Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Как да активираме епифизата

Понеделник, 13 Март 2017 / На предела
8041
  • Chris Arock, unsplash.com

Древните хора са вярвали, че чрез нея се приемат и предават телепатични мисли и образи

 

 

За да можем да навлезем в най-дълбоките състояния на интуицията и духовно просветление, е необходимо да отключим и активираме епифизната си жлеза. Често наричана от древните култури и мистици "третото око", епифизната жлеза се намира в средния мозък и е отговорна за производството на невротрансмитерите серотонин и мелатонин.

Епифизната жлеза не e получила името "трето око" случайно. Установено е, че тя има фоторецептори и, както очите ни, се активира от светлината. Слънчевата светлина стимулира производството на серотонин и подпомага за укрепването на способността на жлезата да освобождава тялото от специфични вредни химикали. Епифизната жлеза се стимулира също и от тъмнината, като реагира чрез производство на мелатонин. Мелатонинът е мощен антиоксидант, който помага за унищожаването на вредните радикали в организма. Това свойство е довело до названието му „хормон на младостта“, тъй като подпомага съня.

 

Как да я декалцираме 

 

Доказано е, че синтетични токсини като калциев флуорид отслабват нейните способности за производство на невротрансмитери и поглъщане на светлина. Важно е обаче да се прави разлика между синтетичен флуорид и органичен флуорид. Ако е получен от растителни източници, като например зеленчуци и други органични храни, калциевият флуорид е важен за здравето минерал. Когато обаче говорим за произведени чрез промишлена преработка флуор и калций, които се добавят към питейната вода, витаминните хранителни добавки, пасти за зъби, зърнени закускии различни други продукти, те имат пагубно влияние върху епифизната жлеза и много други органи на тялото. Затова преди да започнем да активираме епифизната жлеза, е необходимо да изчистим тялото от токсичните химикали, които пречат на нейната работа. Ако пиете вода от чешмата, трябва да я дестилирате или да използвате изворна вода, да избягвате обогатените с минерали и витамини храни и пасти за зъби.

 

Как да я активираме 

 

След като сте започнали да премахвате примесите, които пречат на епифизната жлеза да работи добре, може да прилагате практики, които работят, за да развиете способностите на вашата епифизна жлеза. Най-доброто, което препоръчват всички под една или друга форма, е медитацията. Тя работи за активиране и балансиране на чакрите и генерирането на жизнената ни енергия. Има специални ръководства за медитация за достигане на нулева точка на съзнанието, за да достигнем до по-голяма яснота и да използваме интуицията в съзнателния си живот.

Още по-ефективно упражнение за активиране на епифизата и чакрите е Кундалини Йога. Най-долната чакра в основата на гръбначния стълб е преобразувател на енергията, която се издига нагоре по гръбначния стълб чрез практиката, докато най-накрая достига епифизната жлеза/третото око. При активиране на Кундалини и достигането й до епифизната жлеза, човек е в състояние да обедини енергията на слънцето и космоса с тази на физическото тяло, чиито корени са в земята. Като че костите и скелета ни са технически пиезоелектрически кристали, енергията Кундалини се издига и протича презгръбначния стълб, активизирайки 33 точки в прешлените една по една до достигане на коронната чакра и енергийните точки в горното ниво на гръбначния стълб.

 

Подходящо хранене

 

Има много варианти за детоксикация и засилване на епифизната жлеза. Тук основно е по-големият процент от храната да е от отглеждани органично растения и животни, за да се предпазим от пестициди, хербициди, ГМО и други вредни вещества, които опустошават нашето физическо и психическо здраве.

Храните, които конкретно подкрепят и активират епифизата, са куркума, какаови зърна, зелени растения и зеленчуци, изворна вода, чай от гъба Рейши, цвекло, ябълков оцет и др. Може и да се използват и различни хранителни добавки за детосксикация като Ормус злато. Приема се, че тази добавка, която съдържа елементи на благородни метали, е нещо като проводник в комуникацията между физическата и духовната реалност, тоест помага да комуникацията между дух и материя.

 

Източник: Learning-mind.com 

 

Още по темата:

Събуждането на третото око

Как да се научим да виждаме енергията 

Да си произведем хормона на щастието 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

епифизна жлеза, трето око, серотонин, мелатонин

StreetView

Как се раждат планетите

Сряда, 03 Май 2017 / Места
НАСА изследва планетарна система, забележително подобна на нашата   НАСА е открила близка планетарна система, забележително подобна на Слънчевата система. Тя е разположена на 10,5 светлинни години в южното полукълбо на съзвездието Еридан и е разположена около звездата Епсилон Еридан. То [...]

Град на бъдещето ще изникне в Дубай

Понеделник, 05 Септември 2016 / Места
Хората ще се придвижват с въздушни гондоли    Дубайските власти обявиха стартирането на нов голям проект на "град на бъдещето", с цена около 40 млрд. дирхама (10 млрд. долара). Информацията е публикувана в The National, съобщава БГНЕС. Проектът е за около 4 квадратни километра и в [...]