Свобода, Отговорност, Справедливост, Израстване, Любов

Ретро автомобили мерят сили в София

Четвъртък, 12 Май 2016 / Стил
2257
  • retrorallybulgaria.com

 

39 екипажа от 4 държави ще се състезават в тридневно рали със старинните си автомобили

 

39 автомобила на възраст от 77 до 30 години ще премерят сили в тридневното Ретро Рали България 2016. Състезанието започва утре в 17,30 пред хотел „Хилтън“ в столицата. В него ще участват ретро автомобили от България, Македония, Дания и Франция.

Според правилата, автомобилите, които могат да участват, трябва да са произведени преди 31 декември 1986 г. Те са разделени в 4 епохи – D до 1949 г., Е – от 1950 до 1964 г., F – от 1965 до 1974 г. и G – от 1975 до 1986 г.

„Най-възрастната“ кола е Mercedes Benz 320 Cabrio от 1939 г. (на снимката горе) с екипаж Николай Колев и Валентин Тодоров.

С № 1 в стартовия списък е миналогодишният победител в ралито Калин Дедиков с навигатор съпругата му Антоанета Дедикова с VW Passat от  1985 г. 

В списъка има още много интересни марки автомобили като Renault Dauphine от 1959 г. и др. Състезанието се провежда по правилата на FIVA.

 

 

Маршрутът е на територията на София и Софийска област.  В първия ден – 13 май, стартът на ралито е пред хотел "Хилтън" в 17,30 ч., където ще бъде техническият преглед на колите. След това ще има церемониален старт и участниците ще преминат в специална обиколка по централните улици на столицата, за да могат столичани да разгледат автомобилите. Те ще се съберат в закрит парк на Автотранссервиз.

Вторият ден е най-тежък - участниците трябва да изминат 198 км и да преминат през три специални изпитания. Стартът е пред Националния исторически музей - в локалното платно, а след това колите тръгват по маршрут София – Симеоново, Поповяне, Белчин баня  с неутрализация на Цари Малиград, Сапарева Баня, Самоков (неутрализация), Долна баня, Костенец, Вакарел и София.

 

Opel GT 1970 - един от участниците в ралито.

 

Третият ден е със 77 състезателни километра и едно специално изпитание, като маршрутът е Божурище, Брезник, Перник, Суходол и финал в София. Обявяването на резултатите и церемонията по награждаването ще бъде в 15 ч. пред хотел "Хилтън". 

По време на състезанието специалните етапи няма да се затварят за нормално движение. Участниците в състезанието са длъжни да спазват всички правила за движение по пътищата.   

 

 

 

White Press
Добави коментар


Добави
Loading ...

Автор

повече за автора

Ключови думи:

Ретро рали България 2016, ретро автомобили

Street of Hope

Олимпиадата като семейно занимание

Вторник, 20 Февуари 2018 / Родители
Мисия: Семеен спортен отбор е част от програмата „Дизайн откриватели“   Вероятно има много начини да накараме децата да се движат повече. Създателите на дизайн мисленето за деца Red Paper Plane обаче предлагат възможност не само да запалим децата за спорта, но и да прекараме [...]

Насилие в дом за деца взе главата на шефа на ДАЗД

Сряда, 24 Януари 2018 / Гласът на детето
    Премиерът Бойко Борисов внесе предложение за освобождаване на Офелия Кънева заради липсата на реакция по сигнал за агресия в дом за деца в Габрово   Премиерът Бойко Борисов е внесъл предложение за освобождаване на председателя на Държавната агенция за закрила на детето [...]