Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Диви животни в салатата

Събота, 31 Август 2019 / Хранене и Здраве
421
  • pixabay.com

Странно, но неканените гости предпочитат конвенционално отглежданите зеленчуци

 

Имали ли сте неканени гости от дивата природа в пакетирани салати или зеленчукови храни? За 15 години в САЩ има над 40 подобни регистрирани случая, установява Даниел Хюз, технически сътрудник в катедра „Диви животни“ към университета в Илинойс.

Проучването му установява, че потребители са намирали гущери, мишки и жаби в пакетирани продукти за салата, дори има случай на намерена дървесна жаба в замразен фасул.

Регистрирани са 10  инцидента, в които домакини отриват земноводни и дори прилеп. В повечето случаи животинките  са мъртви и осакатени, но имало и живи.

По-голямата част от инцидентите са свързани с конвенционално отглеждани продукти, а не с биологични. Причината за този тип инциденти според Хюз е, че законът третира различно посегателството над различните животни. Например при посегателство над елен законът е строг и ясен, но ако става въпрос за гризачи е много различно. Другият проблем е, че няма изградена система за констатиране  на подобни инциденти и адекватна законова намеса.

"Общата липса на прозрачност за документиране и реакция, когато се случват подобни инцидении, допринесоха за недостига на количествени данни за този феномен човек-дива природа", казва Хюз пред Today.

 

Вижте още:

Забавни акции за спасяване на животни

Хванати в кадър

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

салата, животни, природа

StreetView

Църквата „Света Троица в Банско“ – обединител и вдъхновител

Петък, 27 Април 2018 / Места
  Храмът в Банско се смята за най-големият от този тип на Балканите По време на турското робство в Банско изградили православен храм, който обединил българи и турци. Но най-вече, позволил на българите да се молят в свой храм, голям и красив, какъвто по онова време не било разрешено да [...]

НАСА събира идеи за следващия лунен модул

Вторник, 23 Юли 2019 / Приключения
Космическата агенция иска да изпрати двама астонавти на Луната   НАСА отправи призив за предприемане на "важна стъпка" напред към нейната нова мисия на Луната, наречена „Артемида“, по името на гръцката богиня, сестра на Аполон, съобщава АФП. Космическата агенция публикува д [...]