Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Фил Колинс отново на сцената

Понеделник, 17 Октомври 2016 / Под прожектора
739
  • prochetime.com

Британският музикант ветеран Фил Колинс обяви, че се завръща с турне идното лято

 

Фил Колинс се завръща на сцената след 10-годишна пауза, съобщи bTV. Музикантът ще изнесе концерти в Лондон, Париж и Кьолн през лятото на 2017 г..

През 2011 г. Колинс обяви, че се оттегля от сцената, тъй като заради заболяване вече не можеше да свири на барабани. Сега на барабаните 65-годишният музикант ще бъде заместен от 15-годишния си син Никълъс.

Звездата на Фил Колинс изгрява през 80-те години на миналия век като барабанист и вокалист на "Дженесис".

През 1981 г. издава първия си самостоятелен албум "Фейс валю".

65-годишният Колинс, сред чиито хитове са In The Air Tonight and Another Day In Paradise, говори открито за битката си с алкохолизма след последното му турне преди 10 години. „Спрях работа, защото исках да бъда баща на семейството си. За лош късмет, щом се оттеглих, семейството ми се разпадна… Тогава започнах да пия.”, каза Колинс на прес конференция в „Ройъл Албърт хол”, където ще стартира турнето му. „Живея с малките си деца и те искат да се върна, да направя нови неща и няма причина това да не се случи”.

През соловата си кариера Колинс е продал над 100 милиона албума, а други 150 милиона – с „Дженезис”. През последните години Колинс писа музика за песните към филма „Тарзан”. По-късно тази седмица на пазара ще излезе и автобиографичната му книга Not Dead Yet ("Още не съм мъртъв"). 

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Фил Колинс, завръщане

StreetInside

Поемете контрол над живота си

Сряда, 13 Юли 2016 / Към себе си
Не позволявайте страхът ви да ви управлява Всеки човек изживява поне един път седмично моменти на страх, напрежение и тревожност. Тези чувства може да се окажат пагубни за някои хора, защото толкова много се засилват, че в даден момент се превръщат в непреодолими, често повтарящи се състоян [...]

Древни диаманти разкриват тайната на изгубен континент

Събота, 21 Март 2020 / На предела
Пробите са взети от дълбоко под провинция Чидляк Кимберлит в южната част на остров Бафин   Находки на древни диаманти могат да разкрият тайната на изгубен континент, пише ВВС, цитирана от БГНЕС. Канадски учени са открили фрагмент от древен континент, а по размера на откритите камъни мо [...]