Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Загадъчни катастрофи: Летящите чинии в Розуел

Неделя, 30 Декември 2018 / На предела
2530
  • Преди години на мястото на катастрофата в Розуел беше открит странен камък, който предизвика нови дискусии

През 1947 година е първият документиран случай на инцидент с НЛО, при който са открити и тела

 

Документираните случаи на странни явления с неидентифицирани летящи обекти са хиляди в последните години. Голяма част от тях наистина не могат да бъдат обяснени научно. Така остава въпросът дали наистина земята е била посещавана от извънземни.

Първият известен случай е от 24 юни 1947 година, когато бизнесменът и пилот Арнолд лети сам над връх Ретард, щата Вашингтон. Той вижда група от 9 летателни апарата, движещи се с невероятна скорост и с променлива траектория.
Като опитен пилот той направил няколко неща, за да бъде сигурен, че не вижда някакви атмосферни явления. Наклонил самолета и застанал така, че пред обектите да се вижда сняг и те изглеждали тъмни на фона на бялата повърхност. Преди Арнолд да успее да се приближи, обектите изчезнали. Това било прецедент за онова време или поне не било съобщавано за подобно нещо, разказва DarikNews.bg. По време на войната имало десетки доклади на военни пилоти за НЛО, които били с друга форма и поведение.

В следващите дни пресата цитирала погрешно пилота и неговото обяснение за случката. Той казал, че летателните апарати са се движели като чинии, плъзгащи се по вода. Репортерът обаче написал, че приличат на чинии. Така се родил терминът "летяща чиния" и преживяването на Арнолд положило началото на Асоциацията на феномена НЛО.

 

 

На 2 юли 1947 година неидентифициран летящ обект се разбива в ранчо в Розуел, щата Ню Мексико.  По-късно през нощта или рано сутринта на 75 мили от града фермерът Уилям Брейзъл, който преди това видял падането на необикновения летящ обект, открива в нивите си отломки от машината. Те приличали на фолио, но много гъвкави и здрави, а освен това по повърхността им има странни знаци, наподобяващи йероглифи.

Останките били предадени на командващия елитната база на американските ВВС край града. Той сформира малка група от офицери, за които се твърди, че намерили разбита летяща чиния и тела на хуманоиди.

Така Розуел се превръща е една от най-интригуващите мистерии в съвременната история, за която пред годините досега са разказвани много и различни версии и конспиративни теории.

Първоначалното изявление на военновъздушните сили на САЩ за инцидента било, че това е апарат с извънземен произход, но то било отречено много бързо. След това версията за инцидента била променена, като военните твърдели, че това е метеорологичен балон, без нищо извънземно в него. По-късно се появяват и твърдения, че лелателният апарат е бил свален, тъй като американските власти са го третирали като заплаха.

 

 

Въпреки взетите мерки да се прикрие катастрофата, интервюто на майор Джес Марсел - бивш началник на разузнаването във военновъздушната база Розуел, което излиза в пресата, се превръща в истински скандал за онова време. В него той твърди, че в Розуел са били открити извънземни. 

Години по-късно една медицинска сестра разкрива в книга, написана под псевдоинима Матилда МакЕлрой,че при катастрофата в Розуел оцелява едно извънземно създание, с което тя успява да разговаря и да получи отговор на много въпроси, по телепатичен път, разказва Multivselena.com.

Извънземното се казвало Айрл и било от женски пол. Матилда е медицинска сестра в американската армия, която е изпратена на мястото на инцидента, да асистира при спасяването му. Тя смята, че Айрл е започнала телепатична комуникация с нея, защото е била единствената невъоръжена и е излъчвала добронамереност. В началото Матилда е имала трудности с комуникацията, защото не е била способна вербално да предаде емоциите и сигналите на Айрл. Оцелялото извънземно било главния пилот на кораба.

 

 

Айрл е била на Земята в продължение на 6 седмици. Ден преди да си отиде, тя заявява, че след 24 часа си отива и че ще остави своята „кукла“ (тяло) на земните учени, но предупреждава, че това няма да им е от особена полза, защото тялото е от синтетичен материал и няма кой знае каква практическа стойност. В този ден е подготвено копие от всички интервюта и то се дава на Айрл да го прегледа и потвърди дали написаното съответства на това, което тя е предавала по телепатичен път. Айрл потвърждава. В този момент в стаята се втурват мъже и се опитват да я подложат на шокова терапия, за да не и позволят да си отиде. (Айрл успява да напусне тялото секунди преди шоковата терапия). В суматохата копието от интервютата остава във Матилда и тя казва, че след това никой не се сеща за него. Просто гo забравят. Тя гo скрива и гo държи в пълна тайна в продължение на 60 години. Принудена е да подпише договор, който в общи линии казва „Докато мълчиш, ще живееш“. На 83 години, знаейки че след няколко месеца ще си отиде от този свят, Матилда изпраща копията на автора на книгата и прощално писмо. Тя казва, че няма никаква национална сигурност, която да оправдае пазенето в тайна на тази информация от хората.

 

 

През 2011 година ФБР разсекретява документ, който разказва за тайнствената катастрофа в РозуелНю Мексико. Документът свидетелства за открити в пустинята три летящи чинии. В тях имало тела на хуманоиди, високи около метър и облечени в сребристи костюми.

Десетки свидетели твърдят, че малко преди катастрофата са видели в небето три светещи обекта, летящи във формата на буквата V.

По-късно уфолог показва две снимки, на които според него е заснето тялото на извънземно. По данни на уфолога снимките са направени в Розуел през 1947 година.

През 1990 г. в Розуел е открит и Международен музей на НЛО, в който има "експонати от 47-ма” и още много "доказателствен материал”.

 

Вижте още: 

Лемурия - загадката на загадките

 

Станете наш благодетел в Patreon 

Дарете на PayPal: office@streetwatch.bg

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

НЛО, загадъчни катастрофи, извънземни, загадки, Розуел, Ню Мексико

Street of Art

Депресията увеличава риска от инсулт

Четвъртък, 26 Април 2018 / Хранене и Здраве
Учените не успяват да отговорят на въпроса защо опасността остава и след излекуването на пациентите   Депресията не е само заболяване на ума, тя предизвиква здравословни проблеми на цялото тяло. Изглежда далечна връзката между симптомите на депресията и проблемите със сърцето, но се ок [...]

Разходка с динозаври

Понеделник, 16 Април 2018 / Под прожектора
  Продукцията на стойност 20 милиона долара, включваща най-съвременните технологии, е най-голямото подобно шоу в света     Световно признатата грандиозна продукция Walking With Dinosaurs – The arena spectacular, базирана на отличените с редица награди серии на BBC Stud [...]