Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

ЕК ще предложи да спрем да въртим часовника

Петък, 31 Август 2018 / Хранене и Здраве
268
  • pixabay.com

Допитване на Комисията показа, че 80% от европейците искат запазване на лятното часово време

 

Европейската комисия ще предложи още днес на територията на Европейския съюз да се премахне практиката на смяна на часовото време, като идеята е за постоянно да се запази лятното часово време. Това заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер пред германската телевизия „Це Де Еф” (ZDF), съобщи bTV.

„Направихме допитване до общественото мнение по въпроса. То протече от началото на юли до средата на август. Милиони хора отговориха на въпросите. Те са на мнение, че в бъдеще трябва да остане за постоянно лятното часово време и ние ще направим това", каза Юнкер.

Окончателното решение ще бъде взето от Европейския парламент, който вече се обяви като цяло за премахване на смяната на времето в страните от съюза.

Смяната на времето в Европа в началото е имало за цел спестяване на енергия. Съотнесена към вредите за здравето на хората обаче ползата от смяната на зимното и лятното време е спорна.

В допитването на ЕК по въпроса участваха 4,6 млн. души. 80% от тях са се обявили за премахване на практиката за смяна на времето, като повечето от тях са се обявили за запазване на лятното време.

 

Вижте още: 

ЕК обмисля отмяна на лятното часово време 

Смяната на времето увеличава риска от инфаркт 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

лятно часово време, промяна на времето, чаковник, здраве, пестене на енергия, ЕК, допитване

Street of Hope

Озарената педагогика: Проект за училище

Събота, 11 Юни 2016 / В клас
  Образованието може да е успешно само, когато учителите, родителите и децата работят заедно   Озарената педагогика за разлика от останалите системи е един проект, т.е. това е нещо което се случва засега само на хартия и има обучавани учители осем години в традиционните училища д [...]

Погледни ме

Неделя, 22 Април 2018 / Гласът на детето
  Мобилно приложение помага на деца с аутизъм Мобилно приложение помага на деца с разстройства от аутистичния спектър да повишат концентрацията си, но също може да бъде полезно и насочващо за родителите на деца с необичайно поведение. Чрез игрите в него те могат да преценят дали детето [...]