Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Цветана Манева получи „Аскеер“ за цялостен принос

Сряда, 25 Май 2022 / Под прожектора
166
  • Сн.Стандарт

Актрисата се сбогува със сцената

 

Актрисата Цветана Манева получи наградата за цялостен принос към театралното изкуство. Наградите за постижения в театралното изкуство "Аскеер" бяха раздадени за 31 път в театър "Българска армия". Церемонията беше посветена на 300 години от рождението на Паисий Хилендарски и мина под мотото "Урок по български", съобщи БНР.

Номинациите в 11-те категории бяха селектирани от 90 представления, реализирани от 1 май миналата година до 30 април тази. 

За водеща женска роля "Аскеер" грабна Мария Каварджикова за ролята ѝ на Пилар в „Една испанска пиеса“ в Малък градски театър "Зад канала". За същата постановка отиде и отличието в категорията "водеща мъжка роля". Грабна го Малин Кръстев за ролята на Мариано. Статуетката за режисура, изработена от Георги Чапкънов, отиде при Диана Добрева за постановката „Коприна“ в пловдивския театър. 

За най-добро представление беше отличена "Опашката" от Захари Карабашлиев в плевенския театър с режисьор Явор Гърдев.

"Това, с което ме възнаграждавате, осмисли съществуванието ми в театъра, засили убеждението, че не съм направила нищо напразно, че съм правила всичко това, което съм мислила и в което съм вярвала, но нищо нямаше да се получи, ако около мен не бяха моите колеги", каза при получаването на приза за цялостен принос Цветана Манева. Тя каза още, че вероятно за последен път чува аплодисменти от сцената.

 

100 години от рождението на Стоянка Мутафова

Почина великата Татяна Лолова

Театърът

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Цветана Манева, Аскеер, театър, награди

StreetInside

Разстройства на волята и влеченията

Петък, 28 Януари 2022 / На предела
Налудности и неидентифицирани разстройства   Както става ясно днес ще разгледаме последните три от десетте групи отклонения и разстройства (симптоми) на психиката - във волевата сфера, в мрачната сфера на налудните разстройства, ще видим и така нар. неидентифицирани разстройства, за кои [...]

Ако не можете да прощавате, ще останете бедни

Петък, 27 Януари 2017 / Към себе си
  Тайната на благоденствието и законите на успеха на Ранди Гейдж   Успехът е да правиш това, което те прави щастлив. Щастието започва с осъзнаването на собствените ни нужди. Ако преследвате нещата, които имат значение за вас, парите сами ще дойдат. Вярвам, че има по-висша от нас с [...]