Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

В Канзас Сити заподозряха за извънземни странни летящи обекти

Събота, 22 Юни 2019 / На предела
198
  • kmbc

Местен телевизионен канал разреши загадката 

 

Летящи обекти над Канзас Сити привлякоха вниманието на местните жители и предизвикаха тълпи от хора, търсещи отговори, съобщи USA Today, цитиран от БГНЕС.

Станцията KMBC на Канзас Сити заяви в Туитър, че е получила "няколко обаждания" за две странни кълба, реещи се над международното летище в Канзас Сити. Националната метеорологична служба в Канзас Сити не можа да даде отговор за това явление.

Туитът привлече повече от 600 коментара, като в много от тях хората подозират извънземни. Телевизионната станция се присъедини към спекулациите и стартира анкета - кое би било по-интригуващо за извънземните посетители: NFL MVP и защитникът на Канзас Сити Патрик Махомес или барбекю в Канзас Сити. Махомес спечели.

В крайна сметка, репортерът на KMBC Уилям Джой изглежда разреши мистерията. Той пише, че говорител от Агенцията за разширени изследователски проекти в отбраната му е казал, че "като се има предвид позицията, вероятно това е един от техните балони в изпитателен полет." Според уебсайта н агенцията, мисията на DARPA е "основни инвестиции в прогресивните технологии за национална сигурност". DARPA съобщи на 18 юни, че е пуснала три балона от Мериленд като част от програмата за адаптивни въздушни съоръжения.

"Целта на програмата ALTA е да разработи и демонстрира превозно средство на голяма надморска височина, по-леко от въздуха, способно да се движи по вятъра в разширени обхвати", се казва в уебсайта на агенцията. Балоните могат да летят на надморска височина от над 75 000 фута. Докато те нямат самостоятелно задвижване, ALTA е проектиран да се движи чрез промяна на височината и по този начин да се възползва от различни ветрови профили. В програмата се разработва и Aloft Sensor (WAS), който има за цел да осигури измервания на стратосферния вятър в реално време.

 

Вижте още: 

Загадъчни катастрофи: Летящите чинии в Розуел

Загадъчни катастрофи: Случаят край Далнегорск

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Канзас Сити, извънземни, летящи обекти, KMBC

StreetBoard

Докога ще ни издържи Земята?

Събота, 04 Май 2019 / Общество
Планетата е буквално опустошена от експлоатацията на ресурсите й   Мрачна картина на последствията върху околната среда, причинени от човека, описва доклад на ООН за състоянието на природата. Документът от 1800 страници, който включва над 15 хиляди научни публикации, ще бъде финализи [...]

Мотористи на жълтите павета

Понеделник, 11 Април 2016 / Общество
  Между 2000 и 10 000 души от различни клубове в страната ще настояват за сезонна застраховка „Гражданска отговорност“     В сряда, 13 април от 12 часа пред Народното събрание ще се проведе митинг на мотористи от цялата страна. Представители от всички мотоклубове [...]