Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Следите остават

Сряда, 13 Април 2016 / Под прожектора
1041
  • offnew.bg

 

Група "Клас" направи един от редките си концерти на 11 април. На него музикантите представиха DVD, озаглавено "Следите остават". Дискът включва последният им концерт от преди 3 години.

Групата е създадена през август 1986 г. в състав: Бойко Петков (вокал и бас), Иван Градинаров (китара), Ангел Пенчев (клавишни) и Александър Василев (ударни). Първата им изява пред публика е през 1987 г. в читалище. Записват песните си в собственото си студио "Сити". Песента им "Река си ти" става една от най-излъчваните по БНР. През 1989 г. барабанист на групата става Веселин Василев, а Ангел Пенчев е заменен от Момчил Колев. В този състав групата записва първия си албум, издаден на винил от Балкантон. 

"Клас" е една от най-емблематичните групи на българската рок и уейв сцена от края на 80-те и началото на 90-те. За последните 15 години групата се е събирала само 2 пъти - за концерта "Улица нов живот" в памет на Димитър Воев и за концерта на DVD-то.

 

 

Ето разказа на Надя Атанасова от БГ Радио.
 

 

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

група Клас, Следите остават, концерт

Street of Hope

Процедурата по осиновяване ще бъде облекчена

Петък, 10 Юни 2016 / Гласът на детето
  До края на месеца ще бъдат подготвени промени в Семейния кодекс, обеща социалният министър     Процедурата за осиновяване ще бъде облекчена. За целта 28-те регионални съвети по осиновяване ще бъдат обединени в национален съвет. Това съобщи министърът на труда и социалната [...]

Стартира програмата за детегледачи

Петък, 29 Септември 2017 / Родители
Пенсионирани или безработни роднини на децата ще могат да поемат грижата за тях, докато родителите им са на работа   Пенсионирани учители и медицински сестри, безработни роднини или семейни приятели ще могат да кандидатстват за детегледачи на деца, които не посещават детска градина. Те [...]