Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Саня, китайският Хавай

Неделя, 09 Май 2021 / Места
312
  • tripadvisor.com
  • tripadvisor.com
  • tripadvisor.com
1 / 4

Хотелски комплекс със сгради-дървета впечатлява туристите

 

Известен като Китайският Хавай, остров Хайнан е популярна дестинация не само сред местните туристи. Перлата в корононата му в последните две десетилетия е град Саня, популярен с 50-километровата си пясъчна ивица, тропическият климат и луксозните хотелски комплекси.  Известен е още с будистките храмове, кокосовите плантации, разнообразието от пресни плодове и риболовното пристанище.  Особено впечатляващ е будисткият комплекс в града, където се възвисява 108-метровата статуя на Авалокитешвара – велик Бодхисатва, наричан още „Любящите очи“, който въплъщава състраданието и съчувствието към всички живи същества. Смята се, че той е закрилник на Тибет, а Далай лама е негов посланик.

Освен традиционните китайски туристи, които избират града за лятната си отпуска, той е много полулярен и сред руските туристи.

Градът е красив и с примерите за авангардна артитектура. Впечатляваща гледка е един от новите хотелски комплекси (The Beauty Crown Grand-Tree Hotel), в който всяка от деветте огромни сгради прилича на дърво.  Инвестицията е за 1 млрд. долара, а комплексът изглежда направо огромен на фона на околните сгради.

Жилищният и хотелски комплекс се намира в центъра на Саня и се състои от 9 светли 31-етажни сгради, построени под формата на дървета. Всички етажи на небостъргачите са украсени с изкуствена зеленина.

Сградите-дървета изглеждат особено красиви през нощта. След залез слънце, светлините се включват и йероглифите и различни рисунки започват да блестят върху „короните“. Най-добрият начин да гледате този спектакъл е от близкия мост, разказват посетителите.

 

Вижте още:

Най-дългият мост в света свърза Хонконг и Макао

Планинската дъга в Китай

Китай променя климата с проект за изкуствен дъжд

Магистрала ще произвежда ток в Китай

Призрачни места: Европа в Китай

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Саня, Китай, сгради, дървета, архитектура, туризъм, места

StreetInside

Токсичните хора

Неделя, 03 Септември 2017 / Към себе си
Пет типа личности, от които трябва да се отървете веднага   Свързването с правилните хора е решаващо за щастието ни. Може би сте чували думите на Джим Рон, че човек е нещо средно между петте типа хора, с които прекарва най-много време. Околните оказват влияние върху начина ни на живот [...]

Във всеки делник има празник

Събота, 04 Януари 2020 / Към себе си
И във всяка болест има здраве за душите ни   Вечерта преди лягане усетих силна болка в гърлото, а на сутринта се събидух с гнойни налепи и невъзможност да преглъщам. Първото, което направих, е да помисля и разбера каква е психологическата причината за болестта. Ангината е свързана със с [...]