Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Диви животни в салатата

Събота, 31 Август 2019 / Хранене и Здраве
144
  • pixabay.com

Странно, но неканените гости предпочитат конвенционално отглежданите зеленчуци

 

Имали ли сте неканени гости от дивата природа в пакетирани салати или зеленчукови храни? За 15 години в САЩ има над 40 подобни регистрирани случая, установява Даниел Хюз, технически сътрудник в катедра „Диви животни“ към университета в Илинойс.

Проучването му установява, че потребители са намирали гущери, мишки и жаби в пакетирани продукти за салата, дори има случай на намерена дървесна жаба в замразен фасул.

Регистрирани са 10  инцидента, в които домакини отриват земноводни и дори прилеп. В повечето случаи животинките  са мъртви и осакатени, но имало и живи.

По-голямата част от инцидентите са свързани с конвенционално отглеждани продукти, а не с биологични. Причината за този тип инциденти според Хюз е, че законът третира различно посегателството над различните животни. Например при посегателство над елен законът е строг и ясен, но ако става въпрос за гризачи е много различно. Другият проблем е, че няма изградена система за констатиране  на подобни инциденти и адекватна законова намеса.

"Общата липса на прозрачност за документиране и реакция, когато се случват подобни инцидении, допринесоха за недостига на количествени данни за този феномен човек-дива природа", казва Хюз пред Today.

 

Вижте още:

Забавни акции за спасяване на животни

Хванати в кадър

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

салата, животни, природа

Street of Hope

Летящият дакел от България

Неделя, 12 Ноември 2017 / Гласът на детето
Българско дете стана посланик на доброто по цял свят   Летящият дакел-еднорог Мури, създаден по дизайн на 10-годишната Мира от България, вече може да бъде намерен в магазините на ИКЕА по цял свят като част от новата колекция плюшени играчки с кауза. Продажбите от играчката ще подк [...]

Ще следвам – нещо, някъде

Вторник, 03 Януари 2017 / В клас
Многото университети крият младежката безработица, но не решават проблема на пазара на труда       В България има в момента огромен дефицит на кадри със средно специално образование - за енергетиката, строителството, преработващата промишленост и в много други сектори. В същ [...]