Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Джинджифилът като лекарство

Събота, 05 Август 2017 / Хранене и Здраве
835
  • pixabay.com

Панацея, безценен природен дар, лекарство, великолепна подправка и продукт, стабилизиращ имунната система...

 

Така описват джинджифила още в древността. Славата на това растение изобщо не е случайна, то наистина има безценни качества за пречистване на организма и подсилване на имунитета.

Ранните римски търговци са пренасяли джинджифил от Югоизточна Азия към Европа, където подправката станала хит през Средновековието. Била е много скъпа, заради лечебните си свойства. Хенри VIII дори предлага джинджифила като лекарство против чумата.

Испански изследователи го представили на Западна Индия, Южна Америка и Мексико, с което започнал износът към Европа през 16-ти век. В наши дни Ямайка, Индия, Фиджи, Индонезия и Австралия са някои от основните му търговски производители.

Коренът е изключителното ценен е от хората, занимаващи се с интелектуална дейност (творци, писатели, журналисти), както и тези, които се борят с излишните килограми. Доказано е положителното му влияние върху мозъчната дейност.

Последни изследвания сочат, че джинджифилът оказва въздействие върху ферментите, подпомагащи образуването и растежа на коварните ракови клетки. Установено е неговото противодействие върху тях. Това е причината той се използва като съставка в някои от съвременните лекарства против тежки туморни заболявания.

 

 

Ще споделя и личен опит с вас относно корена. Джинжифилът го ползвам като противовъзпалително средство и стимулант на имунната ми система от година. Стигнах до него след продължително лечение на възпален нерв, като последно болкоуспокояващо средство. Изчетох хиляди мнения и реших да опитам. Купих корен нарязах го на кръгчета и варих в 350 мил. вода за 5 мин., спрях млечните продукти за месец и болките намаляха за моя изненада. Не го приемам след 20.00ч., защото действа ободряващо и ми пречи да спя.

Лютият вкус може да го преодолеете с лъжичка мед или сок от грейпфурт.

Трябва да знаете,че чаят от джинджифил не е полезен за хора с язва и стомашни проблеми.

Има много рецепти в интернет, но аз го прием чист топъл през зимата и студен, но не леден чай през лятото. Въпрос на вкус е да прибавяте лимон, куркума или други съставки.

Пробвайте и преценете коя рецепта ще е най – подходяща за вас и вашия организъм.

 

Вижте още: 

Джинджифилът в битка рака 

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

джинджифил, здраве, полезна подправка

StreetView

Откриха следи от Кехлибарената стая в Германия

Вторник, 17 Октомври 2017 / Приключения
Може би осмото чудо на света се намира в пещера в Рудните планини    Трима немски изследователи са открили следи, водещи към отдавна изгубената Кехлибарена стая. Според тях тя е скрита в една от пещерите в Рудните планини, намиращи се на юг от Саксония, недалеч от Дрезден [...]

Призрачни места: Замъците в Болу

Събота, 19 Януари 2019 / Места
Проектът е на стойност 200 млн. долара, но няма достатъчно купувачи   Стотици изкуствени замъци, построени за богатите инвеститори от Персийския залив, стоят празни в недовършено ваканционно селище в Турция. Проектът Burj Al Babas в северната провинция Болу започва през 2014 г., но&nbs [...]