Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Фил Колинс отново на сцената

Понеделник, 17 Октомври 2016 / Под прожектора
1136
  • prochetime.com

Британският музикант ветеран Фил Колинс обяви, че се завръща с турне идното лято

 

Фил Колинс се завръща на сцената след 10-годишна пауза, съобщи bTV. Музикантът ще изнесе концерти в Лондон, Париж и Кьолн през лятото на 2017 г..

През 2011 г. Колинс обяви, че се оттегля от сцената, тъй като заради заболяване вече не можеше да свири на барабани. Сега на барабаните 65-годишният музикант ще бъде заместен от 15-годишния си син Никълъс.

Звездата на Фил Колинс изгрява през 80-те години на миналия век като барабанист и вокалист на "Дженесис".

През 1981 г. издава първия си самостоятелен албум "Фейс валю".

65-годишният Колинс, сред чиито хитове са In The Air Tonight and Another Day In Paradise, говори открито за битката си с алкохолизма след последното му турне преди 10 години. „Спрях работа, защото исках да бъда баща на семейството си. За лош късмет, щом се оттеглих, семейството ми се разпадна… Тогава започнах да пия.”, каза Колинс на прес конференция в „Ройъл Албърт хол”, където ще стартира турнето му. „Живея с малките си деца и те искат да се върна, да направя нови неща и няма причина това да не се случи”.

През соловата си кариера Колинс е продал над 100 милиона албума, а други 150 милиона – с „Дженезис”. През последните години Колинс писа музика за песните към филма „Тарзан”. По-късно тази седмица на пазара ще излезе и автобиографичната му книга Not Dead Yet ("Още не съм мъртъв"). 

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Фил Колинс, завръщане

StreetView

Последното диво място на Земята

Неделя, 08 Октомври 2017 / Места
Животът в тропическите гори на остров Суматра е сериозно застрашен     Индонезийският остров Суматра е последното място на Земята, където на едно място може да се намерят тигри, носорози, орангутани и слонове. Островът е дом на някои от най-богатите и разнообразни тропически гори [...]

Зара Ръдърфорд кацна в София

Петък, 14 Януари 2022 / Приключения
19-годишното момиче е на околосветско пътешествие с малък самолет   19-годишната Зара Ръдърфорд, която се опитва да се превърне в най-младата жена със самостоятелен полет около света, кацна на Летище София след четири часа полет от остров Крит. По нейни думи полетът е минал добре въпрек [...]