Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Коензим Q10 – чудото за сърцето

Понеделник, 30 Април 2018 / Хранене и Здраве
932
  • pixabay.com

При недостига му ни липсва енергия и ставаме податливи на инфекции

 

Коензим Q10 е натурална субстанция, която се произвежда от тялото, но с годините капацитетът ни на производство намалява значително.

Коензимът е естествен участник в обмяната на веществата. Поддържа здравето и осигурява дълголетието на организма като улеснява и увеличава производството на енергия в клетките.
Има го във всяка клетка на нашето тяло и отговаря за произвеждането на аденозин – трифосфат (АТФ), богата на енергия молекула, отдаваща тази енергия при всеки физиологичен процес.

През първата част от живота ни черният дроб извлича и синтезира коензим от всяка храна. Източници са месото, рибата, зърнените храни, ядките, зелените зеленчуци, соевото, сусамовото и другите полиненаситени растителни масла.
Човешкият организъм съхранява резервни количества от коензима там, където са необходими. Главни депа са сърцето, черният дроб и имунната система.

С възрастта обаче количеството коензим в клетките намалява и при повечето хора над 35 -40 години може да се говори за дефицит. При хора с наднормено тегло този дефицит се увеличава с 50%. Ако имате недостиг на Коензим Q10, чувствате липса на енергия, по-често боледувате от вирусни инфекции, повяват се проблеми с венците, либидото.

Особено големи нужди от коензима имат мускулите, особено сърдечният мускул. Сърцето първо усеща липсата му и първо подобрява дейността си, когато добавяте Коензим Q10 към диетата си. Има изследвания, които доказват връзката между ниските нива на коензима и сърдечно-съдовите заболявания. Според някои публикации има форми на сърдечна недостатъчност, които се повлияват много добре при прием на КоензимQ10.

Предпазва от исхемична болест на сърцето - намален приток на кръв към сърдечният мускул.

Отлично повлиява високо кръвно налягане, укрепва имунната система, действа като антиоксидант, регулира теглото и дава енергия.

Спомага за профилактиката и лечението на венците.

Мощен афродизиак, който дава енергия и повишава силата при мъжете. Също така подобрява подвижността и удължава активният живот на сперматозоидите.

Изключително полезна добавка за спортисти.

Коензим Q10 се открива и в много храни, особено в субпродукти, мазна риба, тъмнолистни зеленчуци, броколи, фъстъци, соя и сусамово масло. Коензим Q10 е мастно разтворим, затова се абсорбира най-добре с храна, съдържаща мазнина или олио.

Коензим Q10 комплекс на AquaSource съдържа натурален Коензим Q10 и Хром Пиколинат.

Хромът е микроелемент, който помага на тялото да използва инсулина - хормон, който пренася кръвната захар (глюкоза) към клетките, където се използва като енергиен източник. С достатъчно хром тялото използва инсулина ефективно и поддържа нормални нива на кръвната захар. Други признати функции на хрома са в разграждането на протеини и мазнини при храносмилателните процеси.

Сред храните, съдържащи хром са органични яйца от свободно отглеждани кокошки, пълнозърнести зърнени храни, броколи, картофи, сушени сливи, фъстъчено масло, ядки, пуешки гърди, морски дарове и бирена мая.
В съвременните диети, често има дефицит на хром, което би могло частично да обясни увеличения брой страдащи от диабет.

Хората с диабет е необходимо да се консултират със специалист по хранене, преди да приемат хром, тъй като това може да доведе до промяна в дозата на инсулин и други медикаменти.
Третата основна съставка в Коензим Q10 комплекс на AquaSource водораслите АФА, които са богати на незаменими за организма витамини и микроелементи.

 

 

 

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Коензим Q10, хром, водорасли, здраве, сърдечни заболявания, имунитет, вирусни инфекции

Street of Hope

Черно-бяло или цветно образование

Петък, 01 Септември 2017 / В клас
Задачата ни като родители е да възпитаме в децата любов към знанието и отговорност към собственото им бъдеще    Покрай черно-бялата драма от последните дни си спомних за една случка от преди години – жена влиза в книжарница и обяснява, че търси книги с бежаво-кафяви корици, з [...]

При дистанционно обучение родителите ще получат по една минимална заплата

Сряда, 12 Август 2020 / В клас
Отпускат се и средства за университетите и за проекти на училищата   На 35-тия ден от протестите кабинетът раздаде нови 150 млн. лева - за родителите, учениците, студентите и лекарите. Семейства с деца до 14 години ще имат право на месечна целева помощ по време на извънредно положение [...]