Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Диви животни в салатата

Събота, 31 Август 2019 / Хранене и Здраве
233
  • pixabay.com

Странно, но неканените гости предпочитат конвенционално отглежданите зеленчуци

 

Имали ли сте неканени гости от дивата природа в пакетирани салати или зеленчукови храни? За 15 години в САЩ има над 40 подобни регистрирани случая, установява Даниел Хюз, технически сътрудник в катедра „Диви животни“ към университета в Илинойс.

Проучването му установява, че потребители са намирали гущери, мишки и жаби в пакетирани продукти за салата, дори има случай на намерена дървесна жаба в замразен фасул.

Регистрирани са 10  инцидента, в които домакини отриват земноводни и дори прилеп. В повечето случаи животинките  са мъртви и осакатени, но имало и живи.

По-голямата част от инцидентите са свързани с конвенционално отглеждани продукти, а не с биологични. Причината за този тип инциденти според Хюз е, че законът третира различно посегателството над различните животни. Например при посегателство над елен законът е строг и ясен, но ако става въпрос за гризачи е много различно. Другият проблем е, че няма изградена система за констатиране  на подобни инциденти и адекватна законова намеса.

"Общата липса на прозрачност за документиране и реакция, когато се случват подобни инцидении, допринесоха за недостига на количествени данни за този феномен човек-дива природа", казва Хюз пред Today.

 

Вижте още:

Забавни акции за спасяване на животни

Хванати в кадър

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

салата, животни, природа

StreetBoard

Гласът на настоящето: Най-доброто предстои

Петък, 09 Декември 2016 / Българи от ново време
Част от мярката за стойността на човека е отношението му към родината   Студентите на промяната мечтаеха децата им да са свободни, токът да не спира и да се състезаваме по честни правила. Децата на някогашните борци за демокрация днес мечтаят да имат бъдеще в България, но без колеб [...]

Спряха строежите на Алепу и къмпинг „Градина“

Петък, 25 Януари 2019 / Общество
ДНСК спря строителството, защото едновременно е укрепвано свлачище и е строена сграда   Дирекцията за национален строителен контрол спря строежа на Шофьорския плаж до Алепу, защото едновременно е било укрепвано свлачище и се е строила жилищна сграда. РИОСВ е установила и увреждане на за [...]