Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Игра "Кой ще спечели короната!"

Петък, 03 Април 2020 / Към себе си
302
  • pixabay.com

Нека правим най-доброто за близките и себе си, но защо да живеем в страх


Дните минаваха, а нашият живот продължаваше да тече спокойно - с минимална информация и единствена цел да живеем в покоя. Всичко, което трябваше да се случи на всеки един от нас, щеше да се случи независимо от едно или друго нещо. Разбира се, спазвахме заповедите на държавата, защото сме част от това общество, но мнението ми относно тях е съвършено различно. Не, че това има значение! Но изборите в нашия дом са само наши! Поради тази причина, шест годишният ни син не знае абсолютно нищо за цялата тази ситуация,тъй като в дома ни не се гледа телевизия по принцип, нито се говори на подобни теми. На всеки въпрос свързан с някое от ограниченията, които касае негово желание, давах отговор, който е съвършено различна причина от психозата, наречена Вирус. Когато обаче обявиха задължителното носене на маски, трескаво започнах да мисля какво обяснение да дам на сина ми, така че носенето на маска да не означава, че смъртта е наоколо. Тогава ми хрумна следната идея: Хората са измислили обща игра, в която всички полицаи по улиците ще ни наблюдават, както и във всички сгради, освен в дома ни чрез камери. Целта е всички да се правим на нинджи и в края на всеки месец, най-добрата нинджа ще печели подарък. Мислех да му поръчвам нещо дребно онлайн. Той обожаваше да се прави на нинджа.
И докато мислех за всичко това се зачудих! Защо и останалите хора не приемат това като игра? Нека спазват всички правила и ограничения, нека правят най-доброто за близките и себе си, но защо да живеят в страх. Страхът няма да спре онова, което ще се случи. Животът е по-голям от нас и ако е дошло време някой от нас да напусне земния си път, то това ще се случи дори и да живеем в пещера, километри под земната повърхност. Правейки обаче всичко, което е нужно, може да дадем спокойствие на ума и психиката си,защото те са единственият сигурен начин да дадем най-доброто на тялото си, така че то да се справи дори и с тежка ситуация. Някой ден със сигурност ще напуснем тази земя! Дали това ще е днес или утре, избирам да живея пълноценно до последния си дъх.
Ако останем без пари, без ясно бъдеще... Ами ако това е игра, какво би направило едно дете... Би започнало да експериментира и измисля всякакви сценарии, за да продължи играта. Същото е и с нас! Дори да се стигне до дъното, тогава започваш от нулата и намираш начин. Винаги има начин! Когато поддържаме психиката си в такъв резонанс, тя се грижи за тялото ни и ни дава най-ползотворните идеи как да продължим напред.
И, ето, щом психиката на едно дете е в пълен покой, докато светът сякаш се тресе около него... Изборът е наш дали да оставим нашия вътрешен покой да бъде унищожен, подритван и забравен. Вътре в нас, както и в нашия дом - заповедите са само наши! Всичко е в нашите ръце!

 

Вижте още:

Коронавирусът като вглеждане в себе си

Държава на пауза

Каквото забелязваме, това има около нас

„Така трябва“ – отровата на обществото

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

към себе си, коронавирус, карантина, изолация, вкъщи, игра

Street of Art

Супер полезните броколи

Вторник, 18 Октомври 2016 / Хранене и Здраве
  Три порции броколи на седмица може да намалят риска от рак на простатата с до 60%   Броколите могат да намалят риска от много общи заболявания, както и артрит, рак, високо кръвно налягане, сърдечно-съдови заболявания, заболявания на бъбреците, диабет, показват изследванията. Ко [...]

Grand Magus ще подгряват концерта на Amon Amarth

Вторник, 19 Юли 2016 / Под прожектора
  Шведското трио ще излезе за първи път пред българска публика   Grand Magus е групата, която ще подгрее концерта на Amon Amarth пред българската публика на 3 декември в зала „Христо Ботев“, съобщиха организаторите. Концертът е част от турнето на шведските викинги по [...]