Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Защо си отидоха толкова звезди

Събота, 23 Април 2016 / Под прожектора
2107
  • theguardian.com

 

За по-малко от 4 месеца светът загуби редица знаменитости. Само през януари ни напуснаха Дейвид Бауи, остователят на Игълс Глен Фрей, Колин Виркноум, списъкът продължи с Морис Уайт от „Ърт, уинд енд файър“, актьорите Алън Рикман и Дорис Робъртс, философът Умберто Еко...А сега и Принс.

Само от началото на годината обществената телевизия BBC е съобщила за 24 починали знаменитости, като тук не влизат съобщенията за Мърл Хагард, Виктория Ууд и Принс от април. Това е два пъти повече в сравнение със същия период на миналата година.

 

 

Вероятно най-логичното обяснение е, че звездите просто остаряват, но май не е само това.

От една страна, нарастването на смъртните случаи е неизбежно, предвид факта, че много знаменитости, познати на активното поколение, остаряват и са на около 70-годишна възраст, анализира The Independent.

От друга, в информационната епоха известността като феномен е по-голяма от всякога. Все повече хора стават известни и в епохата на суперсвързаността е по-вероятно от всякога да разберем за смъртта им. Другата причина е, че светът вече възприема 2016-та като „черна година“ и обръща все по-голямо внимание на този род информации, продължава изданието.

 

 

 

Изследване, публикувано в The Washington Post, показва, че най-много музиканти си отиват на 56, 57 и 62 години.

Пиковата възраст на смъртността сред рок и поп изпълнителите е 56 години (2,3 процента от случаите), възрастта на Принс (57 години) е на трето място, показва анализ на обстоятелствата около смъртта на 12 000 популярни музиканти. Продължителността на живота на музикантите е с почти 25 години по-малко, отколкото средно на жителите на САЩ. Шансовете за смърт от нещастен случай при тях са пет-десет пъти по-високи, броят на самоубийствата – два до седем пъти повече, цитира изследването megavselena.bg.

 

Първи резултати от аутопсията на Принс

 

Няма причина да се смята, че смъртта на легендата Принс е самоубийство, става ясно след аутопсията на музиканта.

По тялото на певеца няма следи от насилие, което предполага, че когато е издъхнал е бил сам, съобщават от полицията в Минеаполис. Цялостните резултати от аутопсията обаче ще излязат до няколко седмици, а разследването около смъртта на Принс все още продължава.

 

 

Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

музиканти, артисти, Дейвид Боуи, Принс, Алън Рикман, 2016

Street of Hope

Какво не знаем за мозъка на нашето дете

Сряда, 06 Юли 2016 / Гласът на детето
Момчетата са склонни към хиперактивност и аутизъм, докато момичетата - към анорексия и неврози    1. Нека започнем с активните карти и музиката на Лудвиг Ван Бетховен. Не е много ясно от къде произхожда теорията, че слушането на класическа музика и ранното занимание с логически игр [...]

ЕП гласува общи стандарти за трансграничните осиновявания

Четвъртък, 02 Февуари 2017 / Гласът на детето
  Целта е да се намалят случаите на деца, които се дават на непознати хора без съгласието на биологичните им родители   Биологичните роднини ще имат предимство при осиновяванията на деца в чужбина. Това е една от основните препоръки към Европейската комисия, гласувани днес о [...]