Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Започна фестивалът на изкуствата "Аполония"

Четвъртък, 01 Септември 2016 / Под прожектора
544
  • btvnews.bg

Театър, музика и кино завладяват Созопол по случай традиционния фестивал на изкуствата „Аполония”. Той започва днес с концерт на класическа музика и ще продължи до 10-ти септември, съобщи bTV. 

По време на празничните дни в града ще се съберат любителите на културата и ще видят най-доброто на традиционните сцени за джаз, класическа и популярна музика, а писатели, поети и художници ще представят най-новите си творби.

В градската галерия вече са изложени картини, както и фотографиите на Темелко Темелков.

 

Галерия
 

Програмата на празниците на изкуствата включва и панорама на българското документално и игрално кино, като голяма част от филмите са премиерни.

Археолозите свързват съвременните празници на изкуствата с духа на Древна Аполония. Тук се създава градската култура и фестивалът осъществява тази връзка към бъдещето на Созопол, споделя директорът на археологическия музей Димитър Недев.

 

Програмата на събитието. 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Аполония, изкуства, Созопол

Street of Hope

Отхвърляйки бащата

Сряда, 13 Април 2016 / Родители
Каквито и да са отношенията, и двамата родители са важни за детето. Какви са грешките, които правим   „При първата среща (момче на 6 години, тежко невротично разстройство): - С кой живееш? – С мама. – А татко? – Него го изгонихме. – Как така? – Разве [...]

Монтесори родителството отвътре

Петък, 26 Август 2016 / Родители
Монтесори ми дава привилегията да имам прозорец към умовете и душите на най-чистите и непорочни хора, нашите деца     Продължение на интервюто с Пилар Бюлей, отгледана по метода на Мария Монтесори, образована като преподавател по системата и отглеждаща децата си по нея. Тя е майка [...]