Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Фил Колинс отново на сцената

Понеделник, 17 Октомври 2016 / Под прожектора
652
  • prochetime.com

Британският музикант ветеран Фил Колинс обяви, че се завръща с турне идното лято

 

Фил Колинс се завръща на сцената след 10-годишна пауза, съобщи bTV. Музикантът ще изнесе концерти в Лондон, Париж и Кьолн през лятото на 2017 г..

През 2011 г. Колинс обяви, че се оттегля от сцената, тъй като заради заболяване вече не можеше да свири на барабани. Сега на барабаните 65-годишният музикант ще бъде заместен от 15-годишния си син Никълъс.

Звездата на Фил Колинс изгрява през 80-те години на миналия век като барабанист и вокалист на "Дженесис".

През 1981 г. издава първия си самостоятелен албум "Фейс валю".

65-годишният Колинс, сред чиито хитове са In The Air Tonight and Another Day In Paradise, говори открито за битката си с алкохолизма след последното му турне преди 10 години. „Спрях работа, защото исках да бъда баща на семейството си. За лош късмет, щом се оттеглих, семейството ми се разпадна… Тогава започнах да пия.”, каза Колинс на прес конференция в „Ройъл Албърт хол”, където ще стартира турнето му. „Живея с малките си деца и те искат да се върна, да направя нови неща и няма причина това да не се случи”.

През соловата си кариера Колинс е продал над 100 милиона албума, а други 150 милиона – с „Дженезис”. През последните години Колинс писа музика за песните към филма „Тарзан”. По-късно тази седмица на пазара ще излезе и автобиографичната му книга Not Dead Yet ("Още не съм мъртъв"). 

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Фил Колинс, завръщане

StreetView

Призрачни места: Бъдеще в миналото

Неделя, 19 Юни 2016 / Места
  НЛО къщичките в Тайланд, в които никой не живя    В северната част на Тайван, близо до столицата Тайпей сити, в областта Сан Жи е най-известният футуристичен проект, който остана в миналото. Историята започва през 70-те години, когато голяма компания решава да изгради  [...]

На гости на непознати

Понеделник, 30 Април 2018 / Приключения
Couchsurfing – начинът да видите много места по света и да срещнете нови и различни хора   Ана и Богдан са двойка от Украйна и пътуват из Азия повече от година. Те пътуват през Русия, Казахстан, Узбекистан, Таджикистан, Киргизстан, Монголия, Китай, Виетнам, Лаос, Камбод [...]