Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Канада разреши ваксинацията на деца срещу Covid-19

Сряда, 05 Май 2021 / Хранене и Здраве
150

В САЩ също се готвят за използване на препарата на Pfizer/BioNTech след успешни тестове

 

В Канада беше разрешено деца над 12 години да бъдат ваксинирани срещу Covid-19 на с препарата на „Бионтех“ и „Пфайзер“ (Pfizer/BioNTech). Това съобщи Франс прес, цитирана от БНР.

Канадските власти аргументираха решението си с успешните клинични тестове на ваксината в САЩ. Тестовете са показали 100 процента ефективност срещу коронавируса.

Сериозно заболяване при децата е по-малко вероятно, но ваксинирането им ще помогне за ограничаване на заразата, съобщиха канадските здравни власти.
Американката агенция за контрол на храните и лекарствата се подготвя да даде извънредно разрешение за използване на ваксина на „Пфайзер“/“Бионтех“ при деца на възраст между 12 и 15 години. Най-рано одобрението ще бъде дадено в началото на следващата седмица, пише в. „Ню Йорк таймс“.

Американският производител „Пфайзер“ и германският му партньор „Бионтех“ подадоха по-рано този месец молба за одобрение на препарата, който вече получи разрешение за използване при лица на и над 16 години.

През март двете компании заявиха, че ваксината е безопасна, ефективна и произвежда силни антитела при деца на възраст от 12 до 15 години в клинични тестове.

Засега от Агенцията за контрол на храните и лекарствата не са коментирали новината. Ако бъде даде разрешение, консултативната комисия към Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията ще направи оценка на данните от клиничните изпитвания и ще даде препоръки за използването на ваксината при непълнолетните.

Европейската агенция по лекарствата също прави оценка на ваксината на „Пфайзер“/“Бионтех“ за прилагане при деца от 12 до 15 години.

 

Вижте още:

Covid-19 при децата

Разказ от спешното отделение

Загадката SARS-CoV-2

 

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Covid, ваксинация, деца, Пфайзер, Бионтех, коронавирус

Street of Hope

Готови ли сме да бъдем родители

Четвъртък, 14 Юли 2016 / Родители
Възпитанието е сложен и продължителен процес, където границите и нормите трябва да бъдат отстоявани постоянно  Често пред партньори, които имат планове за съвместен живот, възниква въпросът: „Дали вече не е време да имаме дете?“. Това е решение, което не бива да се взима лек [...]

До 20% повече пари за училища с деца от уязвими групи

Понеделник, 22 Януари 2018 / В клас
Финансирането ще зависи от мястото и образованието на семействата   Между 15 и 20% допълнително към бюджета си могат да получат училищата с концентрация на деца от уязвимите групи. Това стана ясно от думите на просветния министър Красимир Вълчев, който вчера представи проект за промени [...]