Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Българско хоро се изви в Брюксел

Неделя, 23 Април 2017 / Под прожектора
383
  • Пресцентър на ЕНП
1 / 3

То вече е традиционно за българската общност в ЕС

 

За пети път в Брюксел се изви голямото българско хоро, превърнало се вече в традиция за балканските общности в града. Тази година събитието е организирано от евродепутата от ЕНП Ева Майдел и под патронажа на председателя на Европейския парламент Антонио Таяни.  Ева Майдел продължава традицията, започната от Кристалина Георгиева, заместник-председател на Европейската комисия (2014 – 2016 г.).

 

„Радвам се, че жителите и гостите на Брюксел имаха възможността да се насладят на изпълненията на талантливите български артисти – музикантите и танцьори от ансамбъл „Златна Тракия“ в акомпанимент на Народния оркестър на Хасково“, коментира Майдел. В танците се включиха българи от Белгия и съседни градове в Холандия и Германия.

 

 

Голямото хоро се проведе в рамките на фестивала Balkan Trafik!, в който участие взе и легендата на балканската музика Горан Брегович.

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

българско хоро в Брюксел, Ева Майдел, Антонио Таяни

StreetView

Откриха организми на 4 млрд. години

Четвъртък, 02 Март 2017 / Места
Строматолитите са произвели кислорода на земята преди да се появят растенията     Още преди близо 4 млрд. години на земята е имало живот. Следи от бактерии, живели близо до подводни хидротермални извори на нашата планета преди 3,77 - 4,29 милиарда години, бяха намерени в скалните [...]

Зад кулисите на цирка

Събота, 17 Ноември 2018 / Приключения
„Циркът не е нормален живот, а последната истинска романтика“   По този начин мислят хората, свързани с манежа и изкуството, което създават под шарената шатра.     Циркът е нещо повече от представление, той е начин на живот за хората, които са го избрали. Пове [...]