е приключение. Обичаме да посещаваме забележителности, но първата ни цел е да разберем начина на живот, традициите и културите на хората, които живеят там. Сега сме в Бруней, където живеем с приятелката си София, с която се срещнахме с Couchsurfing“.

Това е истинска история, описана в сайта за регистрация couchsurfing.com - място, което среща хора, които са готови да посрещнат непознати туристи в дома си и техните гости.

Това е доброволна услуга чрез която хора от целия свят предоставят дома си за пътешественици. Услугата си има своята положителна и отрицателна страна. Като гост ще бъдете посрещнат в домашна обстановка вместо хотелска стая, ще имате събеседник до късни доби, с които да споделяте виждания и интереси за двете страни. Домакинът със сигурност ще ви покаже и разкаже неща които гидовете вероятно не знаят. От друга страна вие, като гост може да покажете страната си в най-добрата й светлина. А може би ще създадете и много нови приятелства.

Разбира се, този вид пътувания имат и своите рискове. Може да попаднете на недобронамерени хора, може би мястото, което за кратко ще бъде ваш дом не е това, което изглежда в интернет и не на последно място домакинът може да поиска заплащане след края на престоя ви. Нямате застраховка и никаква законова защита използвайки Couchsurfing, но пък с малко предварителна подготовка този вид пътуване може да се окаже чудесно приключение и евтин начин да опознаете много нови места по света.

 

 

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Couchsurfing, пътуване, гости, нови приятели, приключения

StreetInside

Поемете контрол над живота си – 2

Сряда, 20 Юли 2016 / Към себе си
Ключът към промяната е действието    Всеки човек изживява поне един път седмично моменти на страх, напрежение и тревожност. Тези чувства може да се окажат пагубни за някои хора, защото толкова много се засилват, че в даден момент се превръщат в непреодолими, често повтарящи се съст [...]

Как да се научим да виждаме енергията

Понеделник, 20 Юни 2016 / На предела
  Изграждане на сила на възприятията     В първата част обясних някои от вярванията си, свързани с начина, по който работи света, разбирането ми за физическото възприемане на действителността, както и асоциацията на това възприятие с нашето съзнание и съсредоточаването на т [...]