Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Джинджифилът като лекарство

Събота, 05 Август 2017 / Хранене и Здраве
185
  • pixabay.com

Панацея, безценен природен дар, лекарство, великолепна подправка и продукт, стабилизиращ имунната система...

 

Така описват джинджифила още в древността. Славата на това растение изобщо не е случайна, то наистина има безценни качества за пречистване на организма и подсилване на имунитета.

Ранните римски търговци са пренасяли джинджифил от Югоизточна Азия към Европа, където подправката станала хит през Средновековието. Била е много скъпа, заради лечебните си свойства. Хенри VIII дори предлага джинджифила като лекарство против чумата.

Испански изследователи го представили на Западна Индия, Южна Америка и Мексико, с което започнал износът към Европа през 16-ти век. В наши дни Ямайка, Индия, Фиджи, Индонезия и Австралия са някои от основните му търговски производители.

Коренът е изключителното ценен е от хората, занимаващи се с интелектуална дейност (творци, писатели, журналисти), както и тези, които се борят с излишните килограми. Доказано е положителното му влияние върху мозъчната дейност.

Последни изследвания сочат, че джинджифилът оказва въздействие върху ферментите, подпомагащи образуването и растежа на коварните ракови клетки. Установено е неговото противодействие върху тях. Това е причината той се използва като съставка в някои от съвременните лекарства против тежки туморни заболявания.

 

 

Ще споделя и личен опит с вас относно корена. Джинжифилът го ползвам като противовъзпалително средство и стимулант на имунната ми система от година. Стигнах до него след продължително лечение на възпален нерв, като последно болкоуспокояващо средство. Изчетох хиляди мнения и реших да опитам. Купих корен нарязах го на кръгчета и варих в 350 мил. вода за 5 мин., спрях млечните продукти за месец и болките намаляха за моя изненада. Не го приемам след 20.00ч., защото действа ободряващо и ми пречи да спя.

Лютият вкус може да го преодолеете с лъжичка мед или сок от грейпфурт.

Трябва да знаете,че чаят от джинджифил не е полезен за хора с язва и стомашни проблеми.

Има много рецепти в интернет, но аз го прием чист топъл през зимата и студен, но не леден чай през лятото. Въпрос на вкус е да прибавяте лимон, куркума или други съставки.

Пробвайте и преценете коя рецепта ще е най – подходяща за вас и вашия организъм.

 

Вижте още: 

Джинджифилът в битка рака 

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

джинджифил, здраве, полезна подправка

StreetBoard

Старите сгради нямат защита от мълнии

Сряда, 09 Август 2017 / Общество
При ремонтите на покривите съоръженията били премахвани или повреждани   Над 80 процента от старите сгради в България не са защитени от мълнии, съобщи пред Нова телевизия инж. Христомир Иванов от Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране. Причината е, че отговорността за гръм [...]

Кой печели и кой губи от пенсионните промени

Вторник, 26 Април 2016 / Общество
    Лансираните от финансовия министър Владислав Горанов пенсионни промени не са придружени с разчети и оценка на въздействието, каквото е изискването на закона, затова е трудно да се направи всеобхватен анализ как те ще се отразят на всички заинтересовани страни. Сигурното е, че г [...]