Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Кои са най-богатите музиканти на Острова?

Събота, 21 Май 2022 / Под прожектора
58
  • pixabay.com

Пол Маккартни запазва титлата си за най-печеливш в музикалния бизнес в Обединеното кралство

 

Съоснователят на "Бийтълс" Пол Макартни запазва неофициалната си титла на най-богатия музикант в Обединеното кралство. За това свидетелства разбивката на годишния списък, публикуван от вестник "The Sunday Times". Той изготвя годишните класации, в които се включват както британски поданици и жители, така и хора, които живеят в кралството или чийто бизнес е свързан с Обединеното кралство.

Състоянието на Макартни, който следващия месец ще навърши 80 години, се оценява на 865 милиона паунда (1,08 милиарда долара по текущия обменен курс). Списанието изчислява, че през изминалата година то е нараснало с 45 млн. паунда (56 млн. долара) благодарение на дела от авторските права върху песните на ливърпулската четворка и успеха на американското му турне "Got Back" (което означава "Назад" и съвпада със заглавието на песента "Get Back" на "Бийтълс" от 1969 г.).

На второ място е ирландската рок група U2, чиито членове имат обща нетна стойност от 625 млн. паунда (780 млн. долара), което е с 5 млн. паунда (6,3 млн. долара) повече в сравнение с предходната година.

74-годишният английски композитор Андрю Лойд Уебър допълва челната тройка на най-богатите британски музиканти с активи на стойност 495 млн. паунда (620 млн. долара). Световноизвестният артист, автор на мюзикъли като "Фантомът на операта" (1986 г.) и "Исус Христос суперзвезда" (1970 г.), е намалил състоянието си с 30 млн. паунда (37,5 млн. долара) за годината заради ограниченията, свързани с коронавируса, и решението да продаде лондонския театър, който притежава.

Сър Елтън Джон е на четвърто място със състояние от 395 млн. паунда (493 млн. долара). Следват го Стинг (320-400 млн. паунда), вокалистът на "Ролинг Стоунс" Мик Джагър (318-397 млн. паунда) и китаристът Кийт Ричардс (303-378 млн. паунда).

Вдовицата и синът на китариста на "Бийтълс" Джордж Харисън, Оливия и Дани, са оценени с 295 млн. паунда (368 млн. долара), а бившият барабанист на групата, 81-годишният Ринго Стар, - с 285 млн. паунда (356 млн. долара). Списъкът с десетте най-богати се допълва от Ед Шийрън. Състоянието му достига 260 млн. паунда (325 млн. долара).

Адел, която миналата година издаде първия си албум от шест години насам и се изкачи на върха на класациите, поставяйки няколко рекорда, е спечелила 20 милиона паунда (25 милиона долара) за годината. Съсътоянието на 35-годишната певица се оценява на 150 млн. паунда (187 млн.). 

 

Източник:БГНЕС

 

„Ролинг Стоунс“ отварят магазин в сърцето на Лондон

Queen е първата група, отпечатана върху монета

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

музика, музиканти, певци, Великобритания

StreetInside

Нещата са такива, каквито са

Сряда, 15 Март 2017 / Към себе си
Просветлението се състои в спокойното приемане на това, което съществува   Всички сме чували за Уейн Дайър и много от нас са направили първите стъпки към себе си с неговите книги. Автор е на над 30 книги и е създал много програми за личностно развитие и самоусъвършенстване. Ето и някои [...]

Умните хора се смеят на мрачни шеги

Понеделник, 30 Януари 2017 / Към себе си
Оценяването на черния хумор не е показател за агресия, а за интелект    Черен хумор обичат хората с висок интелект. Освен това любителите на мрачни шеги не са агресивни и са емоционално устойчиви. Онези, на които такъв хумор не е по вкуса, показват противоположните качества, со [...]