Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Ново лекарство дава надежда на болните от рак

Понеделник, 06 Юни 2022 / Хранене и Здраве
376
  • pixabay.com

Експериментално лечение излекува всички участници в проучването

 

Учени съобщиха за невероятни резултати от ново експериментално лечение за рак – всички участници в клиничното проучване са влезли в ремисия, пишат световните агенции, цитирани от БТВ. В проучването са участвали 8 души с диагноза ректален рак, но изненадата за всички била огромна, след като станало ясно, че няма и следа от заболяването.

„Тези резултати се случват за първи път в историята на раковите заболявания“, заяви д-р Луис Диаз, който ръководи проучването.

Лечението на ректален рак е изключително тежко – освен традиционните методи като химио и лъчетерапия, повечето от доброволците трябвало да преминат и през операции, които да променят коренно начина им на живот. Никой от тях не очаквал туморите да изчезнат. Друга изненада е, че нито един от участниците в проучването нямал сериозни странични ефекти. Обикновено един на всеки пет пациенти проявяват някаква странична реакция към медикаменти. Новото лекарство било давано на пациентите на всеки три седмици за период от шест месеца. Една доза струва около 11 хиляди долара. Това, което медикаментът прави е да „размаскира“ раковите клетки, за да може имунната система да ги намери и унищожи.

 

Учени откриха вирус, който лекува рак

Откриха молекула - убиец на рака

Ракът не е присъда, стига да се „хване“ рано

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

рак, лечение, наука, проучване, здраве

StreetBoard

Деца и родители на опашка за наука

Неделя, 10 Юли 2016 / Истории от града
    Свободният ден за малчуганите в детския научен център „Музейко“ се превърна в кошмар за всички родители, решили да се възползват от промоцията днес. Към 12 часа на входа на центъра се извиваше над 50 метра опашка от родители и деца. Много малчугани останаха раз [...]

България се включва в мрежа от суперкомпютри за 1 млрд. евро

Понеделник, 17 Юни 2019 / Общество
Инвестицията на София ще е 12 млн. евро   България се включва в мрежа от 8 държави, на чиито територии ще бъдат разположени евопейски суперкомпютри. Свръхбързите машини ще могат да бъдат използвани за иновации във всички сфери на икономиката и медицината, стана ясно след среща в Министе [...]