Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Българско хоро се изви в Брюксел

Неделя, 23 Април 2017 / Под прожектора
357
  • Пресцентър на ЕНП
1 / 3

То вече е традиционно за българската общност в ЕС

 

За пети път в Брюксел се изви голямото българско хоро, превърнало се вече в традиция за балканските общности в града. Тази година събитието е организирано от евродепутата от ЕНП Ева Майдел и под патронажа на председателя на Европейския парламент Антонио Таяни.  Ева Майдел продължава традицията, започната от Кристалина Георгиева, заместник-председател на Европейската комисия (2014 – 2016 г.).

 

„Радвам се, че жителите и гостите на Брюксел имаха възможността да се насладят на изпълненията на талантливите български артисти – музикантите и танцьори от ансамбъл „Златна Тракия“ в акомпанимент на Народния оркестър на Хасково“, коментира Майдел. В танците се включиха българи от Белгия и съседни градове в Холандия и Германия.

 

 

Голямото хоро се проведе в рамките на фестивала Balkan Trafik!, в който участие взе и легендата на балканската музика Горан Брегович.

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

българско хоро в Брюксел, Ева Майдел, Антонио Таяни

Street of Hope

Позитивната забрана

Събота, 07 Май 2016 / Родители
Как да кажем „не“, което да звучи като „да“   "Не" е силна дума, която лесно се казва. Детето ще ви чува често да използвате тази дума, както и вие ще я чувате от него. За всеки родител е необходимо да казва “не” на детето си, така че то да казва по- [...]

Дислексията – тихият убиец на мотивацията

Четвъртък, 04 Октомври 2018 / Гласът на детето
Това е сензорно нарушение, което трудно се открива и създава проблеми не само в училище, но и в общуването на децата   Още в детската градина детето има проблем с организацията, самостоятелното обличане, произнасянето на някои по-сложни думи и рисуването, изпада в нервни пристъпи или н [...]