Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

В Канзас Сити заподозряха за извънземни странни летящи обекти

Събота, 22 Юни 2019 / На предела
171
  • kmbc

Местен телевизионен канал разреши загадката 

 

Летящи обекти над Канзас Сити привлякоха вниманието на местните жители и предизвикаха тълпи от хора, търсещи отговори, съобщи USA Today, цитиран от БГНЕС.

Станцията KMBC на Канзас Сити заяви в Туитър, че е получила "няколко обаждания" за две странни кълба, реещи се над международното летище в Канзас Сити. Националната метеорологична служба в Канзас Сити не можа да даде отговор за това явление.

Туитът привлече повече от 600 коментара, като в много от тях хората подозират извънземни. Телевизионната станция се присъедини към спекулациите и стартира анкета - кое би било по-интригуващо за извънземните посетители: NFL MVP и защитникът на Канзас Сити Патрик Махомес или барбекю в Канзас Сити. Махомес спечели.

В крайна сметка, репортерът на KMBC Уилям Джой изглежда разреши мистерията. Той пише, че говорител от Агенцията за разширени изследователски проекти в отбраната му е казал, че "като се има предвид позицията, вероятно това е един от техните балони в изпитателен полет." Според уебсайта н агенцията, мисията на DARPA е "основни инвестиции в прогресивните технологии за национална сигурност". DARPA съобщи на 18 юни, че е пуснала три балона от Мериленд като част от програмата за адаптивни въздушни съоръжения.

"Целта на програмата ALTA е да разработи и демонстрира превозно средство на голяма надморска височина, по-леко от въздуха, способно да се движи по вятъра в разширени обхвати", се казва в уебсайта на агенцията. Балоните могат да летят на надморска височина от над 75 000 фута. Докато те нямат самостоятелно задвижване, ALTA е проектиран да се движи чрез промяна на височината и по този начин да се възползва от различни ветрови профили. В програмата се разработва и Aloft Sensor (WAS), който има за цел да осигури измервания на стратосферния вятър в реално време.

 

Вижте още: 

Загадъчни катастрофи: Летящите чинии в Розуел

Загадъчни катастрофи: Случаят край Далнегорск

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Канзас Сити, извънземни, летящи обекти, KMBC

Street of Art

Мик Джагър стана татко на 73

Четвъртък, 08 Декември 2016 / Под прожектора
Това е осмото дете фронтмена на "Ролинг стоунс"   Фронтменът на "Ролинг стоунс" Мик Джагър стана баща за осми път на 73 години, след като балерината Мелани Хамрик роди днес в Ню Йорк, съобщи в. "Дейли експрес". Бебето е момче. Новината беше обявена от пресаташето на музиканта. В [...]

Слънчев дом във воден резервоар

Неделя, 22 Януари 2017 / Стил
Имотът е преустройван в продължение на три години, а сега се продава     Излязъл от експлоатация воден резервоар е трансформиран в интересен скрит от очите дом с пет спални и огромен светъл атриум. Имотът се намира в курортния град Сидмут в английското графство Девън и се продава [...]