Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

В Канзас Сити заподозряха за извънземни странни летящи обекти

Събота, 22 Юни 2019 / На предела
146
  • kmbc

Местен телевизионен канал разреши загадката 

 

Летящи обекти над Канзас Сити привлякоха вниманието на местните жители и предизвикаха тълпи от хора, търсещи отговори, съобщи USA Today, цитиран от БГНЕС.

Станцията KMBC на Канзас Сити заяви в Туитър, че е получила "няколко обаждания" за две странни кълба, реещи се над международното летище в Канзас Сити. Националната метеорологична служба в Канзас Сити не можа да даде отговор за това явление.

Туитът привлече повече от 600 коментара, като в много от тях хората подозират извънземни. Телевизионната станция се присъедини към спекулациите и стартира анкета - кое би било по-интригуващо за извънземните посетители: NFL MVP и защитникът на Канзас Сити Патрик Махомес или барбекю в Канзас Сити. Махомес спечели.

В крайна сметка, репортерът на KMBC Уилям Джой изглежда разреши мистерията. Той пише, че говорител от Агенцията за разширени изследователски проекти в отбраната му е казал, че "като се има предвид позицията, вероятно това е един от техните балони в изпитателен полет." Според уебсайта н агенцията, мисията на DARPA е "основни инвестиции в прогресивните технологии за национална сигурност". DARPA съобщи на 18 юни, че е пуснала три балона от Мериленд като част от програмата за адаптивни въздушни съоръжения.

"Целта на програмата ALTA е да разработи и демонстрира превозно средство на голяма надморска височина, по-леко от въздуха, способно да се движи по вятъра в разширени обхвати", се казва в уебсайта на агенцията. Балоните могат да летят на надморска височина от над 75 000 фута. Докато те нямат самостоятелно задвижване, ALTA е проектиран да се движи чрез промяна на височината и по този начин да се възползва от различни ветрови профили. В програмата се разработва и Aloft Sensor (WAS), който има за цел да осигури измервания на стратосферния вятър в реално време.

 

Вижте още: 

Загадъчни катастрофи: Летящите чинии в Розуел

Загадъчни катастрофи: Случаят край Далнегорск

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Канзас Сити, извънземни, летящи обекти, KMBC

Street of Hope

Детската тревожност

Понеделник, 09 Януари 2017 / Родители
  Кога става въпрос за нормална реакция и кога - за разстройство в развитието?   Преживяването на тревога и страх са част от нормалното човешко съществуване. Тяхната поява е свързана с най – ранните етапи в човешкото развитие, като част от естествения еволюционен механизъм. [...]

Време с децата: Навън вали, а в къщи е царство на игри

Четвъртък, 28 Септември 2017 / Родители
Няколко идеи за семейни занимания, които гарантират смях и разнообразие   Всеки сезон има своето очарование, но дъждът не спира, навън е студено и след цяло лято в тичане из квартала децата трудно се удържат на едно място, когато трябва да ги затворим вкъщи. Има много настолни [...]