Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Следите остават

Сряда, 13 Април 2016 / Под прожектора
1067
  • offnew.bg

 

Група "Клас" направи един от редките си концерти на 11 април. На него музикантите представиха DVD, озаглавено "Следите остават". Дискът включва последният им концерт от преди 3 години.

Групата е създадена през август 1986 г. в състав: Бойко Петков (вокал и бас), Иван Градинаров (китара), Ангел Пенчев (клавишни) и Александър Василев (ударни). Първата им изява пред публика е през 1987 г. в читалище. Записват песните си в собственото си студио "Сити". Песента им "Река си ти" става една от най-излъчваните по БНР. През 1989 г. барабанист на групата става Веселин Василев, а Ангел Пенчев е заменен от Момчил Колев. В този състав групата записва първия си албум, издаден на винил от Балкантон. 

"Клас" е една от най-емблематичните групи на българската рок и уейв сцена от края на 80-те и началото на 90-те. За последните 15 години групата се е събирала само 2 пъти - за концерта "Улица нов живот" в памет на Димитър Воев и за концерта на DVD-то.

 

 

Ето разказа на Надя Атанасова от БГ Радио.
 

 

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

група Клас, Следите остават, концерт

StreetInside

Как да излезете от самоизолацията

Петък, 03 Юни 2016 / Към себе си
  5 полезни съвета, които могат да направят живота на интровертите по-лесен     Нека да бъдем честни, ние интровертите се справяме със света по-трудно, отколкото екстравертите. Понякога изпитваме осакатяваща социална тревожност, срамежливост, или просто желание да бъдем сами [...]

Да спечелите е по-лесно, отколкото да останете богати

Сряда, 28 Декември 2016 / Кариера
  В нашия свят има безкрайна война между творците и просяците   Тези правила за това как да се справим с парите не са просто съвети за подобряване на качеството на живота. Ако искате да имате пари, те трябва да бъдат запомнени със сърцето, психически усвоени, тествани през вашия с [...]