Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Започна фестивалът на изкуствата "Аполония"

Четвъртък, 01 Септември 2016 / Под прожектора
620
  • btvnews.bg

Театър, музика и кино завладяват Созопол по случай традиционния фестивал на изкуствата „Аполония”. Той започва днес с концерт на класическа музика и ще продължи до 10-ти септември, съобщи bTV. 

По време на празничните дни в града ще се съберат любителите на културата и ще видят най-доброто на традиционните сцени за джаз, класическа и популярна музика, а писатели, поети и художници ще представят най-новите си творби.

В градската галерия вече са изложени картини, както и фотографиите на Темелко Темелков.

 

Галерия
 

Програмата на празниците на изкуствата включва и панорама на българското документално и игрално кино, като голяма част от филмите са премиерни.

Археолозите свързват съвременните празници на изкуствата с духа на Древна Аполония. Тук се създава градската култура и фестивалът осъществява тази връзка към бъдещето на Созопол, споделя директорът на археологическия музей Димитър Недев.

 

Програмата на събитието. 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Аполония, изкуства, Созопол

StreetView

Планинската дъга в Китай

Сряда, 09 Май 2018 / Места
Този изключителен природен феномен се е образувал в продължение на 24 млн. години     Знаете ли къде дъгата” разлива” цветовете си на земята? В Китай в Националният геоложки Данксия. Дългите планини наподобяват дъга с пъстри цветове. Националният парк Данксия се н [...]

Най-странните плажове в света

Понеделник, 02 Октомври 2017 / Места
  За сбогуване с лятото решихме да се разходим до най-страните плажове в света, поне според нас. Може и да звучи странно, но се оказва, че има хора, които приемат за истинска атракция прелитащите над главите им самолети. Странни солни фигури, стъкълца и естествено невероятни гледки. [...]