Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

ЕК ще предложи да спрем да въртим часовника

Петък, 31 Август 2018 / Хранене и Здраве
299
  • pixabay.com

Допитване на Комисията показа, че 80% от европейците искат запазване на лятното часово време

 

Европейската комисия ще предложи още днес на територията на Европейския съюз да се премахне практиката на смяна на часовото време, като идеята е за постоянно да се запази лятното часово време. Това заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер пред германската телевизия „Це Де Еф” (ZDF), съобщи bTV.

„Направихме допитване до общественото мнение по въпроса. То протече от началото на юли до средата на август. Милиони хора отговориха на въпросите. Те са на мнение, че в бъдеще трябва да остане за постоянно лятното часово време и ние ще направим това", каза Юнкер.

Окончателното решение ще бъде взето от Европейския парламент, който вече се обяви като цяло за премахване на смяната на времето в страните от съюза.

Смяната на времето в Европа в началото е имало за цел спестяване на енергия. Съотнесена към вредите за здравето на хората обаче ползата от смяната на зимното и лятното време е спорна.

В допитването на ЕК по въпроса участваха 4,6 млн. души. 80% от тях са се обявили за премахване на практиката за смяна на времето, като повечето от тях са се обявили за запазване на лятното време.

 

Вижте още: 

ЕК обмисля отмяна на лятното часово време 

Смяната на времето увеличава риска от инфаркт 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

лятно часово време, промяна на времето, чаковник, здраве, пестене на енергия, ЕК, допитване

StreetInside

Практически уроци по щастие

Събота, 30 Април 2016 / Към себе си
      Няколко прости съвета, които понякога не са толкова лесни за изпълнение     За него са правени филми, писани са книги, правени са научни изследвания, а много страни са отделяли средства за него – това е единственото нещо, което всички ние искаме...Не, [...]

Петър Дънов: Любовта не завижда

Събота, 19 Август 2017 / На предела
Не сме ли в хармония, няма по-опасна сила от любовта   ... Любовта не завижда. Значи, за да видите дали ви е посетила истинската любов, трябва да се поизпитате дали не завиждате. Завиждате ли — нямате любов. Любовта трябва да съществува вечно в нашите дела: тя е потребна и в тоя [...]